Duben

Ann Sheridan

Povolání:
Rodné jméno:
Clara Lou Sheridan
Národnost:
Narození:
21.2. 1915, Denton, Texas, USA
Úmrtí:
21.1. 1967, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Clara Lou Sheridan byla ještě studentka university, když starší sestra poslala její fotografii do soutěže. Společnost Paramount Pictures hledala do filmu nové tváře. Clara Lou odešla za určitě zajímavější a vzrušující budoucností, než by byla další studia na škole a vstoupila do Hollywoodu dá se říci – pravou nohou.

Americká filmová herečka Ann Sheridan se narodila 21.2.1915 jako Clara Lou Sheridan v Dentonu v Texasu. Měla ještě čtyři sourozence, z rodiny pracoval jen otec, maminka se starala o děti a domácnost. Clara Lou byla prý povahou tak trochu rošťák a šibalka, nezkazila prý nikdy žadnou legraci, výborná sportovkyně a kamarádka. Při nástupu do Paramountu začala jako 19-ti letá natáčet malé role, a když ani po dvou letech neviděla žádný závažný posun ve své „kariéře“ zkusila štěstí jinde, a podařilo se jí přejít v roce 1936 ke společnosti Warner Bros, a trochu poupravila své umělecké jméno na Ann Sheridan.

Ann měla příjemnou tvář i způsoby, a na plátně působila velmi dobře. Spolu s hereckou kolegyní Betty Grable byly často foceny pro reklamní události. Ann měla smysl pro humor, a hrát v komediích jí nepřipadalo nijak těžké. Další úspěch zaznamenala v roce 1939 smlouvou s kosmetickou firmou Max Factor, která se zabývala vývojem a výrobou opravdu kvalitních make-upů pro filmové herce. Stala se - Dívkou roku a měla výhradní smlouvu na předvádění a focení pro Max Factor, což nebyla vůbec zanedbatelná pozice. Postupem času se na ní usmály i další příležitosti, a tentokrát už v podobě hlavních rolí. Ann dovedla zahrát stejně tak dívku volných mravů, jako noblesní dámu, nebo zpěvačku v dancingu, takže konečně přišel čas, a ona si mohla o sobě přečíst nejen velice dobré ohlasy kritiky, ale i diváků. Měla štěstí i na výborné herecké partnery, kterým ona sama říkala „tahouni“ a kteří se stali jejími kamarády jako třeba při natáčení filmu - San Quentin v roce 1937, kde Bogart hrál bratra a Ann jeho sestru, a začali se oslovovat sestro, a brácho. Další film s „bráchou“ Humphreyem Bogartem, a Jamesem Cagneyem byl kriminální film - Hříšní andělé -1938, nebo western Dodge City po boku výborných herců jako Olivia DeHavilland a Errol Flynn -1939, Winter Carnival - Zimní karneval 1939, Indianapolis Speedway- 1939, The Angels Wash Their Faces- 1939, Castle on the Hudsonu - Zámek na Hudsonu -1940 a znovu s dalším dobrým kamarádem - Jamesem Cagneyem v komedii, z roku 1940 Torrid Zone. V roce 1942 hrála s výbornou „sparing-partnerkou“ Bette Davis ve filmu - The Man Who Came to Dinner - Muž který přišel na večeři, a nebo romantické drama Kings Row, kde hrála s Robertem Cummingsem a prvním „hereckým“ presidentem Ronaldem Reaganem. Ann dobře zpívala, a proto se dobře vyjímala v tehdejších hudebních filmech, které natočila v letech 1943 - 1947 jako – Thank Your Lucky Stars, Shine on Harvest Moon, Nora Prentiss, The Unfaithful.

V době své kariéry se Ann třikrát vdala. Poprvé to bylo manželství s Edwardem Norrisem, kdy jí bylo necelých 21 let v roce 1936, rozvod proběhl o tři roky později – 1939. Za tři roky to byl herecký kolega George Brent, manželství nevydrželo ani rok, a poslední manželství v červnu 1966 až do své smrti za Scotta Mac Kaye.

Do roku 1950 ještě hrála s výhledem na slušnou existenci, ale po roce přišel zlom, a s ním i mladší kolegyně, a role pro starší herečky ubývalo, a tak Ann hraje v divadle, natáčí Tv seriály. Jejím posledním filmem byla komedie - I Was a Male War Bride, s výborným Cary Grantem, film režíroval Howard Hawkes. Dá se říci, že jen díky televizi se pohnula její kariéra znovu tak trochu kupředu, a ona se ustálila v rolích žen středního věku. Ann Sheridan byla velmi silná kuřačka, a ve svých 51 letech onemocněla na rakovinu. Zemřela o rok později dne 21. 1. 1967 ve Woodland Hills, California. Ann Sheridan natočila během své filmové kariéry 93 filmů.





Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Mít tak holku na hlídání (1980...

14:30 - 15:05

29 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

39 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

24 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

29 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ann Sheridan

Sheridan Ann

Naposled navštívené:
Ann Sheridan

Sheridan Ann