Michael Fassbender

Povolání:
Národnost:
Věk:
42
Narození:
2.4. 1977, Heidelberg, Německo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Michael Fassbender se narodil 2. dubna 1977 v Německém Heidelbergu. Matka je původem Irka, otec Němec. Michael se sice narodil v Německu, avšak se řadí mezi Irské herce. V jeho dvou letech se rodina přestěhovala do města Killarney na severozápadě Irska. Oba rodiče syna na hereckou dráhu dobře připravili. Matka ho učila milovat film, otec mu vštěpil přísnou pracovní morálku. Právě od matky se mu dostalo raného filmového vzdělání. To později stvrdil na Drama Centre v Londýně, vysoké škole akcentující tzv. method acting, ponoření herců do role. A bral to velmi vážně.

Do role Bobbyho Sandse ve filmu Hlad (2008) se vžil natolik, že při svých 185 centimetrech vážil pouhých 59 kilogramů. Hrál totiž vězně, který dobrovolně umírá hlady.

Na plátno vstoupil Michael nedávno, v roce 2006 ve filmu 300: Bitva u Thermopyl.

Michael založil vlastní produkční společnost, která je známa jako Peanut Productions. V roce 2003 se objevil v klipu "Blind Pilots" britské rockové skupiny The Cooper Temple Clause. Nyní Michael žije v Londýně.

Filmografie:
Hearts and Bones (TV seriál 2001) - role Hermanna
Bratrstvo neohrožených (TV seriál 2001) - role Seržanta Burtona
NCS Manhunt (TV seriál 2002) - role Jacka Silvera
Holby City (2002)
Carla (2003)
Střelný prach, Treason & Plot (2004)
Sherlock Holmes a případ hedvábné punčochy (2004)
William and Mary (2005)
Murphyho zákon (2005)
Hex (2004-2005)
Agatha Christie: Poirot (2006)
300: Bitva u Thermopyl (2006)
Angel (2007)
Hlad (2008)
Jezero (2008)
Město Creek (2009)

a další filmy se natáčí.

Autor: veverka-zrzka

Životopis (biografie) / Informace:
vyrůstal od počátku 80. let v matčině domovině, v irském Killarney, kam se rodiče přestěhovali. Hrál v ochotnickém souboru a vystudoval londýnskou Central School of Speech and Drama. Začínal na jevišti v Oxfordu a prosadil se ve Spielbergově a Hanksově válečné minisérii Band of Brothers (2001, Bratrstvo neohrožených – TV) díky roli seržanta Burtona Pata Christensona. Jako host vystupoval v TV seriálech, např. Hearts and Bones (Srdce a kosti), NCS Manhunt (Kriminálka: Hon na člověka), Holby City, William and Mary (William a Mary), Murphy’s Law (Murphyho zákon), a v čarodějnickém seriálu Hex (2004-05; uveden v KTV) ztělesnil jednoho z protagonistů, padlého anděla Azazela. Vytvořil také postavu Jonathana Harkera v rozhlasovém seriálu podle Stokerova románu Dracula (2003). Ve filmu na sebe upozornil kreacemi rozervaného malíře Esmého v Ozonově přepisu románu Elizabeth Taylorové Angel a spartského válečníka Steliose v adaptaci historického komiksu 300: Bitva u Thermopyl. Výjimečný výkon předvedl jako stávkující irský vězeň Bobby Sands v dramatu podle skutečné události Hlad (mj. Stříbrný Hugo na MFF v Chicagu, Britská nezávislá filmová cena, výroční irská cena IFTA, Cena londýnských filmových kritiků, nominace na Evropskou filmovou cenu). Popularitu mu přinesla role poručíka Archieho Hicoxe v Tarantinově válečném snímku Hanebný pancharti.
-mim-, Filmový přehled 2009/11

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM

02:00 - 02:45

22 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Případ Kettering (2016) [TV se...

01:30 - 02:25

52 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Holky pod zámkem (2011) [TV se...

01:55 - 03:10

27 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Svět ve válce (1973) [TV seriá...

01:30 - 02:35

52 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 155628
Osobností: 643200
Fotografií: 595624
Plakátů: 284404
Obsahů a biografií: 142751
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Robin Hood (2018)

sranda z divaka

Robin Hood
skoda penez a hlavne casu u   tohoto filmu doslova   vyhozenych oknem takze kdo   chce zabit cas a darovat   penize tak schutii na to

Autor: gizmo13 | Hodnocení: 3 / 10

Robin Hood (2018)

Robin Hood
Tohle jako někdo myslel   vážně?
Proč má někdo   potřebu vzít klasické   dílo, nacpat do toho službu   vlasti ve speciálních   jednotkách, více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 4 / 10

Klec (2019) [TV film]

Scénář

Klec
Podle traileru to vypadá na   hodně podobný nebo dokonce   shodný námět s románem   Jarmily Loukotkové Odměna

Autor: veselan2

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame
Průměrný díl,trochu   zklamání z některých   hrdninů doslova troska Iron   Man nebo šašci   Hulk,Thor,lepší bylo když   se Hulk změnil a více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 6 / 10

Bohemian Rhapsody (2018)

Bohemian Rhapsody
Hodnocení hlavně za hudební   doprovod,jinak jsem se nijak   nebavil,příběh Freddieho   nijak nepřekvapil,dostal se   nahoru a už to jelo   více >

Autor: PORTER | Hodnocení: 4 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michael Fassbender

Fassbender Michael

Naposled navštívené:
Michael Fassbender

Fassbender Michael

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.046/0.016