Cerven

Michael Kloft

Národnost:
Narození:
1961, Bonn, Severní Porýní-Vestfálsko, Německo
Životopis (biografie) / Informace:
Michael Kloft je nemecký žurnalista, spisovateľ, televízny producent a režisér. Narodil sa v Bonne v roku 1961.

Po ukončení vojenskej služby začal študovať politické vedy. Po ukončení štúdia začal pracovať ako externý autor rôznych súdobých dejín a televíznych dokumentov pre Chronos – Film a pre Spiegel TV.

V roku 1992 sa stal asistentom réžie u producenta Heinrich Breloera pri filme Wehner - die unerzählte Geschichte. Od roku 1995 pracuje trvalo v Spiegel TV, a je teraz riaditeľom oddelenia dejín.

Michael Kloft sa venuje dokumentárnej činnosti aj pre stanice ARD, ZDF (v spolupráci s Guido Knoppom), Sat1 a VOX.

Filmografia:

1992 - Die Katyn Lüge – Katynská lož
1993 - Berlin im Kalten Krieg
1994 - Parlamentarier unterm Hakenkreuz
1995 - Widerstand - Kampf gegen Hitler
1995 - Deutschland 1945 - Ende und Anfang
1996 - Schuld und Sühne des Albert Speer – Zločin a trest Alberta Speera
1996 - Welche Farbe hat der Krieg - Deutschland 1945
1997 - Hitler in Wien - Lehrjahre eines Diktators
1998 - Hollywood und der Krieg - wie Starregisseur John Ford den D-Day drehte
1998 - Hitlers Hehler - Die Schweizer Banken und das Nazigold
1999 - Das Dritte Reich in Farbe - Tretia ríša vo farbe
1999 - Das Fernsehen unter dem Hakenkreuz 1999
2000 - Julius Streicher - Der Judenhetzer
2001 - Der Tramp und der Diktator
2001 - Berlin - Der erste Sommer im Frieden
2003 - Die geheimen Welten der Nazis
2003 - Die Chronik des Nürnberger Prozesses – Kronika Norimberského procesu
2004 - Der letzte deutsche Kaiser - Posledný nemecký cisár
2004 - Tod im Führerbunker - Die wahre Geschichte von Hitlers Untergang
2004 - Feuersturm - Der Bombenkrieg gegen Deutschland
2005 - Das Goebbels-Experiment 2005 – Goebbelsov experiment
2007 - Die gekaufte Revolution
2007 - 100 Jahre Berlin – Vom Kaiser bis zur Kanzlerin
2008 - 1933-Hitlers Machtergreifung
2009 - Als die Welt in Flammen stand - Die Chronik des Zweiten Weltkriegs
2009 - Der seltsame Krieg-Hitlers Blitzkrieg gegen Frankreich

Autor: cicis

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

17:00 - 17:30

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Myší akrobat v obilí

17:05 - 17:55

7 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:40

12 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:45 - 17:55

27 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Kloft

Kloft Michael

Naposled navštívené:
Michael Kloft

Kloft Michael