Duben

Lorenzo Lamas

Povolání:
Rodné jméno:
Lorenzo y de Santos Lamas
Národnost:
Věk:
66
Narození:
20.1. 1958, Santa Monica, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Tento populární herec akčních filmů se narodil 20. ledna 1958 v kalifornském Los Angeles. Po rozvodě svých rodičů vyrůstal malý Lorenzo u svého otce, kterým byl slavný Fernando Lamas, se kterým si zahrál v roce 1968 ve svém úplně prvním filmu 100 PUŠEK. Tehdy se jednalo pouze o malou epizodní roli. Svoji první větší roli získal až o deset let později ve slavném muzikálu Randalla Kleisera POMÁDA, ve které se setkal s takovými hvězdami, jako jsou John Travolta, Olivia – Newton John nebo Michael Biehn.

Jeho matkou je Arlene Dahl, která pracovala jako módní konzultantka. S Lorenzovým otcem se rozvedla, když mu byli dva roky. Jejím životním partnerem se poté stal herec Lex Barker. Roku 1968 se Lorenzo se svým otcem přestěhoval do New Yorku, kde začal navštěvovat vojenskou školu Admiral Farragut Academy. Po absolvování vojenské akademie se Lorenzo Lamas vrátil do Los Angeles, kde začal navštěvovat herecké kurzy Film Actor´s Workshop.

Plně se začal věnovat také bojovým uměním, které mu učarovali již na vojenské škole. Lorenzo Lamas absolvoval přísné tréninky pod vedením mistrů Jan Chonga a Al Thomase. Lorenzo Lamas ovládá několik druhů bojových umění, konkrétně karate, taekwondo, kempo a jiu – jitsu. V některých těchto sportech dosáhl i černého pásku.

Byl několikrát ženatý. První manželkou v letech 1981 – 1983 byla Victoria Hilbert. Počátkem osmdesátých let natáčí seriál FALCON CREST ( u nás kdysi vysílala TV Prima pod názvem SÍLA RODU ). Zde se seznámil se svojí druhou ženou, tiskovou mluvčí Michelle Smith, s níž má syna Joshuu Alvarada a dceru Shayne. Oba manželé spolu žili v letech 1983 – 1985.

Manželství se rozpadlo díky Lorenzově aférce s herečkou Daphne Ashbrook, s níž má dceru Peyton Lee. V roce 1985 se seznámil se svojí třetí ( a zřejmě nejznámější ) manželkou, herečkou Kathleen Kinmont, se kterou si zahrál v seriálu ODPADLÍK nebo ve filmech C.I.A.: KRYCÍ JMÉNO ALEXA a C.I.A.: KRYCÍ JMÉNO ALEXA 2. Jejich svatba se konala 25. ledna 1985 v Elvisově kapli v Las Vegas.

Lorenzova kariéra akčního hrdiny začala koncem osmdesátých let, když si zahrál policistu Jacka Kellyho v akční trilogii POŽÍRAČ HADŮ. Skutečný úspěch však přichází až v roce 1992, kdy se objevuje ve filmech PÁTRACÍ ESO, MUŽ S MEČEM a v již zmiňovaném seriálu ODPADLÍK, který udělal z Lorenzo Lamase akční hvězdu první velikosti. Seriál vypráví o bývalém policistovi Reno Rainsovi, který byl nespravedlivě obviněn z korupce a z vraždy policejního důstojníka.

Po jeho stopách se vydává lovec lidí Bobby Six Killer ( hraje ho Branscombe Richmond ) se svojí nevlastní sestrou Cheyenne Phillips ( hraje ji Kathleen Kinmont ). Když zjistí, že Reno je nevinný, nabídnou mu práci. Jako lovec lidí Vincent Black stíhá zločince a pokouší se očistit své jméno dopadením hlavního viníka, kterým je jeho nadřízený Dutch Dixon ( hraje ho samotný tvůrce celého seriálu Stephen J. Cannell ). Seriál byl velmi úspěšný. Natáčel se do roku 1997 a celkem bylo natočeno 110 epizod seriálu. V seriálu hostovalo také několik hvězd akčních filmů, jako například Sam J. Jones, Marshall R. Teague, Gary Graham, L. Q. Jones, Don Swayze, James Lew nebo James Shigeta.

Během natáčení Odpadlíka se Lorenzo Lamas seznámil s bývalou Playmate Shaunou Sand, která se stala jeho čtvrtou ženou. Společně si zahráli v Odpadlíkovi ( Shauna se objevila asi ve třech epizodách ) a v seriálu AIR AMERICA, který se točil v letech 1997 – 1999. Se Shaunou se oženil 27. dubna 1996 a žije s ní dodnes. Spolu mají tři děti – dceru Alexandru Lynne, dceru Victorii a dceru Isabellu. Jako herec na sebe v poslední době nejvíc upozornil v seriálu BÁJEČNÍ A BOHATÍ, kde si zahrál postavu požárníka Hectora Ramireze. V seriálu hrál v letech 2004 – 2006.

Lorenzo Lamas založil nadaci Lorenzo Lamas ride for life, která pomáhá handicapovaným dětem. K jeho častým hereckým kolegům patří také herec Michael Paré, se kterým si zahrál například ve filmech ULICE SMRTI nebo RISKANTNÍ SÁZKA. Lorenzo Lamas se netají svým obdivem k Chucku Norrisovi, kterého považuje za skutečného zakladatele martial arts filmů.

Autor: videofil

Životopis (biografie) / Informace:
Lorenzo Lamas - Narozen: 20.1.1958 v Santa Monica, USA
Otec Fernando Lamas, pochází z Argentiny, je též hercem (např. ve westernu Sto pušek), vychovával Lorenza do deseti let sám, s matkou norkou Arléne Dahlovou, která působila jako módní konzultantka firmy Sears Roebuck & Company v New Yorku, se otec rozvedl, když Lorenzovi byly dva roky a vzala si životního partnera Lexe Barkera (hrál Old Shatterhanda) .

Lorenzo byl těžko zvladatelný, tak ho otec přihlásil ve 12 letech na vojenskou školu Admirál Farragut Academy v New Yorku, s tím, že disciplína z něj vychová poslušného občana. Po vojenské škole se vrátil do Los Angeles, chtěl získat diplom veterána. Jenže osud ho vedl jiným směrem a to k herectví jako jeho otce. Přihlásil se na konkurz filmu Actor´s Workshop, který vedl Tony Barr, a ten ho později obsazoval menšími rolemi do různých televizních seriálů.

Současně se však začal věnovat bojovým uměním, převážně karate a taekwondo, které už absolvoval na vojenské škole. Chodil ke korejskému mistrovi Jan Chongovi a postupně získával černé pásy v taekwondu, kempo a ju-jitsu. V roce 1981 se oženil s Victorií Hilbertovou a pro neshody se o dva roky rozvedli. Hned na to se znova oženil s 26letou tiskovou mluvčí Michelle Smithovou a měli spolu syna Alvara Josua a dceru Shayne.

Jenže manželství opět nevydrželo a v roce 1985 se rozvedl. Příčinou byla nevěra s Daphne Ashbrookovou, jenž ho obvinila z otcovství. Jenže obvinění bylo pravdivé a tak měl další dceru Pepton Lee, Daphne si však pro tuto kauzu nevzal. Jeho seriálový kolega Abby Dalton seznámil Lorenza s jeho tehdy 17letou dcerou Kathleen. Ještě téhož roku co se rozvedl se znova oženil s Kathleen a to v proslulé Elvisově kapli v Las Vegas.
Jako první větší roli, kde slavil úspěch, bylo ve filmu „Snake Eater“ (požívač hadů), kde ztvárnil tvrdého policistu Jacka přezdívaného - voják, (který dřív byl ve zvláštní elitní jednotce), jenž hájí čest a právo.

Pro velký úspěch se natočil druhý a třetí díl a to již v americké produkci. V dalším trháku „Final Impact“ (konečný zásah) si zahrála instruktorku karate i jeho manželka Kathleen. V roce 1992 se Lorenzo opět vrhl na natáčení pro televizi, a to v akčním seriálu „Odpadlík“, kde hrál policistu na útěku, který byl obviněn z vraždy , kterou nespáchal. Utíkal před policisty a zároveň chytal ty, co porušují zákon. V některých dílech hrála i jeho žena.

Ta později seriál opustila. O rok později se Lamasovi opět zbortilo manželství a to kvůli modelce Shauně Sandové, kterou si vzal v roce 1996 a žije s ní dodnes. Mají spolu tři děti , dceru Alexandru Lynne, Victorii a Isabellu. Kromě herectví si vyzkoušel i režírování. Založil i dobrovolnou organizaci pro postižené děti, stará se o zabezpečení financí pro transplantace důležitých orgánů pro děti . Jeho největší úspěch akčních hrdinů měl právě v 90letech, jeho seriály se však objevují stále na televizních obrazovkách.

Autor: georginaa

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

37 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

13:00 - 13:25

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

47 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lorenzo Lamas

Lamas Lorenzo

Naposled navštívené:
Lorenzo Lamas

Lamas Lorenzo