Alessandro Momo

Povolání:
Národnost:
Narození:
25.11. 1953, Rím, Taliansko
Úmrtí:
20.11. 1974, Rím, Taliansko (dopravná nehoda)
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Alessandro Momo bol mladý taliansky herec. Narodil sa v Ríme 25. novembra 1953. Jeho herecká kariéra trvala veľmi krátky obdobie. Hral v príbehoch pre deti spolu s detským hercom Giusva Fioravantim, ktorý sa neskôr stal neofašistickým teroristom.

Do povedomia sa dostal v roku 1973 filmom Malizia (Ľahký hriech) režiséra Salvatora Samperiho kde hral spolu s Laurou Antonelli. Jeho posledným filmom bol film režiséra Dino Rissiho, Profumo di Donna (vôňa ženy) kde hral s Vittoriom Gassmanom a Agostinou Belli. Krátko po dokončení filmu utrpel smrteľnú nehodu s motocyklom Honda CB 750 Four.

Motocykel mu požičala priateľka, herečka Eleonora Giorgi, ktorá bola neskôr vyšetrovaná za nezodpovednosť, nakoľko Alessandro v tom čase ešte nemal 21 rokov a nemal oprávnenie riadiť superbike. Neskôr spevák Patrizio Sandrelli zložil na jeho pamiatku pieseň Fratello in amore, s ktorou mal veľký úspech.

Filmografia :

1974 Profumo di donna
1974 Peccato veniale
1973 Malizia
1973 Il vero coraggio
1973 La polizia é al servizio del cittadino?
1970 Appuntamento col disonore
1970 Il divorzio
1969 La scoperta

Autor: cicis

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Bába z ledu (2016)

20:00 - 21:45

70 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

ČT2 - Velká země (1958)

20:00 - 22:50

70 minut již uběhlo
100 minut zbývá do konce

NOVA - The Voice Česko Slovensko (201...

20:20 - 22:20

50 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Prima - Černé vdovy (2019) [TV seriál]

20:15 - 21:30

55 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 154813
Osobností: 640815
Fotografií: 591208
Plakátů: 280850
Obsahů a biografií: 141849
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Anakonda (1997)

Anakonda
Plejáda celkem známých   víceméně béčkových   hreců v céčkovém filmu.   Anakonda je mizerně   animovaná a navíc had když   spolkne člověka, tak pár   týdnů jen leží a tráví.

Autor: rimmerova-motorka | Hodnocení: 2 / 10

Hadí doupě (2017)

Hadí doupě
Tohle se mi hodně líbilo. O   tom, jak dobrý byl děj není   nutno se zmiňovat, Agatha   Christie nikdy nezklamala. A   zpracováno to bylo taky velmi   dobře. nemám nic, co bych   řekla.

Autor: Izzy8635 | Hodnocení: 10 / 10

O víle Arnoštce (2001) [TV film]

S LUCKOU SE TO DALO

O víle Arnoštce
Lucka Vondráčková je   prostě fajn. Podle mě by se   to dalo, kdyby tam nevrzala   tak ubohá hudba - to   podkreslení děje celý   příběh shazuje dolů -   velká škoda. Vizuálně   jinak dobrý.

Autor: Petr.c17 | Hodnocení: 7 / 10

O loupežníku Olbramovi (1985) [T...

O loupežníku Olbramovi
Humorná pohádka,   nenáročný příběh a   klasické osmdesátkové   papundekly. Karel Augusta jako   hluchý kuchař Řehoř této   taškařici dominuje.

Autor: topipig | Hodnocení: 6 / 10

Cesta do středu Země (2007)

Stupidní film

Cesta do středu Země
Počítačové efekty nejsou   samospasitelné. Tenhle film   totálně sráží přehnané   počítačové absurdní   efekty.Ne vždy počítač   zastane tvůrčí více >

Autor: jmenuji.se.libor | Hodnocení: 3 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alessandro Momo

Momo Alessandro

Naposled navštívené:
Alessandro Momo

Momo Alessandro

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.035/0.009