Anna Báró

Povolání:
Národnost:
Narození:
8.10. 1920, Bajmok, Maďarské kráľovstvo
Úmrtí:
23.10. 1994, Budapešť, Maďarsko
Životopis (biografie) / Informace:
Báró Anna ,rodená Bakó Anna ,maďarská divadelná , filmová a dabingová herečka sa narodila v obci Bajmok 3 októbra 1920 a zomrela 23 októbra 1994 v Budapesti.Študovať herectvo a filmové umenie sa naučila na Filmovej škole Bélu Gaála . Tu získala diplom v roku 1940 , a potom nastúpila do kočovného hereckého spolku Lőrinca Deáka. V rokoch 1945 sa stala členkou divadla “Józsefvárosi Színház “ kde pôsobila do roku 1948.Potom do roku 1956 pôsobí v Armádnom divadle “Magyar Néphadsereg Színháza “. Od roku 1956 až do svojho odchodu do dôchodku je stálou členkou divadla Józsefa Attilu.Po opustení divadelných dosák ale remeslo nezavesila na klinec, ale účikuje v rozhlase a dabigu.Bola dobrou charakterovou herečkou a hrala náročné úlohy v hrách Ostrovského ( Vlci a ovce – Anfisa ) , Maugham ( Rada sa vydávam – Mrs.Pogson ) Rostand (Cyrano de Bergerac – Duenna ) natočila okolo 30 filmov.

Filmografia :

Szomszédok ( 1988-1990 ) TV seriál
Lutra ( 1986 )
Linda ( 1986 )
Vizipók – Csodapók (1982) TV seriál – Dabing
Glória – (1982 ) TV film
Süsü, a sárkány kalandjai (1976 ) TV film
Beszterce ostroma (1976) TV film
Kérem a következöt! (1974)
Keménykalap és krumpliorr (1974) TV film
Das Falsche Gewicht (1971) TV film
Egy óra múlva itt vagyok (1971) TV seriál
Csak egy telefon (1970)
Igézö (1970) TV film
Régi nyár (1969) TV film
7 kérdés a szerelemröl (1969) TV film
Nem vagyunk angyalok (1967) TV film
Orvos halála, Az (1966)
Egy magyar nábob (1966) – Uhorský nábob
Butaságom története (1965)
Az utolsó vacsora (1962)
Csutak és a szürke ló (1961)
Dúvad (1961)
Merénylet (1960)
Édes Anna (1958)
Vasvirág (1958)
A Harangok Rómába mentek (1958)

Autor: cicis

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:15 - 17:40

1 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Letecké katastrofy: Tragický o...

17:05 - 17:50

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:25

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

16:50 - 17:50

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 154825
Osobností: 640863
Fotografií: 591254
Plakátů: 280863
Obsahů a biografií: 141851
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Hell Fest: Park hrůzy (2018)

PLOTKIN okamžitě odstranit od hororové plotny!

Hell Fest: Park hrůzy
Upřímně film tak za 20%,   první půle jalová, dialogy   strašný, nevyužitý   potenciál horor parku, málo   GORE atd. nakonec budu   hodnější, více >

Autor: FLA | Hodnocení: 4 / 10

Most přes řeku Kwai (1957)

Most přes řeku Kwai
První polovina filmu nebyla   tak zajímavá. Druhá už   dostala trochu větší   odpich. Celkově to byl dobrý   válečný film. Jen mi trochu   vadilo mnohdy nelogické   jednání plukovníka   Nicholsona.

Autor: Barney94 | Hodnocení: 7 / 10

Hlídat Tess (1994)

Hlídat Tess
Nicolas Cage překvapivě   opět hraje Nicolase Cage.   Shirleyka je tu na zabití. My   to moc nechápeme. U nás   není prezident nadčlověk,   více >

Autor: rimmerova-motorka | Hodnocení: 5 / 10

Bába z ledu (2016)

Bába z ledu
Rozvláčné, ale zajímavě   podané drama, v němž   pořádně studená Vltava   směle konkuruje chladným   rodinným vztahům mezi Hanou   a jejími více >

Autor: green-tea | Hodnocení: 7 / 10

Ženy v běhu (2019)

U

Ženy v běhu
komedie pro (převážně)   ženy se vždy dopředu   bojím, ale zde jsem byl mile   překvapen.Teda příběh byl   velmi prostinký, až otravně   nudně více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anna Báró

Báró Anna

Naposled navštívené:
Anna Báró

Báró Anna

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.034/0.009