Duben

Leningrad Cowboys

Povolání:
Známá jako:
Leningradští kovbojové
Národnost:
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
U zrodu finské hudebně-vokální skupiny Leningrad Cowboys (Leningradští kovbojové), známé svými nepřehlédnutelně extravagantními účesy ve tvaru obrovského rohu, kýčovitými kostýmy a obuví s výrazně dlouhými špičkami, stála v 80. letech minulého století humorná recese. "Kovbojové" původně vznikli jako jakási "bokovka" pro muzikanty skupiny Sleepy Sleepers, kteří si chtěli zahrát i něco jiného, nežli byl jejich obvyklý hudební styl. Vsadili přitom na efektní výstupy a přehnanou komiku - a dobře udělali.

Nová skupina si hned od začátku získala přízeň mnoha (především mladých) posluchačů a záhy se stala doslova fenoménem. V jejím repertoáru převládá hlavně svérázně podávaný rock, opěvující především vodku (a alkohol vůbec), výkonná auta a traktory anebo dobývání vesmíru. Leningradští kovbojové se však nevyhýbají aní předělávkám slavných písní skupin Beatles, Led Zeppelin a Lynyrd Skynyrd, či skladbám, inspirovaným ruským folklórem. Přímo famózní úspěch pak zaznamenaly jejich společné koncerty s ruským vojenským souborem "Alexandrovci", z nichž čerpá i dokumentární film "Total Balalaika Show".

Mimoto pronikli do filmového světa ještě 2x - a to komediemi "Leningradští kovbojové dobývají Ameriku" (Leningrad Cowboys Go America - 1989) a "Leningradští kovbojové potkávají Mojžíše" (Leningrad Cowboys Meet Moses - 1994), kterým předcházelo několik krátkých spotů a hudebních videoklipů. V současnosti toto výstřední těleso, které mnozí doslova milují a jiní zase bytostně nesnášejí, čítá 13 členů - 11 mužů + 2 dívky.

Neúnavně koncertují, nahrávají desky a rozdávají dobrou pohodu nejenom ve svém rodném Finsku, ale i zahraničí (možnost vidět je tzv. "naživo" jsme měli i u nás) a dokonce také v zámoří.

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Leningrad Cowboys

Leningrad Cowboys

Naposled navštívené:
Leningrad Cowboys

Leningrad Cowboys