Duben

Michał Żebrowski

Povolání:
Známý jako:
Michal Zebrowski
Národnost:
Věk:
51
Narození:
17.6. 1972, Varšava, Polsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tento charizmatický polský herec se narodil 17.06.1972 ve Varšavě. Již od mládí měl cit pro film, vybral si a úspěšně dokončil školu Liceum Ogolnoksztalcace im. Mikolaja Rejy, která se nachází v jeho rodném městě.

Jeho herecká kariéra začala v jeho 21 letech, kdy si zahrál menší roli ve filmu „Samowolka“, kde se jeho talent teprve rozvíjel. Další jeho role byly ve snímcích „Poznan 56“ a také „Sláva a chvála“.

Zazářil teprve roku 1999 v hlavních rolích podle polských spisovatelských titánů. Ve filmu „Ohněm a mečem“ podle románu Henryka Sienkiewicze hrál poručíka Jana Skrzetuzského, který sloužil v polském vojsku 17. století. Film představuje obranné války Polska proti kozákům a tatarům a je nejdražším televizním polským filmem.

Druhý film byl podle knihy spisovatele Adama Mickiewicze, „Pan Tadeáš“. Tento film ho proslavil takřka ze dne na den a stal se velmi vytíženým hercem. k filmu vytvořil i hudební dílo „Zamilovaný pan Tadeáš“, který sklidil obrovský úspěch nejen u kritiků.

Následovaly filmy a seriály „Zaklínač“ a „Staré báje“, kde opět hrál hlavní postavy, oba filmy a seriály provázela akce a velké bitvy.

Ve vážnějším filmu „Pianista“ z roku 2002 si zahrál Jurka, bratra Doroty a také zde opět spolupracoval ze Zbigniewem Zamachowským, stejně jako v „Zaklínači“ a „Ohněm a mečem“.

Další snímky: „Sloow“, „Pregi“ a „Kochankowie roku tygrysa“ z let 2003-2005 ho vynesli na vrchol polské kinematografie.
Roku 2006 si zahrál kněze Jana ve filmu „Kdo nikdy nežil..“ a o rok později v ruském velkofilmu 1612. Tento rok dostal roli ve filmu „SENNOŚĆ“ a nejnověji se natáčí další historický film „pravdivá historie Jánošíka“.

Jeho talent není pouze herecký, ale také je kvalitním fotografem, slibným režisérem, hudebním komponentem a v neposlední řadě i zpěvákem. Tvoří např. s Annou Marií Jopek, Kasií Stankiewicz a Kasií Nosowskou. Má také sólové album „Alba neznámé dámy“

Získal mnoho cen a ocenění, třikrát vyhrál v polské "Złota Kaczka", obdobě Českého lva a také cenu za nejlepší album. V této době je v Polsku považován za idol polské mládeže.

Autor: Llewelyn

Životopis (biografie) / Informace:
Michal Zebrowski se narodil 17.06.1972 ve Varšavě, národností je Polák.
Studoval v Polsku a to přímo v hlavním městě Varšavěna Liceum Ogolnoksztalcace im. Mikolaja Reja.

Tento talentovaný herec se objevoval v menších rolích - filmy SAMOWOLKA, POZNAN 56, ale do vědomí diváků se dostal až v hlavních rolích polských velkofilmů – Pan Tadeáš, historický polsko-francouzský film podle Adama Mickiewicze a Ohněm a mečem – historického velkofilmu z dob 17. století.
Díky těmto filmům se stal velmi obsazovaným a populárním polským hercem, který má i režiérské ambice. Svým uměním oslovuje polskou mládež, filmové i hudební kritiky, protože na motivy filmu Pan Tadeáš vytvořil hudební dílo Zamilovaný pan Tadeáš.
Poté následovalo období natáčení seriálu Zaklínač, z něhož roku 2001 sestříhal řežisér Marek Brodzki stejnojmenný film. Zahrál si také hlavní roli v dalším polském historickém filmu Staré báje a má také jednu z hlavních rolí v novém ruském filmu 1612.

Roku 2004 byl Michal Zebrowski nominován za hlavní roli ve filmu PREGI na polského Orla, tamní obdobu našeho Českého lva. Cenu za nejlepší mužský výkon však nakonec nezískal.

Životopis (biografie) / Informace:
Michal Zebrowski debutoval v roce 1999 na dvou polských velkofilmech: Pan Tadeáš a Ohněm a mečem (r. Jerzy Hoffman). Filmy vidělo již přes sedm miliónů diváků a tak mladého Zebrowského znají za jediný rok všichni Poláci. Zebrowski potvrdil i svůj.hudební talent - na motivy Pana Tadeáše vytvořil hudební dílo Zamilovaný pan Tadeáš.

Autor/Zdroj: /

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190542
Osobností: 697826
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178269
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michał Żebrowski

Żebrowski Michał

Naposled navštívené:
Michał Żebrowski

Żebrowski Michał