Duben

Cynthia Rothrock

Povolání:
Rodné jméno:
Cynthia Ann Christine Rothrock
Národnost:
Věk:
67
Narození:
8.3. 1957, Wilmington, Delaware
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tato americká herečka se narodila 8. března 1957. Svoji kariéru začínala jako trenérka ve fitness studiu. V té době se sama zapsala do kurzu bojového umění. Tento sport ji učaroval natolik, že se rozhodla se mu plně věnovat. Dala výpověď ve fitness studiu, pilně trénovala a začala objíždět různé turnaje. Je pětinásobnou šampionkou ve střední váze v kickboxu, držitelkou pěti titulů mistryně světa v karate a majitelkou pěti černých pásů v korejských a čínských bojových uměních. Také ovládá shaolinský způsob boje.

Bojové umění začala trénovat ve třinácti letech. Po několika letech se začala dostávat do podvědomí. objevovala se na titulních stránkách časopisů s bojovou tématikou. Toho si samozřejmě všimli lidé z filmového průmyslu.

Svoji hereckou kariéru zahájila v hongkongských akčních filmech. K jejim pravidelným hereckým partnerům patří Richard Norton, Jeff Wincott nebo Loren Avedon, se kterým se poprvé setkala při natáčení filmu KARATE TIGER 2: ZUŘÍCÍ BLESK. Setkala se s ním také např. ve filmech MANHATTAN nebo TYGŘÍ SPÁRY 3.

Mezi další její filmy patří série jako MARTIAL LAW, HNĚV A ČEST, DRAČÍ LADY nebo zmiňované TYGŘÍ SPÁRY. Objevila se také po boku Kevina Sorbo v jedné epizodě seriálu HERCULES. Zatím jejím posledním filmem je SCI-FIGHTER s Lorenzo Lamasem a Donem „ The Dragonem“ Wilsonem z roku 2004. Po natočení tohoto filmu se začala plně věnovat svému studiu bojového umění, které sídlí v Kalifornii a je velmi úspěšné. Cynthia Rothrock má dceru Skylar. Kromě amerického, má také hongkongské občanství.

Autor: videofil

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Cynthia Rothrock

Rothrock Cynthia

Naposled navštívené:
Cynthia Rothrock

Rothrock Cynthia