NOVĚ můžete filtrovat filmy a seriály také dle streamovacích služeb

Antonio Banderas

Rodné jméno:
José Antonio Domínguez Banderas
Národnost:
Věk:
60
Narození:
10.8. 1960, Málaga, Andalusía, Španělsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Antonio Banderas se po nesmělých začátcích stává hollywoodskou hvězdou, která se v současnosti věnuje nejen herectví, ale dokonce i režírování. Antonio se svou snědou kůží ohromil řadu žen a v roce 1995 byl magazínem Empire označen za 24. nejvíce sexy hvězdu ve filmové historii a magazínem People za člověka, který patří mezi 50 nejkrásnějších lidí na celé Zemi.

Rodným jménem José Antonio Domínguez Banderas se narodil 10. srpna 1960 v Malaze ve Španělsku ve znamení Lva. Jeho otec byl policista a jeho matka byla učitelkou. Měl jednoho mladšího bratra Francisca. Jeho velkým dětským snem bylo stát se fotbalistou. To se mu ale nesplnilo, protože ve svých 14 letech si zlomil nohu, a tak musel s fotbalem přestat. Následovalo studium herectví v rodném městě a role v menších divadelních společnostech.

V letech 1981 – 1986 působil ve Španělském národním divadlu v Madridu. Jeho první filmovou rolí byla role Sadeca ve filmu „Labyrint vášní“ režiséra Pedra Almodovara. Následovaly další role ve španělsky mluvených filmech: role Alberta ve filmu „Los Zancos“ (1984), role Angela ve filmu „Matador“ (1986), role Rafa ve snímku „27 horas“ (1986), role Carlose ve filmu „Ženy na pokraji nervového zhroucení“ (1998) a role Rickyho ve snímku „Spoutej mě!“ (1990).

Jeho první anglicky mluveným filmem byl v roce 1992 film „Králové mamba“ (The Mambo Kings), kde si zahrál kubánského muzikanta Nestora Castilla. Zajímavé na této jeho první roli bylo i to, že veškeré dialogy měl Antonio naučené pouze foneticky, protože zatím ještě anglicky neuměl. Postupem času se ale anglicky naučil, následovaly další role, které jeho popularitu ještě podpořily.

Po menší roli ve filmu „The House of the Spirits“ (1993) následovala role homosexuálního přítele Miguela Alvareze ve smutném snímku „Philadephia“ (1993), kde hrál po boku oskarového herce Toma Hankse, který v závěru filmu umírá na AIDS. V roce 1994 si zahrál po boku další významné filmové hvězdy, Toma Cruise, a to ve snímku „Interiview s upírem“.

V roce 1995 následovaly role Tonyho Ramireze ve filmu „Schůzka s cizincem“, role Antonia ve snímku „Rapsodie v Miami“, role Miguela Baina po boku slavného Silvestra Stallona ve filmu „Nájemní vrazi“, role Mana ve filmu „Čtyři pokoje“ a role El Mariachia v akční komedii „Desperado“.

V roce 1996 si zahrál Chého s Madonou v „Evitě“ a za tuto roli byl také nominovám na Zlatý glóbus, v roce 1998 v roli bojovníka Zorra ve filmu „Zorro, tajemná tvář“ (The Mask of Zorro), za kterou byl také nominovám na Zlatý glóbus. Za zmínku určitě stojí i film „Vikingové“ (The 13th Warrior – 1999) a role Luise Antonia Vargase v erotickém thrilleru „Sedmý hřích“ (The Original Sin – 2001) s krásnou Angelinou Jolie nebo role Nicolase Barda ve snímku „Femme Fatale“ (2002). Ve stejném roce to byl ještě film Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů a role Davida Alfara Siqueirose po boku Salmy Hayekové ve filmu „Frida“.

V roce 2003 jsme jeho herecký talent mohli obdivovat ve filmech Spy Kids 3-D: Game Over, Kdysi dávno v Mexiku, Imagining Argentina. V roce 2004 ho shlédneme v pokračování Shrek 2, kam propůjčí svůj hlas jedné z postaviček.

V osobním životě prošel zatím dvě manželství. První s herečkou Ana Leza v roce 1988, které vydrželo 8 let a druhé s Melanie Griffith v roce 1996. Prozatím spolu mají jedno dítě.

Autor: Redakce

Životopis (biografie) / Informace:
V současnosti nejpopulárnější španělský herec, jehož dráha je úzce spjata s uměleckým vzestupem režiséra Pedra Almodóvara. Herectví studoval v rodné Malaze, herecký křest si odbyl v ochotnickém souboru, zamířil však do Madridu, kde získal angažmá na přední divadelní scéně. Vedle hraní také zpívá, hraje na kytaru, skládá, natáčí desky a příležitostně vystupuje na koncertech.

Životopis (biografie) / Informace:
V současnosti nejpopulárnější španělský herec, jehož dráha je úzce spjata s uměleckým vzestupem režiséra Pedra Almodóvara. Herectví studoval v rodné Malaze, herecký křest si odbyl v ochotnickém souboru, zamířil však do Madridu, kde získal angažmá na přední divadelní scéně. Vedle hraní také zpívá, hraje na kytaru, skládá, natáčí desky a příležitostně vystupuje na koncertech.

Autor/Zdroj: /Sber


Antonio Banderas (Cesar) se narodil roku 1960 ve Španělsku. Jeho snem bylo stát se fotbalistou, ale tyto plány zhatila jeho zlomená noha. Myšlenka na filmovou kariéru ho údajně napadla až poté, co viděl v kině film Vlasy od Miloše Formana. V rodné Malaze navštěvoval Banderas Školu dramatických umění. Roku 1981 se přestěhoval do Madridu a ucházel se o místo ve Španělském národním divadle, které získal. Již rok poté ho Pedro Almodóvar, známý excentrik, jehož hrdinové jsou vesměs prostitutky, baroví umělci, zločinci, pokojské, transvestiti apod., obsadil do filmu Labyrint vášně. S Almodóvarem natočil Banderas ještě další čtyři filmy, z nichž patrně nejznámnější jsou Ženy na pokraji nervového zhroucení.
Poprvé se ve filmu americké provenience objevil víceméně náhodně - v Madridu navštívil koncert Madonny a byl pozván na večírek, kde Madonna natáčela svůj pseudodokument S Madonnou v posteli. Do celovečerního hranného filmu byl v USA poprvé obsazen roku 1992 (šlo o snímek The Mambo Kings /Králové mamba/.
Roku 1996 natáčel v USA se svým rodákem - Španělem Fernandem Truebou - komedii Two much (Jedna navíc). Při natáčení se seznámil s Melanii Grifith a vzápětí na to si ji vzal. Mají spolu dceru a oficiálně potvrdili, že chtějí mít co nejdříve další dítě. Jejich manželství patří ostatně k těm nejsledovanějším - nedávno se bulvární tisk přiživil na informaci, že Antonio Banderas má vztah s herečkou Angelinou Jolie.
Filmografie - herec (výběr):
1982 Laberinto de pasiones (Labyrint vášní)
1986 Matador
1987 La Ley del deseo (Zákon touhy)
1988 Ženy na pokraji nervového zhroucení
1990 Átame! (Spoutej mě!)
1991 Terra Nova (Nová země)
1992 The Mambo Kings (Králové mamba)
1993 Dům duchů
1993 Philadelphia
1994 Interview s upírem
1995 Never Talk to Strangers (Schůzka s cizincem)
1995 Čtyři pokoje
1995 Desperado
1995 Miami Rhapsody (Rapsodie v Miami)
1996 Evita
1998 Zorro, tajemná tvář
1999 Boxeři
1999 Vikingové
2000 The White River Kid (Dítě Bílé řeky)
Filmografte - režisér:
1999 Crazy in Alabama (Léto v Alabamě)
2000 Malaga Burning (Hořící Malaga)

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:20 - 01:50

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Azurová

00:25 - 01:40

61 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Castle na zabití (2009) [TV se...

01:25 - 02:05

1 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Walker, Texas Ranger (1993) [T...

01:20 - 02:20

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 169588
Osobností: 666553
Fotografií: 666208
Plakátů: 319864
Obsahů a biografií: 156027
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Greenland: Poslední úkryt (2020)

Tak určitě....

Greenland: Poslední úkryt
Docela umírněný   katastrofický filmík, až   bych řekl, že natočený s   jistým minimalismem, ovšem   na můj vkus tam bylo   ptákovin docela více >

Autor: weitinger | Hodnocení: 5 / 10

Copak je to za vojáka... (1987)

Copak je to za vojáka...
Měla jsem takový matný   pocit, že tenhle film je   sračka. A dlouho jsem se mu   vyhýbala. Dnes jsem se na   něj po letech letoucích   opět více >

Autor: beneva | Hodnocení: 2 / 10

Čest rodiny Prizziů (1985)

Čest rodiny Prizziů
Gangsterský motiv a milostný   příběh, ve kterém se do   sebe zamilují dva   profesionální zabijáci? A   proč ne? Obnáší to   alespoň nové více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Zálety koňského handlíře (1991) ...

Zálety koňského handlíře
Vydařená komediální   inscenace natočená na motivy   Boccacciova Dekameronu. Přes   účast takových hereckých   person jako jsou Naďa   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Vražedné jezero (2016)

Vražedné jezero
No, tak slabé hodnocení to   má právem. Triky velmi   špatné. Děj hrůza. Ani   jedna jediná sympatická   postava. Ale. Nepřetáčel   jsem, takže více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Antonio Banderas

Banderas Antonio

Naposled navštívené:
Antonio Banderas

Banderas Antonio

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení