Duben
ohodnotit

Ally McBealová [TV seriál]

Ally McBeal

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
45 minut, 112 dílů
„Je skvělá ve službách práva, ale občas si příliš komplikuje život.“

Komentáře k filmu Ally McBealová

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Ally McBeal
Pamatuju si, jak Ally   McBealovou dávali prvně v   televizi. Hltala jsem každý   díl a sledovala jsem každou   jeho řadu, proto ho řadím   mezi mé oblíbené seriály.   Herecké obsazení je skvělé   stejně jako samotný seriál.   Navíc v seriálu je   vynikající hudba.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2013
Dodnes se tomu sice divím,   ale byla doba, kdy jsem tento   seriál skutečně   sledoval.
Některé ty   soudní případy byly fakt   srandovní.
Z   hereckého obsazení jsem   nejvíc "žral"   advokáta Johna, ten měl   vždycky nějaké ty   prapodivné zvláštnosti   :-).Jo a hrál ho skvělý   Peter MacNicol.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.3.2012
Nerada hodnotím seriály,   aniž bych viděla většinu   epizod, ale z náhodného   sledování částí několika   dílů mám ujasněno, že   můj šálek kávy Ally McBeal   rozhodně není. Partička   rozdováděných nezbedných   právníků se společnými   toaletami, řešící v jednom   kuse své sexuální problémy   a po nocích řádící v   karaoke klubech mě   neoslovila, a schematičnost   jednotlivých dílů byla jako   vystřižená z nějaké   americké příručky pro   občany bez vlastního názoru   s tématy: homosexualita,   harašení, feminismus,   diskriminace apod.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2012
Bláznivá, potřeštěná   Ally,možná nevybouřené   dítě. Musím ale říci, že   Calista Flockhart jí hraje   výborně a naše Ivana   Andrlová jí skvěle   nadabovala. Jinak je to   takový čaj, občas sice   pálí, protože ty lidi jsou   zvláštní. Jedno se mi ale   líbí, že je to parta lidí,   kteří si umějí vzájemně   pomoci.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2014
Seriál plný   (závěrečných) řečí o   tom, že pro echt-právníky   neexistují žádní viníci   či nevinní, ale pouze   odsouzení či osvobození. A   o tom jaké všemožné   krávoviny jsou prdlí   Američani schopní hnát až   k soudu. Jen bych ze seriálu   vyškrtl postavu Ally McBeal   (heh - a tedy i přejmenoval   seriál) s jejím neustálým   otravným, leč marným   hledáním partnera, ideálně   klonu jejího otce, že..   Vystačil bych si s hnusným   pragmatikem, empatií   nepolíbeným Richardem Fishem   (zajímavá úchylka na laloky   vytahané kůže na krku   milfek) a s neskutečným   pošukem Johnem Cage s jeho   schopností orat se soudci i s   porotou a vykecat jim díru do   hlavy při obhajování   neobhajitelného.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Já ten seriál miloval, už   jen ty úchylky hlavních   hrdinů byli skvostné a ve   spojení inteligentního   humoru vyčůraných   právníků to dohromady   dostalo to potřebné   koření. Jeden z nejlepších   "amerických"   komediálních seriálů, u   mě jinak samozřejmě vedou   ty britské.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Jak dobře se dá správnou   kamerou zamaskovat anorexie   hlavní postavy. Mimochodem   dobrý seriál s dobrou   muzikou.
lynn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Ally odstartovala jako   skvělý komediální seriál.   Bohužel posledních pár   sérií seriál slábne, jako   by scénáristům a režii   docházel dech. Ale celkově   pořád dobrý seriál.   Kupodivu i dabbing není   nejhorší, neznechucuje   diváka jako například LOST   nebo Heroes, kteréžto   seriály jsou naprosto   zhyzděné právě dabbingem.
simca.talpi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Ally je prostě Ally.   Zvláštní postavičky jedné   adokátní kanceláře v čele   s podivínem Piškotem   (chytající Barryho Whitea),   drsnou Ling a sexistickou   sekretářkou. Animace, které   Ally doplňují,   vystřelovací jazyk či   prasklá hlava, k seriálu   neodmyslitelně patří.   Škoda Johnova žabáka,   kterého spláchli   nešťastnou náhoou do   záchoda :(. Bohužel musím   dát zapravdu těm, kteří   tvrdí, že nové řady   slábnou.
ondrech
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Podprůměr. Ty věci, co ona   řeší, mi přijdou ještě   horší, než v Sexu ve   městě - jsou to hrozne   blbosti! ale ja nejsem proti   blbostem, pokud me necim   zaujmou, ale tohle je vazne   nuda.
Jekky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Mám ráda Ali a její   blázdniví svět netradiční   pojetí seriálu ale stojí to   za to.Ali, blazdniví Kejdž   nebo fetišista na laloky   který neustále říká   popojedem to je to jen tak ve   skratce
Angelitos
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Poslední řady seriálu mě   nutí, ubrat Ally nejlepší   hodnocení. Seriál Ally Mc   Beal mám opravdu moc ráda!   Humorná stránka seriálu je   vynikající, a je postavena   také do právnických   případů. Stačí, když jde   Ally po ulici a slyší svou   oblíbenou píseň, všichni   okolo začnou tančit, to je   jedna z velice krásných   scén. Postavy jako Piškot,   nebo Richard Finch tomu   dávají pořádnou nálož   humoru. Také miluji trapasy   Ally, a prožívám   neúspěchy u opačného   pohlaví. První série jsou   výtečné a nemám k nim   žádnou výtku. Ovšem   poslední řady jsou jakési   nucené a dívám se spíš   jen ze zvyku, nebo proto, že   nic jiného v tv není.
Leeslie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2008
Příběh o   emocionální,potrhlé   právničce na pokraji   třicítky,která žije ve   světě lidí i ve   světě,který si sama   vytváří.Sní o   životě,který nemá,sní o   panu Vysněném,kterého ne a   ne najít....chce mít jednoho   dne krásnou honosnou   svatbu,chce se starat o svého   mužíčka,chce   dítě....ano,zkrátka chce   všechno,ale přitom z toho   nemá vůbec nic.Ally je   kultovní postava,která v USA   byla ve své době jedním z   nejdiskutovanějších témat   vůbec.Tvůrci si brali na   paškal různé společenské   i politické   problémy,sexuální   kauzy,které měli provokovat   a z Ally se prostě stala   jedna z nejzajímavějších   ženských postav v   seriálovém světě.Ženy k   ní vzhlížely,muži ji   milovali,ale hlavně s ní   všichni soucítili.Ovšem   tenhle seriál není pouze o   Ally,je o dalších   zajímavých,i když trochu   zvláštních   postavách.Piškot je stejný   snílek jako Ally,možná   proto jsou s Ally jako jedna   duše.Richard je ten   hláškující   ''týpek'',který zde   rozdává moudra ve formě   svých fishismů.Billy je   Allyina láska z   dětsví,který projde v   seriálu velkým vývojem-z   příjemného mladíka se   přemění v typického   šovinistu.Georga je manželka   Billyho a marně se snaží   Ally nenávidět.Nell je   ledová potvora,která nemá   žádné city(jak se nejdřív   z prvu zdá).Ling-krásná   pomstychtivá   právnička,která dokáže   být pěkně   nepříjemná.Poslední je   krásná sekretářka   Ellein,která má slabost pro   muže(jakékoliv) a právě   ona je ta,díky které se   všechno ve firmě hned   ví.Právě tyto postavy   dodávají seriálu   příjemný nádech   charakterů,díky nimž si   každý vybere svého   oblíbence.Je sice pravda,že   první tři série jsou   nejlepší(a ta pátá je fakt   katasrofální),protože   Piškotovo neustálé   pískání a Richardovo   sexuální harašení se Vám   může brzy okoukat,tak i   přes to by jste se měli na   tento seriál   podívat,protože dle mého   názoru patří mezi   nejlepší seriály vůbec.  
procentech:1.série-97%,2.   série-100%,3.série-98%,4.sé   rie-85%,5.série-60%

Podobné   seriály:Scrubs,Chirurgové,Gi   lmorova děvčata,Sex ve   městě...

PS:Největší krizí   tvůrců bylo,že z Ally   udělali v poslední sérii   matku:-(
petrtap
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Ally McBeal
Je to komedie ovsem nic   moc.Vychrtla herecka ktera by   se mela poradne najist.Nic   moc.Ale kdo chce at se   podiva,ja osobne sem videl asi   5 dilu a nadcenej sem   nebyl.Petr
PinPrick
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Tak tohle mě nějak minulo.   Viděl jsem nemálo epizod,   ale dodívat se až do konce   jediného dílu prostě a   jednoduše nešlo. Nezaujalo   mě mnoho věcí, od humoru,   který mi vůbec nesedl, až   po herecké obsazení, které   až na světlé vyjímky   působí otřesně. Ale abych   nevypisoval jen samá   negativa, tak napíšu jedinou   kladnou stránku seriálu:   skvěle se při něm usíná   :D
jedlickaj
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Tenhle seriál sleduju na   druhý pokus nejsem si jistý   v kolikátou serii teď na   začátku roku 2007 ČT   vysílá ale na páteční   večer se těším až postava   Fishe začna se svojím   mužským šovinismem a john   cage se svojím komktáním   piqacu. A výběr hudby   BArryho White přesně zapadá   do postavy Johna a Ally
TomRiddle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2008
Obsahuje malinké spoilery.   Fakt je, že Ally se po čase   dost opakuje (Johnovy tiky   když chodí s Melanií), ale   nemůžu dát míň než pět   hvězdiček. Je to právě o   postavách, které jsou   všechny tolik sympatické,   tak lidské, se svými   zvláštnůstkami, jsou tak   křehcí a zranitelní jako by   byli skuteční (dokonce ani   Ledovka Nelle není až tak   ledová, jak se zpočátku   zdá). Calista je v roli Ally   skvělá, zbytek je taky   výborný, především   nesmím zapomenout na mojí   oblíbenou Tracey Ullman,   která přímo mistrovsky   ztvárnila trhlou psycholožku   Tracey. Když podrazila Ally   nohy gaučem, nebo začala   zpívat, málem jsem umřel   smíchy. Pak jsou tu písně   od Vondy Shepard (soundtrack   vřele doporučuju), které   krásně ladí s celým   seriálem, a dokreslují   sladkou melancholickou   náladu, jakou při   sledování Ally cítím. I to   je jeden z důvodů, proč je   Ally jedním z mých pěti   nejoblíbenějších   seriálů. Veliká škoda, že   v závěru provázely seriál   veliké potíže, což   vyústilo v ne úplně   stoprocentní finální řadu,   ale já to Ally rád   odpustím, protože na ty   první čtyři vynikající   řady nezapomenu.
Saraha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2009
Určitě doporučuji! Hlavně   první díly jsou jedinečné,   člověk se u nich pobaví,   zasměje i rozněžní.   Poslední řada už za moc   nestojí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih2333minih2333101 dalmatinů (1996) 
101 Dalmatians n
minih115624minih115624Most (2011) [TV seriál] 
Bron / Broen n
minih52084minih52084Po Tomášovi (2006) [TV film] 
After Thomas n
minih29761minih29761Těžký zločin (2001) 
High Crimes n
minih63053minih63053Bouře / Bouřka (1996) [TV film] 
Undertow n
minih94422minih94422Neváhej a zavolej… (2012) 
For a Good Time, Call... n
minih68776minih68776Goethe! (2010) 
Goethe! n
minih98225minih98225Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 
The Secret Life of Walter Mitty n
minih44543minih44543Superbad (2007) 
Superbad n
minih41433minih41433Countdown (2004) 
Ličnyj nomer; Личный номер n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

44 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

09:25 - 10:15

19 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

4 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

24 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10