
V současné době podle odezvy platí, že pořadů o vaření a jídle není nikdy dost. Veliké oblibě se těší
MasterChef a svoje oddané diváky a divačky si našel i
Souboj na talíři.
Pohlreichův souboj restaurací slibuje ještě vítanější podívanou, jelikož bude mít ve svém středu
Zdeňka Pohlreicha, jenž se stále těší neméně vysoké popularitě. Podobně na tom byla původní britská show
Ramsey’s Best Restaurant, ve které vybíral nejlepší restauraci
Gordon Ramsay (pomalu považovaný za všech šéfkuchařů krále) a jejíž formát
tato česká předělávka přebírá, včetně stejného počtu devíti epizod.

„
Britská kuchyně byla peklo a dnes se v Británii skvěle najíte. [U nás] je sice je stále populární tradiční česká kuchyně, ale je jasné, že mladší generace už chce jíst jinak. To má za následek příliv restaurací s asijskými a fastfoodovými koncepty. Zdá se, že i Amerika si nachází cestu do Čech a na Moravu, stejně tak jako stále populární Itálie,“ říká
pětašedeásátiletý expert, který si byl vědomý značné zodpovědnosti při rozhodování, protože se v rámci soutěže účinkující ocitli i ve složitější situaci, kdy museli vařit v cizí restauraci. A v takovém případě zažité stereotypy rázem vezmou za své.
Nejprve tedy pracují na své domovské scéně, kde soupeří s podobně orientovaným podnikem o postup do dalšího kola, přičemž se právě často nespecializují na českou kuchyni. Na přípravu a servírování pokrmů pro třicet hostů budou mít omezený časový limit. Hodnotit se však nebude jenom samotné jídlo, nýbrž jaksi celková úroveň. Tvůrci, kteří se inspirovali tipy od diváků, zamířili do podniků ve městech po celé České republice. V pořadu se tedy objeví Praha, Poděbrady, Olomouc, Tábor, Jesenice, Kutná Hora či malebná obec nedaleko Strakonic. Tentokrát to nebude o nekompromisnosti, neboť soupeřit mezi sebou budou profesionálové, kteří se o vítězství utkají v
Pohlreichově pražské restauraci.
FOTO: Archiv TV NOVA