Duben

Lucile Saint-Simon

Povolání:
Národnost:
Věk:
86
Narození:
19.10. 1937, Corbeil-Essonnes, Francie
Životopis (biografie) / Informace:
Francouzská herečka Lucile Saint-Simon hrála jen v několika filmech přelomu 50. a 60. let dvacátého století, po druhém sňatku odešla do soukromí. Pochází z města Corbeil-Essonnes nedaleko od Paříže a herectví studovala nejprve na proslulé škole René Simona, později získala uměleckou průpravu pod vedením významného herce Charlese Dullina. Právě tady se setkala s hercem švýcarského původu Jacquesem Verlierem (1933-1992), který se v roce 1953 stal jejím manželem, rok po svatbě se jim narodila dcera Karine Verlier (*1954), později taktéž herečka.

Ještě za studií hrála Lucile Saint-Simon v několika krátkých filmech, jako studentka se objevila v Decoinově filmu LOŽNICE DOSPÍVAJÍCÍCH DÍVEK (Dortoir des grandes, 1953), mihla se také v historickém filmu KDYBY MI VERSAILLES VYPRÁVĚLY (Si Versailles m'était conté, 1954). Jejím aktivitám během padesátých let ale dominovalo divadlo, vystupovala na několika pařížských scénách, s divadelní formací Jeana Gosselina podnikla také turné do bývalých francouzských kolonií. Do širšího povědomí znovu pronikla dvěma velkými filmovými rolemi z počátku 60. let. V Lautnerově dramatickém příběhu z doby okupace PŘESTAŇTE BUBNOVAT (Arretez les tambours, 1960) hrála jednu z hlavních rolí dcery starosty (Bernard Blier). Znovu ji pak přizval ke spolupráci Henri Decoin a v jeho režii vytvořila titulní roli ve filmu NĚŽNÁ A PRUDKÁ ELISABETH (Tendre et violente Elisabeth, 1960). Jednu z hlavních rolí čtyř prodavaček pak dostala ve filmu HEZKÉ HOLKY (Les bonnes femmes, 1960) významného tvůrce nové vlny Claude Chabrola.

V roce 1959 se Lucile Saint-Simon rozvedla s Jacquesem Verlierem a krátce nato se podruhé provdala za herce Georgese Riviere (*1924), který byl oblíbeným představitelem kladných hrdinů v béčkových žánrech v Itálii a Německu. S Rivierem se před kamerou setkala ve francouzské kriminálce POSLEDNÍCH PATNÁCT MINUT (Le dernier quart d'heure, 1962), v Itálii pak spolu hráli v hororu PANNA Z NORIMBERKU (La vergine di Norimberga, 1963). K tomuto filmu napsal scénář francouzsko-britský režisér Edmond T. Gréville, v jehož režii předtím Lucile hrála v hororu ORLACOVY RUCE (The Hands of Orlac, 1960).

V polovině 60. let ukončila Lucile Saint-Simon svou uměleckou kariéru, nedlouho nato ostatně s filmováním skoncoval i její manžel Georges Riviere a od té doby žijí v soukromí.

Autor: argenson

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

Fan klub

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

7 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

37 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lucile Saint-Simon

Saint-Simon Lucile

Naposled navštívené:
Lucile Saint-Simon

Saint-Simon Lucile