Duben

Debbie Reynolds

Rodné jméno:
Mary Frances Reynolds
Národnost:
Narození:
1.4. 1932, El Paso, Texas, USA
Úmrtí:
28.12. 2016, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka Debbie Reynolds zemřela den po dceři, při zařizování pohřbu: Chci být s Carrie
Ve věku 84 let zemřela americká herečka, zpěvačka a tanečnice Debbie Reynolds, hvězda muzikálové komedie Zpívání v dešti. Oznámily to tiskové agentury ve středu večer místního času s odvoláním na sdělení hereččina syna Todda Fishera. Reynoldsová tak zemřela den po smrti své dcery Carrie Fisher, která ztělesnila princeznu Leiu ve filmové sérii Hvězdné války.

Zprávu jako první přinesly internetové stránky publikací TMZ a Variety. Todd Fisher pak úmrtí potvrdil agenturám AP a Reuters z losangeleské nemocnice Cedars-Sinai Medical Center, kam jeho matku odpoledne odvezla ambulance.

„Je to pravda, je teď s Carrie,“ řekl Fisher. Dodal, že stres z dceřiny smrti byl pro jeho matku „až příliš“. „Řekla, ´chci být s Carrie´, a pak zesnula,“ uvedl Fisher.

Přední dáma hollywoodských muzikálů 50. a 60. let přijela ve středu do domu svého syna v Beverly Hills, aby domluvila dceřin pohřeb, uvedl TMZ. Po 13. hodině místního času někdo v domě zavolal záchrannou službu a ta ji odvezla do nemocnice, napsala média.

Debbie Reynolds nebylo ani dvacet, když v roce 1952 zazářila v muzikálu Zpívání v dešti po boku Gena Kellyho. V roce 1964 získala nominaci na Oscara za nejlepší herečku za roli v muzikálu The Unsinkable Molly Brown o osudech ženy, která přežila potopení Titaniku. Objevila se v desítkách filmů , v nichž hrála po boku Kellyho, Franka Sinatry, Tonyho Curtise nebo Freda Astaira.
blesk.cz

Životopis (biografie) / Informace:
Kdo by si nevzpoměl na půvabnou, sympatickou a milou Kathy Selden z muzikálu "Zpívání v děšti"? Tak to je jedna z oblíbených rolí herečky, zpěvačky a tanečnice Mary Frances Reynoldsové,která se narodila 1.4.1932 v El Paso, USA.
Začínala v baletních kurzech a hudbě se věnovala ve školním orchestru.V roce 1948 se zúčastnila soutěže krásy Miss Burbank - vyhrála, a jako bonus bylo angažmá pro společnost WB. Herectví se věnovala od 50tých let.To už měla za sebou středoškolská studia, a vystřídala společnost WB za MGM. Její "parketou" byly především muzikály a komedie. Mimo filmy hrála často na Broadwayi,a za adaptaci muzikálu Nepotopitelná Molly Brownová v režii Charlese Walterse byla nominována v roce 1964 na Oscara.
Často se objevovala v zábavných TV pořadech : Ed Sullivan Show,Eddie Fisher Show,Bob Hope Show..... produkovala svou vlastní "Debbie Reynolds Show" v letech 1969-70. Později vytvořila hlavní úlohu v TV seriálu "Aloha Paradise" rok 1981.
V 90tých letech se ve filmech objevuje v rolích matek hlavních hrdinů : Nebe a země, Matka, Svatba naruby.
Vedle filmů natáčela gramofonové desky, které byly velice úspěšné, a prodávaly se ve velkých nákladech. Vystupovala s vlastními programy v prestižních klubech v Las Vegas, Atlantic City, atd. Broadway jí přivítal s otevřenou náručí v obnovené premiéře muzikálu "Irene", a úspěšná byla i v dalším muzikálu "Žena roku". Od roku 1993 je majitelkou vyhlášeného night clubu v Las Vegas.
Byla třikrát vdaná, má dvě nadané děti - dceru Carrie Fischer (př. filmy : Hvězdné války - princezna Leia), a syna, televizního režiséra Todda Fishera. Během své plodné umělecké kariéry natočila cca přes 60 filmů.


Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:05 - 01:30

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

00:30 - 01:20

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Debbie Reynolds

Reynolds Debbie

Naposled navštívené:
Debbie Reynolds

Reynolds Debbie