Jeden svět

Ashton Kutcher

Rodné jméno:
Christopher Ashton Kutcher
Národnost:
Věk:
46
Narození:
7.2. 1978, Cedar Rapids, Iowa, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ashton Kutcher se narodil 7. února 1978 v americké Iowě. Jeho rodné jméno zní Christopher Ashton Kutcher. Ashton vyrůstal stejně jako Elijah Wood v Cedar Rapids v Iowě. Má bratra Michaela a sestru Taushu. Vystudoval Clear Creek-Amana High School v Tiffin v Iowě, obor biochemie. Živil se jako metař, aby měl na svá studia. Pak zjistil, že modeling můžou dělat i muži a tak neváhal a šel to zkusit.

Před kameru se poprvé postavil v roce 1998 a to v televizním seriálu That 70’s show, kde ztvárnil Michaela Kelso. Původně měl hrát v seriálu Wind on water, ale po přečtení scénáře se rozhodl, že odmítne. Tehdy za ním přišel jeho agent a nabídkou právě se seriálem That 70’s show. Nepočítaje předcházející televizní pořady, ve kterých se také občas, jako nová tvářička Holywoodu, objevoval.

Ashton nevlastní jen herecké nadání. Je také producentem (např. Pokoj 401), scénáristou (Punk'd) a skladatelem (např. That 70’s show).

Ashton je šťastně ženatý s Demi Moore, kterou si vzal 24. září 2005. Ovšem o svém soukromém životě s manželkou mluví opravdu jen velmi nerad.

Autor: veverka-zrzka

Životopis (biografie) / Informace:
Ve státě Iowa se 7. února 1978 narodil Ashton Kutcher. Je jedním z mála herců, kteří se ke své filmové kariéře dostali přes přehlídková mola. Ještě předtím, než se vykašlal kvůli herectví na modeling, vzdal se kvůli modelingu studia biochemie.
Kutcher na sebe upozornil hned svou první televizní rolí v populárním televizním retroseriálu o životě teenagerů v 70. letech That´s 70´s Show.
O dva roky později, v roce 2000, získal první důležitou filmovou roli v teenagerské komedii Hele vole, kde mám káru? V témže roce si zahrál ve snímku Falešná hra, a v dalším roce ve filmu Texas Rangers.
V roce 2003 si zahrál v několika filmech, například Dvanáct do tuctu, Šílený rande nebo v romantické komedii Líbánky, ve které ztvárnili společně s Brittany Murphy novomanžele. Film měl romantickou dohru i ve skutečnosti, protože se Ashton s Brittany dali hned po natáčení dohromady.
O další rok později docela slušně zazářil i v jiném žánru, než je romantická komedii. V kultovním sci-fi příběhu The Butterfly Effect – Osudový dotek, ztvárnil mladého muže, který se prostřednictvím vzpomínek vrací do minulosti a mění tak budoucnost. V originálním filmu, ze kterého vás bude mrazit v zádech, si zahrál s Amy Smartovou.

Autor: nash

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Dešťová víla (2010)

12:45 - 14:25

25 minut již uběhlo
75 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok českých tradic aneb Co nám...

12:45 - 13:45

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Jen ho nechte, ať se bojí (197...

12:55 - 14:50

15 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

Prima - Růžový panter (2006)

11:55 - 13:50

75 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375851
Obsahů a biografií: 178014
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ashton Kutcher

Kutcher Ashton

Naposled navštívené:
Ashton Kutcher

Kutcher Ashton