Duben

Delia Mayer

Povolání:
Národnost:
Narození:
1967, Hong Kong
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Delia Mayer se narodila v roce 1967 v Hong Kongu. Dětství strávila ve Švýcarsku, v Zürichu. Po maturitě na ekonomické škole odešla studovat tanec, muzikálový zpěv a herectví na Tanz und Gesangsstudio Theater an der Wien do Vídně. Absolvovala kurzy herectví v The Actors Space a William Esper Studiu v New Yorku a studium klasického operního zpěvu na Konzervatoři v Zürichu a Opernschule BGZ tamtéž.

Jako herečka a muzikálová zpěvačka vystupovala v mnoha divadlech po celém Německu, Rakousku, Holandsku a Švýcarsku (např. Stadttheater Luzern, Theater Bielefeld, Theater an der Wien, Raimundtheater Wien, Theaterhaus Gessnerallee Zürich nebo Koninklijk Theater Carré Amsterdam). Ztvárnila mimo jiné postavy Lisy Doolittle v My Fair Lady, Rizzo a Sandy v Pomádě, královny Elisabeth v Donu Carlosovi, Cossetty v Les Miserébles nebo hlavní role v muzikálu Cats.

Nejznámější televizní rolí Delii je vrchní komisařka Isabell Becker ze seriálu Die Cleveren (Specialisté na vraždy). Za zmínku stojí i menší role v seriálech a televizních inscenacích jako např. SOKO Köln, Die Rosenheim Cops (Poldové z Rosenheimu), Tatort (Místo činu), „Haus ohne Fenster“, „Liebe und Wahn“ nebo „Der Schwarzwaldhof“.

Nevyhýbá se ani rolím v klasických či krátkometrážních filmech. Z těch stojí za zmínku „Grosse Gefühle“ (1999), „Flaschen und Götter“ (2003), „One Bullet Left“ (2003) nebo „Nachtflattern“ (2006).

Jako zpěvačka projela Delia s rozmanitými koncertními projekty (od popu, přes jazz, šanson, až po moderní i klasickou hudbu) celé Švýcarsko, Německo, Holandsko a Itálii. Spolupracovala s celou řadou hudebníků, jmenujme alespoň Petra Scherrera, Domenica Ferrari nebo Brica Jardini. Mimo koncertní činnost se podílela také na soundtracích k filmům „Kleiner liebt mich“ (Doris Dörrie) a „One Bullet Left“ (Markus Fischer). V roce 2006 vydala se svou skupinou Delia Mayer Band své první sólové album s názvem „These Days“.

V současnosti Delia žije střídavě v Berlíně a Zürichu.

Autor: DashaT.

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

24 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

9 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Delia Mayer

Mayer Delia

Naposled navštívené:
Delia Mayer

Mayer Delia