Zari

Ann-Margret

Povolání:
Rodné jméno:
Ann-Margret Olsson
Národnost:
Věk:
83
Narození:
28.4. 1941, Valsjöbyn, Švédsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ann se narodila 28.4.1941 ve Stockhlmu. Když bylo Ann asi 5 let přestěhovala se s rodiči ze Švédska do USA do Chicaga. Už jako dítě zpívala v kostelním sboru. Protože jí zpívání bavilo, pokračovala v něm, a v sedmnácti letech už vystupovala s jazzovou kapelou, se kterou se tato pohledná dívka pokoušela jak jinak prosadit, a proč ne třeba právě v Las Vegas. Tady si jí všimnul a zaangažoval do programu luxusního hotelu Sahara komik George Burns. Díky tomu se pak objevila v populární TV show. V roce 1961 se jí podařilo uzavřít luxusní smlouvu s gramofonovou firmou RCA, a současně vystoupila v malé epizodní roličce ve filmu Plná kapsa zázraků, režisera Franka di Capry.

Na začátku byla obsazována do komedií, hudebních snímků, westernů,a tam také měla možnost hrát po boku známých a zkušených herců. U nás to byl v té době přepis již zfilmovaného „Přepadení“ – STAGECOACH – (v hlavní roli Ringo Kida s Johnem Waynem a Claire Trewor-Dallas v titulních rolích – ČB).
Tentokrát se jednalo o barevnou verzi s názvem „Dostavník“, a Ann si zde zahrála roli prostitutky Dallas. Ringa zde zahrál Alex Cord, doc Boona populární zpěvák a herec Bing Crosby.To, že je skutečnou herečkou dokázala svým ztvárněním složité postavy reklamní modelky Bobbie Templetonové, za jejíž brilantní provedení v satiře Tělesné vztahy režie Michael Nichols - byla nominována na Oscara v roce 1971, a současně získala Zlatý glóbus 1971. Všechny své umělecké i tělesné přednosti výborně uplatnila ve filmovém ztvárnění rockové opery skupiny The Who Tommy v režii Kurta Russella, v níž zahrála měšťáckou, svůdnou matku slepého hrdiny (Roger Daltrey) Noru Walkerovou. Díky tomu se opět ocitla mezi kandidáty na Oscara 1975 a Zlatý glóbus 1975.
V naprosto jiné a okouzlující roli postarší, ale stále atraktivní ženy, která po rozvodu hledá nový partnerský vztah - jakoby se ztotožnila s hlavní představitelkou Jackie Giardin, bývalou manželkou burzovního makléře, kterého si zahrál Alan Alda, v milostné komedii Nový život, který Alda také režíroval.
Vedle filmování se věnuje své lásce - pěvecké kariéře, účinkuje často v TV, kde zaujala jako Blanche v adaptaci Williamsova dramatu Tramvaj do stanice Touha.

V únoru 2001 se představila na jevišti Oakdale Theatre ve Wallingfordu v hlavní roli majitelky nevěstince Mony Stangleyové v muzikálové komedii Nejlepší bordýlek v Texasu. Hrála také ve volném pokračování Sever a jih po boku Joanny ValKilmer a Timothy Daltona…
Od roku 1967 je provdána za bývalého TV herce Rogera Smithe, který se stal jejím manažerem.

A:Marta Holubova-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Vlak dětství a naděje (1985) [...

17:20 - 18:25

39 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

17:55 - 18:55

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

254 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Divá Bára (1948)

17:05 - 18:52

54 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
 Ann-Margret

Ann-Margret

Naposled navštívené:
 Ann-Margret

Ann-Margret