Vážení uživatelé, Seznam DVD je dočasně nedostupný. Na odstranění chyb se pracuje. Děkujeme za pochopení.
Vážení uživatelé, pokud jste si žádali o obnovu hesla v době 12/2020 - 2/2021 je nutné znovu požádat o zaslání hesla. Děkujeme za pochopení.
 
NOVĚ můžete filtrovat filmy a seriály také dle streamovacích služeb

Michal Tučný

Povolání:
Národnost:
Narození:
11.1. 1947, Praha, Československo
Úmrtí:
10.3. 1995, Praha, Česká republika
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Michal Tučný se narodil 11.1. 1947 v Praze. Hudbě se věnoval už od dětství a už ve 14ti letech hrál se školním dixilendem. Vyučil se prodavačem, ale láska k hudbě ho už neopustila. Postupně prošel řadou amatérských kapel různého zaměření, až se v roce 1967 seznámil s country stylem. Vystoupil tenkrát jako host skupiny Rangers na 1. ročníku Porty. Okamžitě poznal, že tohle je muzika jeho srdce, i když ze začátku zpíval pouze anglicky.

Ten pravý úspěch přišel až ve skupině Greenhorns, kam vstoupil počátkem roku 1969 a se kterou nazpíval své první hity: Červená řeka, El Paso nebo Rovnou, tady rovnou. Časem se umělecky rozešel s Janem Vyčítalem a v roce 1974 přechází do nově vznikající skupiny Fešáci. Zde začíná jeho spolupráce s Petrem Novotným a Zdeňkem Rytířem. Vznikají jeho největší a nejslavnější hity, z nichž písnička Poslední kovboj dala název i jeho vlastní, dodnes nesmrtelné přezdívce.

Michal Tučný se stává opravdovou hvězdou české country muzic, koncertuje doma i v zahraničí (známé "Salony Fešáků), spolupracuje s americkou country zpěvačkou Rattlesnake Annie,z námou jako Anka Chřestýš. V roce 1980 zakládá svou vlastní skupinu, nazvanou Tučňáci. Ale to už se hlásí první zdravotní potíže, které ho stále častěji odvolávaly z jeho koncertních turné a nahrávacích studii. Ty také byly také jedním z důvodů rozpuštění skupiny.

Michal Tučný se stěhuje do jihočeských Hoštic, kde kupuje a začíná provozovat hospodu. Zve do ní své kamarády i amatérské soubory s okolí - spolupracuje např. s jihočeským Weekendem a s Pavlínou Jíšovou. Snů o sestavení noné kapely a návratu na koncertní prkna se nevzdává, ale nemoc je, bohužel, rychlejší - 10. března 1995 Michal Tučný, nekorunovaný král české country muzic, umírá. Je pochovám na hoštickém hřbitůvku a jeho hrob zdobí veliký kamenný širák. Každoročně se zde pod názvem STODOLA pořádají i vzpomínkové slavnosti - jak jinak, než v jeho milovaném country stylu.

Diskografie
- Poslední kovboj (1982)
- Rattlesnake Annie & Michal Tucny & Tucnaci & Anka Chrestys & Posledni kovboj (1983)
- Stodola Michala Tučného (1984)
- Jak chcete žít bez koní (1985)
- Jak to doopravdy bylo s Babinským (1986)
- Starýho psa novým kouskům nenaučíš (1987)
- Country kolotoč (1988)
- Medicinman (1991)
- Kosmickej vandr (1996)
- Jižanský rok (1994)
- Šťastné staré slunce (1995)
- Master serie
- Michal Tučný
- Michal Tučný & přátelé
- No. 55 - disc 2
- No. 55 - disc 1
- Odjíždím v dál
- Po cestách toulavých (1995)
- Rád se brouzdám rosou
- Snídaně v trávě
- Tam u nebeských bran
- Ve Valdickém lapáku (Live 10.11.'90)
- Fešáci - Ostrov Fešáků

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

Nejčastěji spolupracuje s


Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 173209
Osobností: 671060
Fotografií: 689344
Plakátů: 328859
Obsahů a biografií: 158685
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Případ mrtvého nebožtíka (2020)

Případ mrtvého nebožtíka
My jsme se v rámci rodiny   hodně pobavili. Souhra   herců, každý nějaký   jasný typ, všichni se   výborně doplňovali a těch   klišé...David více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 8 / 10

Ten nejlepší (2000)

Ten nejlepší
I kdyby to nevycházelo ze   skutečných udalostí a   životních osudů byl by to   poutavý a lidsky velmi silný   příběh a takto je ještě   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Chaplin mezi filmaři (1914)

Chaplin mezi filmaři
Jedna z prvních grotesek (v   pořadí pátá) pro Keystone   Studios. Dá se říci, že   Chaplin byl ve "zkušební   době" své první roční   smlouvy více >

Autor: curil | Hodnocení: 9 / 10

Serenity (2005)

Serenity
No, proetě tahle nenaplněná   baletka musela za každou cenu   uplatnit svoje baletní kroky   přes špičky a pak taky   hodně máchání nohama a   více >

Autor: beneva | Hodnocení: 5 / 10

Operace Pakůň (2011) [TV epizoda...

Operace Pakůň
Bernadette nerada souhlasí s   plánem, že bude donášet   Penny, jak se daří   Leonardovi v novém vztahu.   Sheldon vymyslel nové šachy   a více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michal Tučný

Tučný Michal

Naposled navštívené:
Michal Tučný

Tučný Michal

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení