Duben

Adrian Grenier

Povolání:
Rodné jméno:
Adrian S. Grenier
Národnost:
Věk:
47
Narození:
10.7. 1976, Nové Mexiko, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Adrien Grenier se narodil 10. července 1976 v Novém Mexiku, avšak vyrůstal v Queensu v New York City. Vychovala ho pouze matka Karesse, která pracovala jako realitní makléř.

Umění ho lákalo od malička, a to nejen hraní, ale i hudba. Navštěvoval dokonce střední uměleckou školu Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts, poté se vydal na soukromou Bard College, kde studoval drama.

Jeho kariéra začala nenápadně, debutoval v nezávislém dramatu Arresting Gena z roku 1997. O dva roky později už na něj čekala hlavní role v romantické komedii Drive Me Crazy spolu s Melissou J. Hart. O něco více na sebe však upozornil, když se objevil ve video klipu Britney Spears k písničce Crazy. Další role přicházely postupně - v roce 2001 to byla Harvard Man, o rok později Hart's War. V roce 2003 se objevil v menší roličce ve snímku Woodyho Allena Anything Else, o dva roky později pak hrál přítele Anne Hathaway v The Devil Wears Prada.

V roce 2004 přišla role, díky které se proslavil po celé Americe a která mu přinesla největší úspěch - HBO seriál Entourage.

Adrien se nejom věnuje hraní, ale poměrně úspěšně i režíruje. Už v roce 2002 debutoval s dokumentem Shot in the Dark. Popsal v něm dlouhou cestu skrze roky dospíváni, kdy se snažil najít svého biologického otce, Johna Dunbara. Otec a syn si byli odcizeni více než 18 let a Adrien začal pracovat na dokumentu se záměrem sblížit se s ním. Záměr mu vyšel a v dnešní době má s otcem velmi blízký vztah.

Mimo jiné moderuje vlastní show Alter Eco na stanici Planet Green. Spolu s týmem "zelených" expertů divákům představují jednoduché triky, jak najít přátelštější vztah k přírodě.

Studium hudby nezahodil a stále se jí věnuje. Hraje na kytaru, bicí, lesní roh a klavír. Je členem dvou newyorských kapel - jako zpěvák v Kid Friendly a jako bubeník v The Honey Brothers.

Autor: salte

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

Fan klub

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Adrian Grenier

Grenier Adrian

Naposled navštívené:
Adrian Grenier

Grenier Adrian