Jeden svět

Christopher Judge

Povolání:
Rodné jméno:
Douglas Christopher Judge
Známý jako:
Chris Judge / D. Christopher Judge / Douglas Judge / Doug Judge
Věk:
59
Narození:
13.10. 1964, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Celým jménem Douglas Christopher Judge. Od mala se chtěl stát hercem a své nadání ukazoval ve školních divadelních představeních. Ale výrazně se projevil spíše jako sportovec díky své postavě. Získal fotbalové stipendium na University of Oregon. Zpočátku hrál baseball, ale postupně přešel k americkému fotbalu. Ve fotbale měl úspěchy - 3x byl v All-America a hrál i v Hula Bowlu. Jeho návrat k šoubyznysu přišel poté, co zvítězil v konkurzu na konferenciéra ranní šou v rádiu West Coast Fox KLSR v Oregonu.
Roku 1989 začal studovat drama v Howard Fine Studio v L.A. První film ve kterém hrál byl Bird on a Wire roku 1990 (menší role policisty). Potom hrál v dalších filmech a seriálech. V jednom z nich dokonce účinkoval celou jednu sezónu jako jedna z hlavních postav (Sirens, 1994-1995). V roce 1997 přišla jeho životní role. Dostal nabídku hrát roli Jaffy Teal´ca v seriálu Hvězdná Brána (StarGate SG-1). Tento seriál sklidil po svém uvedení obrovský mezinárodní úspěch. Christophera se stala skutečná filmová hvězda. V seriálu hrál všechny sezóny a jako jediná z hlavních postav nechyběl v žádné epizodě. Ke všemu napsal k několika dílům i scénář.
Chris byl ženatý, má 3 děti a rád hraje golf. V přestávkách natáčení Hvězdné Brány Christopher produkoval a hrál ve filmu Hacks a nahrál své vlastní CD. První singl z jeho alba se jmenuje ,,We´re going to take our Clothes off". Namluvil i postavy v kreslených seriálech (např. Simona Greye v Action Man, Magneta v X-Men:Evolution, atd.). Menší role si zahrál ve filmech Out of pocket, Sněžní psi nebo Blízko nepříteli. Chris nemá zájem o režírování, ale chtěl by produkovat. Chrisovo motto je - ,,Dostaneš to, co dáváš. Jednej s lidmi dobře a oni budou jednat dobře s tebou".

Autor: AngeloTommy

Životopis (biografie) / Informace:
Douglas Christopher Judge přišel na svět 13. října 1967 v Los Angeles. Už ve svém ranném dětství měl sen, že se jednou stane hercem. Jeho sen se mu začal spoňovat velmi pomalu, ale přeci. Na střední škole se přihlásil do dramatické skupiny a byl obsazen do několika rolí a sehrál tu velmi povedeně několik divadelních představení. Herectví jej bavilo a rád by v něm pokračoval, ale jelikož nebylo herectví jeho jediným talentem a krom toho byl Christopher také dost sportovně založený, vypadalo to na střední škole, že se spíše vydá po sportovní dráze a postaví si na svých sportovních aktivitách velice slušnou kariéru. Když nastoupil na University of Oregon, začal nejprve s baseballem, ale po několika měsících přešel do týmu amerického fotbalu, ke kterému měl o něco větší dispozice. V tomto sportu pak pokračoval a byl úspěšný. Třikrát se mu podařilo se probojovat do All- America, a nakonec začal hrát v Hula Bowlu.
I přesto, že měl ve sportu velký úspěch , jeho herecké sny a ambice v něm naštěstí neusnuly a tak se přihlásil do konkurzu rádia Coast Fox KLSR v Oregonu, na obsazení pozice konferenciéra ranní show. Konkurz nebyl jednoduchý , ale Christopher ho přesto zvládl na výbornou a přesvědčil porotu svým 5 minutovým vtipným a komediálním vystoupením, že právě on je pro tuto pozicit ten pravý a tisíce uchazečů tak nechal za svými zády. Toto vítězství v konkurzu bylo Christopherovým prvním krokem do světa showbussinesu. Chris si však za svým snem kráčel stále dál a chtěl se ve své práci zdokonalit a tak v roce 1989 začal studovat v HoWard Fine Studios v Los Angeles obor drama. I tento jeho krok byl v jeho cestě za kariérou šťastným, neboť rok na to byl vybrán a přizván k natáčení filmu "Bird on a Wire". Byla to sice zatím jen maličká rolička policisty, ale začátek to byl. Od té doby se objevil v několika televizních filmech a seriálech. Mohli jsme jej spatřit například v jedné Epizodě "Mac Gyvera",v epizodách "21 Jump Street". Zapojil se aktivně do natáčení dalších pořadů jako byly : "The Burning Zone", "Gabriel´s Fire" a také "Wise Guy". Mezi jednotlivými natáčeními moderoval ještě několik různých show , objevil se v "The Fresh Prince of Bel Air", "Lush Live", "The Jammie Fox Show".
Jeho moderátorská činnost a občasné obsazení v seriálech předcházely Christopherovu velkému obsazení do připravovaného seriálu, ve kterém konečně dostal Chris větší šanci ukázat , co opravdu dovede. Seriál se jmenoval " Sirens" a Chris se během krátké doby stal jeho stálou hvězdou. Role Richieho Stylese jej vynesla ještě výš a blíže jeho snu , být velkým a známým hercem.Psal se rok 1995.
A o dva roky později to přišlo. Chrisovi se podařilo takřka "chytnout za pačesy" obrovskou příležitost a tak získal roli Jaffy Teal´ca v kultovním seriálu "Hvězdná brána - Stargate" který brzy po svém uvedení sklidil obrovský úspěch nejen v Americe, ale po celém světě. V české republice, kam se seriál dostal přibližně s dvouletým zpožděním též. Z Chrise se stala opravdová filmová hvězda . V seriálu účinkuje již deset sezon a narozdíl od svých hereckých kolegů Michaela Shankse, Amandy Tapping i Richarda Deana Andersona, či Theryl Rothery, nechyběl v jediné epizodě. Při práci na projektu Stargate mohl Chris vyzkoušet i svůj scénáristický talent a snaha to věru nebyla marná. Na několika epizodách scénáristicky spolupracoval a několik jich dokonce sám napsal.
Ani v přestávkách mezi natáčením sérií Hvězdné brány Christopher nezahálel. Splnil si další ze svých menších snů . Nahrál své vlastní CD. První singl z jeho alba se jmenuje : "We´re Going to Take Our Clothes Off". Vyzkoušel si i roli producenta, kdy produkoval a hrál v krátkém filmu - Hacks. Aby vyzkoušel i další odvětví mediální práce, vrhl se také do dabingu, takže jeho sametový hlas mohli američtí diváci zaslechnout v animovaném seriálu "Action Man" kde daboval Simona Greye, dále Magneta v "X-Men: Evolution" a také Plata v "Book of Virtues". Od té doby se mu filmové nabídky takříkajíc hrnuly a tak jej můžeme spatřit například ve filmu "Out of Pocket" z roku 2001, ve "Sněžných psech" (2002), nebo ve filmu "Blízko nepříteli".(2005)
Uvažuje také o další produkci, jako producent se osvědčil a tato práce jej vždy bavila, jediné do čeho se příliš nehrne, je režírování. Podle něho je dnes s režírováním problém v tom, že je všude přílis mnoho zhýčkaných , rozmarných a rozmazlených herců. Produkce se mu však zalíbila natolik, že začal spolupracovat s producentem Stargate Michaelem Greenburgem a jeho bratrem Rossem . Jejich společné úsilí bylo po zásluze odměněno úspěchem filmu o známém americkém sportovci Joe Louisovi.
Christopher byl ženatý a má tři děti, které jsou velmi důležitou součástí jeho života.Jmenují se Christopher , Cameron a Catrina. Chris se snaží s nimi trávit co nejvíce času. Když se zrovna nevěnuje natáčení, televizi, produkci nebo dabingu, rád si zahraje golf a sport, ve kterém za svých teenagerovských a vysokoškolských let vynikal, také ještě tak docela neopustil, rád si zajde do posilovny.
Během natáčení Stargate se velmi sblížil s hercem Michaelem Shanksem, který bohužel neměl jeho výdrž a několik sérií v seriálu vynechal.Chrisovo motto, volně přeložené je : "Co dáváš, to dostaneš. Když s lidmi jednáš dobře, budou s tebou jednat také tak.

Autor: KRAJTA.POLIVKOVA

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Červánková královna (1982) [TV...

09:00 - 10:00

41 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Jeden šálek, tisíc příběhů

09:25 - 10:20

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

1 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

21 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177994
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Road House (2024)

Road House
Road House z roku 1989 jsem   kdysi asi 2x viděl a tenkrát   se mi to líbilo, další   pokračování z roku 2006   neznám a novej RH jsem chtěl   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Christopher Judge

Judge Christopher

Naposled navštívené:
Christopher Judge

Judge Christopher