Duben

Juliette Lewis

Povolání:
Rodné jméno:
Juliette Lake Lewis
Národnost:
Věk:
50
Narození:
21.6. 1973, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jiliette Lewis

Tato dívka … jejda, pardon ona je to už dáma.Ano, přesně tak, narodila se 21.6.1973 a i přesto je její kukuč stále holčičí a snad nikdo by této talentované herečce s mnoha úspěchy netipoval již 33let.
Rodina pocházející z Kalifornie (Los Angeles) nepatřila k pohádkovým. Juliette se svými dvěma sourozenci se museli účastnit v roce 1975 rozvodu svých rodičů.Zůstali v opatrovnictví otce (herce) a právě to rozhodlo o budoucnosti mladičké Juliette.Zúčastňovala se natáčení otcových filmů a jen se čekalo zda si toto řemeslo zamiluje.
Dlouho se nečekalo a již jako 7letá se postavila před kameru.Působila v maličkých rolích, a přesně od této doby nastal zlom její herecké kariéry..Začali se objevovat celovečerní projekty a Juliette jako ještě malé děcko si tuto práci jen užívala (kdo by si také neužíval po boku takových veličin jako jsou CLINT EASTWOOD, CHEVY CHASE nebo KIM BASINGER).
Opravdu první velkou rolí byla Daniella (dospívající dcera rozhádaných manželů , které ohrožuje nebezpečný psychopat v podání ROBERTa DE NIRA a přitom Daniella tomuto násilníkovi sexuálně podlehne).Film MYS HRŮZY režíroval mistr nad mistry MARTIN SCORSESE.Následovali filmy od perfektních režisérů jako WOODY ALLEN (MANŽELÉ A MANŽELKY), DOMINIC SENA (KALIFORNIA), OLIVER STONE (TAKOVÝ NORMÁLNÍ ZABIJÁCI) a mnoho dalších.Ovšem byli také režiséři, kteří jí odmítli.Například TIM BURTON a film BEETLEJUICE, kde dostala přednost neméně dobrá WINONA RIDER.
Za zmínku určitě stojí její několikaletý románek s hercem BRADem PITTem. Setkala se s ním při natáčení televizního snímku SMRT PŘIŠLA BRZY. Ovšem žít spolu začali až po natáčení filmu KALIFORNIA (kde hraje milenku kriminálníkovi (BRAD PITT) a společně doprovázejí DAVIDa DUCHOVNYho na místa v Kalifornii, kde se odehráli děsivé zločiny).
Dalším veleúspěchem v její kariéře byl film po boku JOHNNYho DEPPa a LEONARDA DiCAPRIA = CO ŽERE GILBERTA GRAPEA.S LOENARDEM si zahrála také ve filmu RVÁČŮV DENÍK / BASKETBALOVÝ DENÍK.
Ovšem vždy jí to táhlo k filmům, které neměli zaručený úspěch a vzbuřovali nevole mezi lidmi.TAKOVÝ NORMÁLNÍ ZABIJÁCI – jen název si myslím mluví za vše a to že sám „šílenec“ QUENTIN TARANTINO (autor), od režiséra a hlavně scénáristy OLIVERA STONEa odstoupil, nepotřebuje další komentář !!!Ze zabijáků se stal jeden z nejskandálnějších snímků ve světě filmu !!!
Jedním z jejích posledních mega filmů je OD SOUMRAKU DO ÚSVITU. Režisér ROBERT RODRIGUEZ si prosadil svou a upíří jatka umocnila hvězdná jména tipu (HARVEY KEITEL, QUENTIN TARANTINO, GEORGE CLOONEY, SALMA HAYEK).
Od této doby má kariéra této herečky klesající charakter.Filmy ve kterých účinkuje nejsou již tak věhlasné a nevzbuzují takové halóóóó jako filmy předešlé.Objevuje se hlavně v malých rolích u nenápadných filmů (COLD CREEK MANOR, ODPOLEDNE S GAUDÍM, KLÁŘIN PORTRÉT, MLÁDÍ V TRAPU, BLUEBERRY).Doufejme, že již veškeré drogové excesy má již za sebou a opět se začne naplno věnovat filmům.Já osobně se velmi těším až její tvář uvidím opět v nějakém skandálním „velko“ filmu.

KOIMISTO




Autor: Koimisto

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:05 - 22:00

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Stezka Českem

20:55 - 21:20

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

49 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

54 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Juliette Lewis

Lewis Juliette

Naposled navštívené:
Juliette Lewis

Lewis Juliette