Duben
ohodnotit

Ajťáci [TV seriál]

The IT Crowd

Další název:
Partička IT
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
23 minut, 2006-2013, 5 sérií 25 dílů
„Kultovní britský komediální seriál o třech skvělých IT smolařích a jejich nadřízených.“

Komentáře k filmu Ajťáci

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Znáte snad někdo lepší   partičku než je Jen, Roy a   Moss? Při každé repríze se   skvěle bavím, jako u všech   britských seriálků. Ať je   to Červený trpaslík,   Hotýlek, Haló, haló a řada   dalších. Opravdu bezvadná   zábava!
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2007
prostě britský styl! a   přestože ne vždy britský   styl miluju, je tohle to   pravé - vtipné, vtipné a   znova vtipné.   "ajťáci" jsou   vylíčeni jako naprostí   exoti a lidé mimo   realitu(nebo v jiné dimenzi,   chcete-li), což v podstatě   opravdu jsou, takže je to   navíc ze života.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Partička IT
5. série - 10/10
Jako   správný příznivce   britcomů si tento další   kousek nemohu nechat prostě   ujít. Navíc když vystihuje   takové originální (a musím   říci že i pravdivé)   téma:-). Pořád se nemohu   rozhodnout, kterou postavu   zvolit za favorita, jestli   Roye nebo Mosse, ale nejspíš   dám přednost Richardovi   Ayoade, protože před jeho   hereckým uměním skláním   velkou poklonu...
Po   shlédnutí dalších dvou   sérií bych rád ještě   zvýšil hodnocení (škoda   že 10 je maximum), protože   narozdíl od ostatních   seriálů, tady s počtem   dílů roste i kvalita.   Nejlepší díl je návštěva   divadla a Trable nás mají   rády. Jinak jsem měl   možnost shlédnout jeden díl   s dabingem (HBO) a   nedoporučuji, originál je   originál:-)
Stále je   na co koukat, Roy válí. Co   mě strašně pobavilo, tak   byl rozhovor mezi ním a Jen,   která se ho ptala, proč   fotí kalendář plný nahých   starých lidí. Roy na to:   'Všechno co dělám, dělám   kvůli sexu s ženami.'   Seriálem podobné kvality je   také "Black Books"   - stejný režisér. A pokud   by měl někdo stále málo,   tak bonusový díl je   libovka...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Když jsem viděl první díl,   nevěřil jsem vlastním   očím. Hodně jsem se   pobavil. Ten nápad natočit   to stál za to teda :-)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2011
Kam čert nemôže...
Dnes už pomerne kultový   seriál, ktorý pokračuje v   britskej seriálovej   tradícii. Videl som tri   série, údajne pokračujú v   nakrúcaní. Výborný námet,   dvaja tak trocha magori sú   vytrhnutí zo stereotypu, keď   k ním príde robiť šéfovú   odborníčka, ktorá toho   nakoniec ani moc nevie   (nezabudnuteľné   telefonovanie s vypnutým   telefónom, alebo v príhovore   donesie ukázať celý   internet v malej krabičke,   ktorý jej dali podarení   kolegovia, na ich počudovanie   obecenstvo tomu verí, ona   tiež). Podarená časť bola   keď Roy musel predstierať   vozíčkara a Moss čašníka,   a ďalšia keď sa objavil   Richmond. Apropo Richmond,   najobľúbenejšia postava,   ktorá všetko válcuje,   tajomný gotik s krehkou   dušou a záľubou v CRADLE OF   FILTH (pre nemetalových   fanúšikov - pomerne známa   anglická blackmetalová, i   keď dnes už skôr len   metalová, skupina). Nemožno   nespomenúť ani pekelných   šéfov. Iní členovia.   Seriál možno sa tak troška   inšpiruje v legendárnom   komikse Dilbert, aspoň čo sa   týka charakterov šéfov a   chodu firmy. Prvé dve série   mi prišli výborné, tretia   troška už zaostávala
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2009
jo bRITOVÉ ti umí komedie    
je to hodně   povedené a hodně vtipné já   osobně se dost pobavil
Langley
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Tak tenhle seriál jsem viděl   teprve nedavno a musím   říct, že jsem se luxusně   bavil.Každý den v IT   oddělení, kde se vedou   zábavné dialogy a   situace.Třetí a čtvrtá   řada mi přijde   chudší.Jinak fakt   bezva.Prostě všichni to jsou   řízci, i Richmond:-).
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2009
S britskými sitcomy a jejich   humorem to je poměrně   složité, jelikož jejich   humor nikdy nesedne každému.   Já patřím do té skupiny,   která britský humor nechápe   a vyjma Mr. Beana mě   nenapadá britský sitcom,   který by mě zaujal. Čas od   času se najde světlá a   zábavná chvilka nebo   nějaký povedený gag ale   vše ubíjí trapný a   nevtipný zbytek. Tahle   "partička" na tom v   mých očích není tak   bídně jako např.   "Červený   trpaslík" ale není to   můj šálek kávy. Kadence   vtipů je na můj vkus velice   střídmá a po většinu   času se občas mírně   zasměju ale žadné salvy   smíchu se nekonají. Hlavní   plus a tahoun všech dílu je   hlavní herecká trojice z   nichž převážně pánská   část sedí do rolí   perfektně. Druhá a třetí   série jsou zábavnější   než první.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2009
Famózní britský sitcom o   zapomenutém počítačovém   oddělení ze suterénu jedné   firmy, kde si parta bláznů   dělá věci prostě po svym.   Odreagování, pohoda,   pobavení a hlavně   inteligentní humor...hlavní   důvody, proč na to koukam.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2013
Ajťáci
jsou slušný sitcom,který   tedy u mě nedosahuje kvalit   jiných,mých   oblíbenějších,ale i tak   dobrá oddechovka.Chvílemi   nuda,chvílemi slzy v   očích(scéna kdy Roy musí   dělat tělesně   postiženého,mě totálně   rozbila).
Matematicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2013
Sitcomy jsem zatím příliš   nesledovala, ale díky tomuto   jim asi začínám přicházet   na chuť. Tematicky je mi   seriál docela blízký,   ajťáků znám hodně :-)
Skvělá oddechovka.   Nadsázka (ale stále spíš   řetězení situací, které   by se mohly stát i mě :-)),   občas trochu drsná, ale   nikdy ne příliš vulgární.   Stojí za to se občas   podívat na život trochu s   odstupem :-)
Zajímavé   komentáře: Savio,   volam.sa.pistik, azenka.
Deviant_Girl
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2022
Ajťáci v pohotovosti
Vtipný seriál o třech   outsiderech a jejich   patáliích. Navíc tu   nechybí typický britský   humor který mám moc ráda.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.7.2007
Odborníci na svá místa!   Šéfkou oddělení   informačních technologií se   stává žena, protože se   vyzná v počítačích ...   "Mám SPOUSTU   zkušeností s výpočetní   ... věcí, třeba ...   e-maily, odesílání   e-mailů, přijímání   e-mailů, mazání e-mailů,   no mohla bych pokračovat ...   - Pokračuj. - Web.   Používání mailů, myší,   používání myší, klik,   dvojklik, monitor,   samozřejmě klávesnice a ta   ... ta věc tam dole na   zemi... " A přestože   britcom není jen o   počítačích, tak tenhle   úvod mě pobavil a nejen   úvod, protože tak jak   pracovníci IT vidí své   kolegy, tak takhle nějak nás   vidí i náš firemní PC   technik. NJN :-))...   "Zkoušeli jste to   vypnout a zase zapnout?"   A po zhlédnutí "The IT   Crowd"( bohužel) i můj   osobní PC záchranář,   který nyní na každý můj   neřešitelný problém s   počítačem odpovídá touhle   větou ... Což mi vtipné   tedy nepřijde ani trochu.   Nicméně na třetí sezónu   se netrpělivě těším a   zatím zkusím vypnout a   zapnout PC něco mi v něm   zase blbne a stejně jinou   radu nedostanu :-).
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2014
Tohle je naprostá bomba a pro   mě jeden z nejlepších   seriálů všech dob. U   málokterého seriálu mě   napadne, že těch dílů by   mohlo být víc a tento mezi   ně patří, ale jsem   vděčný za ty co jsou, než   aby to pokračovalo a   vytrácela se ta šťáva a   vtip, co to má.
Out-Of-Way
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Britský humor mám rád a   seriály taky, ale tento mi   až zas tak moc výjimečný   nepřipadá. Mnoho věcí jsem   už viděl jinde, aspoň mám   takový pocit, a i když   občas je to docela velká   sranda, tak dost často se   není čemu smát, a bohužel   někdy mi to připadá i   trapné a nudné. Hodně   starému „vtipu“, že   když něco nefunguje v   počítači, tak je ho   nejlepší vypnout a opět   zapnou, se už opravdu smát   nemůžu. Potenciál byl   obrovský, bohužel zůstal   dost nevyužitý. Aspoň, že   tři hlavní aktéři jsou mi   sympatičtí. Snad bych mohl   někdy jednu hvězdičku   přidat za povedenou znělku.   Jsou určitě lepší britské   seriály, které si mnohem   více zaslouží označení   kultovní. Asi jsem se nechal   nalákat na všeobecně   vysoké hodnocení, tak jsem   trochu zklamaný.
Clockwork
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2007
takze takovejhle serial jsem   od dob Red Dwarf cekal a   dockal jsem se az ted ale   myslim si ze to cekani stalo   za to !! Anglicani jsou v   tehle serialech fakt best   jednoznacne davam 10/10 !
Georgie2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2009
Absolutně super sitcom s   úžasnými   charaktery...báječná   zábava obzvlášť tehdy,   když jednoho z těch   "geeks" máte doma   ;-). Denholma z první série   je trochu škoda, ale Douglas   má taky svoje   "kouzlo" :-D
mikee
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.5.2008
Anglický humor mě opravdu   míjí na míle daleko a i v   tomto případě mi připadá   většina prohozených   "hlášek" značně   trapná , nemůžu si pomoci ,   ale tohle není moje krevní   skupina ani náhodou. 35%
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2009
Miluju britské seriály a   tenhle mě ani trochu   nezklamal. Taky znám pár   takových normálního života   neschopných ITků, takže o   to víc mě baví koukat na to   co ti dva zase vymyslí. Jen   škoda, že jsou série tak   krátké.
Vanous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Nemuzu si pomoct, ale britske   serial (sitcomy) jsou proste   naprosto uzasny. A tenhle neni   vyjimkou, neni dil, minuta kdy   bych se nevalel smichy po   zemi. Proste serial pro lidi   co maji radi britske serialy   aka RedDwarf, Black Books etc.
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Náhodně přepnutý program   zajistil, že jsem si ihned   zamilovala jeden z   nejlepších britcomů. Jestli   jste fanoušky tohoto žánru   tak to prostě musíte vidět.   Já osobně nikdy nezapomenu   na díl, kdy si Jen kupovala o   číslo menší boty:-D
azenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2011
Tohle je prostě klasa. Podle   mě nejvtipnější seriál ze   všech těch soudobých, a to   ty ostatní (jako HIMYM a   TBBT) považuji za   vyjímečně povedené. Tři   hlavní protagonisté i jejich   hlášky jsou geniální a   seriál pobaví nejen   počítačové experty.
cora22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.1.2011
"Have you tried turning   it off and on   again?"..trojka   "odborníkov" IT ma   skutočne položila na   kolená. Roy, Moss a Jen sú   jednoducho neuveriteľní. Ak   existuje práca snov, tak je   to určite oddelenie IT v   Reynholm Industries. A aby som   nezabudla na tiež skvelého   "gotika" Richmonda,   ktorý škoda, že sa v   štvorke objavil len v   poslednej časti. Prvá séria   pobavila najviac, každopádne   jednotka bez ďalších troch   by bola fakt neúplná.   Excelentný britský sitcom.   Ak ma niečo bavilo viac, tak   už len "britcom"   Green Wing s výbornou Tamsin   Greig.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2008
No ty vole!!! Roy a Moss jsou   vážně zabijáci, Graham   Linehan je fakt strašnej   frajer, jeden z nejlepšíck   komiků, chci víc takovejch   seriálů.
arciking
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2008
No, viděl jsem všehovšudy   asi čtyři díly, ale ty byli   teda elitní....ale jestli   bych se na to vydržel dívat   třeba tři hodiny v kuse, to   fakt nevim.....
bušt
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2010
Když jsem tenhle seriál   viděla prvně ve škole   vůbec mě nezaujal spíš   naopak,ale postupem času jsem   mu přicházela na chuť až   jsem došla k naprosté zmeně   názoru je ÚŽASNÝ :)
FuriousG
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2018
Ajťáci
Jeden z hodně mála sitcomů,   který se mi opravdu líbí.   Miluju suchý britský humor.   Tady se u každého dílu   mlátím smíchy od začátku   do konce, ne jako u většiny   amerických sitcomů, kde mi   většina hlášek přijde   spíš trapná, než vtipná.
Thomax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Tak tohle je absolutní   nářez. Kdo má rád   anglický humor a ví co je   procesor, nebo RAMka, tak se   bude skvěle bavit. Škoda   jenom, že je tak málo   dílů.
Ancient
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Konečně po delší době   opravdu kvalitní sit-com.   Osobně v něm nemohu najít   sebemenší chybičku,snad jen   že takto ostrý humor asi   každému nesedí.
Monk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2007
K mému velkému překvapení   celkem dobrý britcom, i když   na klasiku to jednoduše   nemá.... a navíc Black Books   je o třídu lepší.
andiiisek1994
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.6.2010
Tento seriál mi doporučil   můj přítel   "Ajťák". Myslela   jsem si, že to bude nuda,   protože nejsem příznivcem   těchto seriálů. Byla jsem   mile překvapena. Tento   seriál mě opravdu pobavil :)   Všem doporučuji. Moss a Roy   jsou opravdu borci :P
adelkasprdelkas
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2008
Prvních 7 dílů je vážně   vypiplanejch do posledního   detailu, smála jsem se v   jednom kuse, ale když Denholm   skočí jde to všechno   skopce.
Matthews
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2008
Proc se netoci nove dily???   Tahle particka me dokazala   vzdycky rozesmat.. I´m   disabled je proste neco   neopakovatelnyho.. A Moss je   psychopat:-)
andres.12
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2010
It crowd se řadí společně   s big bang theory a how i met   your mother k nejlepším   seriálům téhle doby:)   Vlastně ani neznám   vtipnější seriály.   Přátelé taky ujdou ale   přeci jenom už je to   starší věc:)
TheNail
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Viva La Moss
Tak z každýho dílu jsem   měl alespoň jednou takovej   ten výtlem,že si člověk   furt pouští jednu a tu samou   část a směje se tomu furt   dokola.
Ten seriál je   prostě prošpikovanej   skvělym humorem a narážkama   na geeky.
Jelikož u   počítače prosedim půlku   dne denně,tak mi ten humor   prostě připadá   geniální.
Jediné co   mě štve,je absence Richmonda   ve třetí řadě.(někde jsem   četl že tam nebude,v prvním   díle takyže nebyl)
Dokonalost. :)
Savio
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2012
britcom
Jsem milovníkem téhle party,   jako dalších děl   úžasného scenáristy -   Black Books, Red   dwarf..postavy jsou dobře   sehraný a Moss tu ukazuje,   že není jen dobrý   režisér. Dílů je poskrovnu   ale aspoň kvalita se drží,   ne-li stoupá. Herci natáčí   díly spontánně většinou   před živým publikem a je to   jejich koníček,proto   nečekejte nějaké datumy   další série. Až se jim   zachce a budou dobrý nápady,   natočí další. Dokážu na   ně koukat dokola a   samozřejmě v originále,   hlášky jsou u nás doma z   tohoto seriálu na denním   pořádku, jako z Cimrmana;)   ..takže.. ahoj počítači:-)
lasvegasman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2009
Nejlepší komediální   seriál všech dob u mě,   jednoznačně!!!Zřejmě je   tak dobrý právě proto, že   vychází jen 6 dílů   ročně, tak se na nich   pořádně vyřádí, na   rozdíl od mnohých   rychlokvašek Hlavně díl v   divadle je fenomenální , I   am disabled... :_)
venca100
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Tento seriál mě   uchvátil,že takový lidi   vůbec můžou existovat,ale   nej. je když jdou někam mezi   lidi,to se člověk popadá za   břicho.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20932minih20932Muž, který miloval Kočičí tanec (1973) 
The Man Who Loved Cat Dancing n
minih28284minih28284Vrať se mi (2000) 
Return to Me n
minih6423minih6423Divoká svině (1989) 
Divoká svině n
minih49104minih49104Vzhůru do oblak (2009) 
Up n
minih113789minih113789Velká noc (2013) 
Velká noc n
minih15092minih15092Osobní strážce (1992) 
The Bodyguard n
minih49801minih49801Vládní prohlášení (1948) 
State of the Union n
minih79943minih79943Méďa (2012) 
Ted n
minih34755minih34755Jánošík. Pravdivá historie (2009) 
Pravdivá história o Jurajovi Jánošíkovi a Tomášovi Uhorčíkovi n
minih21253minih21253Transformers (2007) 
Transformers n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Člověk jako živočišný druh

16:30 - 17:20

1 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

61 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

56 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani