Duben

Dáša Kouřilová

Povolání:
Národnost:
Věk:
50
Narození:
21.8. 1973, Třebíč, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodila se 21. srpna v Třebíči, odkud se na počátku osmdesátých let s rodiči přestěhovala do Brna. Vystudovala Střední knihovnickou školu, této profesi se ale nikdy nevěnovala. V roce 1992 úspěšně zvládla přijímací zkoušky na divadelní fakultu AMU, do ročníku Jana Kačera. Absolvovala obor činoherní herectví.


Před studiem na vysoké škole působila v Brně v Dětském studiu Divadla Na provázku (nyní Husa na provázku), v Divadle Klauniky a ve sdružení Šprušle. Po příchodu do Prahy hostovala v několika inscenacích Národního divadla (Medeia, Peer Gynt, Hrdina západu, Sen noci svatojánské), dále pak v Divadle pod Palmovkou, Jihočeském divadle, V Řeznické a na dalších scénách. Nyní hraje v divadle Minaret.


Před kamerou se poprvé objevila v seriálu Hotel Herbich, který režíroval Hynek Bočan. Její zatím nejvýraznější televizní rolí je postava učitelky Dany, manželky „kauboje“ Billa, ve druhé až čtvrté řadě Zdivočelé země. Po boku Zdeňka Izera hrála v mnoha zábavných skečích. Moderuje reportáže v Receptáři prima nápadů. Její hlas provází diváky různými pořady, namlouvá komentáře např. pro magazín Outdoor. Pracovala také jako televizní redaktorka a scenáristka.


Je vdaná, má dva syny a jednu dceru.

Autor: mates.april

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

Fan klub

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dáša Kouřilová

Kouřilová Dáša

Naposled navštívené:
Dáša Kouřilová

Kouřilová Dáša