Duben

Tardu Flordun

Povolání:
Národnost:
Věk:
51
Narození:
25.5. 1972, Ankara, Turecko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tardu Flordun je turecký herec, narozený 25. května 1972 v Ankaře. Je synem slavného tureckého herce Macita Florduna. Vystudoval věhlasnou státní konzervatoř se zaměřením na divadelní obor. Následně začal účinkovat v městském divadle, které v roce 1998 vystřídala další divadelní angažmá v Londýně.

V roce 2000 hrál v tureckých filmech a seriálech. Od roku 2002 se začal objevovat na televizních obrazovkách i v zahraničních seriálech, jejichž počet pomalu narůstal. Zatím se za svůj herecký život objevil v několika podstatných divadelních, filmových a seriálových rolích.

V letech 2006-2009 se objevil v tureckém seriálu BINBIR GECE, u nás v České republice nese název TISÍC A JEDNA NOC, kde hraje Kerema dlouholetého kamaráda hlavního hrdiny Onura (Halit Ergenç). Tardu a Halit se ve skutečnosti nesnáší. Ještě před tím než se začalo natáčet, Tardu měl dostat roli Onura, jenomže přišel Halit, který tu roli dostal. Avšak před natáčením tohoto seriálu se dostal na 27 dní do vězení. Kvůli tomu, že pobodal, zbil a pokousal svoji přítelkyni, se kterou tvořil nějaký čas pár. Ale když ho pustili z vězení, za své chování se omluvil. V mládí nebyl žádný svatoušek. Hodně pil, bral drogy a s ženami měl také problémy… Momentálně se objevuje v tureckém Národním divadle v roli Hamleta.

Autor: ufík68

Životopis (biografie) / Informace:
Tardu Flordun je turecký herec, který se narodil 25. května 1972 v hlavním městě Turecka Ankaře. Vystudoval konzervatoř se zaměřením na divadlo.

V roce 2002 se začal objevovat na televizních obrazovkách i v seriálech, jejichž počet pomalu narůstal. Pokračoval také v divadle, ale stále více se objevoval v televizních seriálech.

Proslavila ho až role Kerema Inceoglu v telenovele Tisíc a jedna noc, která se v Turecku začala točit v roce 2006 a natáčelo se průběžně až do r. 2009. V České republice měla premiéru na TV Nova v roce 2011.

Autor: 261972

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

Fan klub

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376392
Obsahů a biografií: 178214
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Tardu Flordun

Flordun Tardu

Naposled navštívené:
Tardu Flordun

Flordun Tardu