Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Arrow
Milionářský playboy Oliver Queen (Stephen Amell) se po pěti letech dostal z ostrova, kde se po ztroskotání snažil přežít. Vrací se však jiný, než odešel. Ve dne zůstává věrný pověsti milionářského rozmazlence, ale po nocích se snaží jako maskovaný ochránce napravit nespravedlnosti, které má část zbohatlíků z města, včetně jeho otce, na svědomí. Sám za sebe se pak musí postavit své minulosti a především bývalé přítelkyni Laurel (Katie Cassidy), kterou podvedl s její sestrou a nepřímo zavinil její smrt.


Autor: Frolíček

Popis / Obsah / Info k filmu Arrow
Arrow - další komiks ožil v seriálové podobě

Kdoví čím to je, ale komiksy se zaslouženě v posledních letech dočkaly návratu na výsluní zájmu čtenářů i diváků. A naštěstí producenti zjistili, že nemusí jít o velké plátno, aby fanoušci byli spokojení. Vedle monstrózních projektů jako „Avengers“, dalších dílů „Iron Mana“ nebo comebacku Supermana v nové filmové podobě tak vznikají i malé příběhy pro všední večery.

Když přicházeli se svým projektem tvůrci „The Walking Dead“, prý byli trochu váhaví, jestli série o zombících uspěje a bude zájem o další řady. Asi není třeba připomínat, že jejich obavy se nenaplnily, zato kapsy ano. Další zpracování komiksů do seriálové podoby tak byla jen otázkou času. Jedním z takových projektů je i seriál stanice CW „Arrow“, někdy uváděný pod názvem původního komiksu „Green Arrow“, tedy „Zelený šíp“. Hlavní příběh vychází ze stejnojmenných komiksových knih a grafických románů, které vznikly už před druhou světovou válkou, v roce 1941, a jejich tvůrcem je Mort Weisinger, publikuje je společnost DC Comics. O čem to tedy celé je? Hlavní hrdina seriálu, miliardářský playboy Oliver Queen (Stephen Amell) byl prohlášen za mrtvého poté, co ztroskotala loď, na které cestoval se svým otcem a sestrou své přítelkyně. Po pěti letech byl však nečekaně nalezen rybářskou lodí živý, na odlehlém ostrově v Pacifiku. Oliver se vrací domů, kde ho vítá matka (Susanna Thompson), oddaná a milující sestra Thea (Willa Holland) a nejlepší přítel Tommy (Colin Donnell).

Všichni ztraceného a oplakaného Olivera nadšeně vítají, a i když si všimnou, že se na ostrově změnil, netuší jak moc. Oliver skrývá své nové „já“ a to, kým se stal na ostrově, a v utajení se snaží odčinit hříchy své i svého otce, ochránit a uzdravit město Starling City i vrátit mu zašlou slávu. Kromě toho napravuje vztah s bývalou přítelkyní Laurel Lance (Katie Cassidy), jejíž sestra při tragické nehodě zemřela. Ve dne je Oliver pořád ten bohatý záletník a lehkomyslný frajírek, po setmění se z něj stává ochránce města Arrow v zelené kápi s přesně mířenými šípy. Brzy také získává spojence ve svém řidiči a bodyguardovi Johnovi Diggleovi (David Ramsey). Kromě padouchů proti němu však stojí detektiv Quentin Lance (Paul Blackthorne), otec Laurel, kterému se mstitelovy metody příliš nelíbí a chce ho zatknout. Oliver navíc není jediný, kdo skrývá nějaké tajemství... Pod vedením výkonných producentů Grega Berlantiho („Green Lantern“), Marca Guggenheima („Flash Forward“), Andrewa Kreisberga („The Vampire Diaries“) a Davida Nuttera („Game of Thrones“) tak vznikl napínavý seriál plný zvratů a nečekaných překvapení.

I při obsazování rolí měli tvůrci šťastnou ruku. Hlavní hvězdou příběhu (a nejspíš i dívčích pokojíčků) se stal Stephen Amell, který hraje v seriálu „Arrow“ postavu Olivera Queena. Ten je zatím známý právě díky seriálům, hrál třeba roli Jorana Van Der Sloota v projektu „Spravedlnost pro Natalee Holloway“, který vyprávěl skutečný příběh o hledání vraha dcery Beth Hollowayové, jež se snaží přivést Jorana, předpokládaného pachatele, před soud. Amell získal za tuto roli chválu diváků i kritiků. V menších rolích si ho diváci mohli všimnout v seriálech „New Girl“ nebo „Private Practice“. V posledním čase dále v sérii „Hung“, kde se Amell stal Jasonem, mladým gigolem, který konkuruje postavě Raye v podání Thomase Janea. Pozoruhodný byl i jeho výkon při hostování v „CSI: Miami“, „NCIS: LA“, „The Vampire Diaries“ a „90210“. Na podzim roku 2007 Amell získal cenu Gemini za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli za práci v dramatickém seriálu „Regenesis“ z produkce kanadské The Movie Network. Ať už jsou to jeho fyzické předpoklady, herecký um nebo šarm, postava Olivera mu sedla jako ulitá. Dokáže přesvědčivě zahrát obě tváře postavy a velmi brzy si získá sympatie diváků. Jak tedy „Arrow“ hodnotit? Jak už to bývá, některé díly jsou slabší než jiné, ale celkový dojem před začátkem druhé řady je dobrý. Já jej hodnotím na 75%. Seriál totiž dokázal alespoň zatím udržet tempo, napjatou a tajuplnou atmosféru, ještě stále existuje spousta otazníků, ke kterým je třeba odhalit odpovědi. A protože mám rád oživlé verze komiksů, za každý takový počin je třeba být vděčný. Jak se s dalším tempem a obsahem seriálu porvou tvůrci je však zatím ve hvězdách.

Ivan Hladík


Autor: ihladik

Popis / Obsah / Info k filmu Arrow
Je moderným hrdinom, ktorý si vystačí bez nadprirodzených schopností – Arrow (Stephen Amell) sa spolieha len na svoje vlastné sily, odhodlanosť a svoje tvrdým tréningom dokonale zocelené telo! Počas dňa je Oliverom Queenom, navonok povrchným a rozmaznaným synom jednej z najbohatších a najvplyvnejších rodín v Starling City, v noci sa ale stáva obávaným tieňom, ktorý s neodmysliteľným lukom a šípom ako drsný pomstiteľ desí všetkých kriminálnikov, aby napravil hriechy a krivdy, za ktoré nesie zodpovednosť aj jeho rodina, a teda chtiac-nechtiac aj on sám. Je v podstate akýmsi novodobým Robinom Hoodom, ktorý síce bojuje proti Zlu, no sám tiež nie je úplne bez viny – ide si tvrdo za svojím a neodradia ho, žiaľ, ani straty akéhokoľvek druhu.

Všetko sa to začalo v deň, keď sa po nekonečne dlhých piatich strastiplných rokoch na opustenom ostrove kdesi v Žltom mori milionársky synček Oliver Queen vrátil do rodného Starling City. Našli a späť do civilizácie ho priviezli prostí rybári, ktorí vtedy nemohli ani len tušiť, aké ďalekosiahle následky napokon bude mať ich náhodné stretnutie a záchrana zdanlivo zúboženého a len silou vôle sa pri živote stále ešte držiaceho mladíka... Jeho rodina a priatelia, ktorí sa už dávno zmierili s nevyhnutným, nemôžu uveriť toľkému šťastiu! No netrvá dlho a aj tomu najzarytejšiemu skeptikovi spomedzi nich je jasné, že Oliver už nie je tým istým mužom, o ktorého pre piatimi rokmi prišli na rozbúrenom mori. Zmenil sa, prežil neuveriteľné peklo, jeho telo i duša sú doslova posiate jazvami – a zdá sa, že sa disponuje zopár novými, neobvyklými schopnosťami...

Nik okrem neho však nevie, čo sa v tú osudnú noc na šírom mori skutočne stalo alebo čo sa potom Oliverovi na tom ostrove prihodilo - ani to, že Oliverov otec Robert (Jamey Sheridan), ktorý podľa Oliverovej oficiálnej verzie pre súd a médiá stroskotanie svojej jachty neprežil, synovi pred smrťou prezradil svoje najtemnejšie tajomstvo a zanechal mu tak mimoriadne nebezpečné dedičstvo, ktoré navždy zmenilo jeho život i zmýšľanie. Tajomstvo také temné a ničivé, že sú preň mnohí zainteresovaní ochotní ísť aj cez mŕtvoly – a ktorému už, žiaľ, padlo za obeť priveľa nevinných!

Markíza


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Superman a Lois (2021) [TV seriál]

 Superman a Lois (2021) [TV seriál]
Superman a Lois n
Superman & Lois
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Lee Toland Krieger

(spin-off)

Batwoman (2019) [TV seriál]

 Batwoman (2019) [TV seriál]
Batwoman n
 
Žánr: akční / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Marcos Siega

(spin-off)

Black Lightning (2018) [TV seriál]

 Black Lightning (2018) [TV seriál]
Black Lightning n
 
Žánr: akční / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Salim Akil, Oz Scott, Benny Boom

(spin-off)

Legendy zítřka (2016) [TV seriál]

 Legendy zítřka (2016) [TV seriál]
Legendy zítřka n
Legends of Tomorrow
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Dermott Downs, Antonio Negret

(spin-off)

Supergirl (2015) [TV seriál]

 Supergirl (2015) [TV seriál]
Supergirl n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

The Flash (2014) [TV seriál]

 The Flash (2014) [TV seriál]
The Flash n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké


(spin-off)

Constantine (2014) [TV seriál]

 Constantine (2014) [TV seriál]
Constantine n
 
Žánr: fantasy / horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Neil Marshall

(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10