Claude Brosset

Povolání:
Rodné jméno:
Claude René Brosset
Národnost:
Narození:
24.12. 1943, Juvisy-sur-Orge, Francie
Úmrtí:
25.6. 2007, Pontoise, Francie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Brosset Claude je francúzsky herec, narodený 24. decembra 1943 na Juvisy-sur-Orge, zomrel dňa 25. júna 2007 v Pontoise. Bol jedným z veľmi často obsadzovaných hercov .Hral charakterové úlohy aj komédiálne,zločincov a policajtov často po boku Jeana Paula Belmonda.Mal na to dobrú konštitúciu so svojimi 1,83 m a 115 kg, Počas štúdia na Centre dramatique de la rue Blanche et du Conservatoire national d'art dramatique,kde je žiakom Fernand Ledouxa získal cenu klasickej a modernej komédie ako aj cenu tragédie.Debutoval ako 20 ročný v komédii Lazare Iglesisa " Les Joyeuses Comméres de Windsor „ neskôr hral vo vyše 100 filmoch.Nevyhýbal sa ani televíznej tvorba a známe sú jeho úlohy vo filmoch ako " Les rois maudits " v r. 1972 , " Graine d'ortie " v r. 1973 , " Sans famille " v r. 1983 , " La Riviére Espérance " v r. 1993 , " Ardéchois coeur fidéle " v r. 1974 a " Félicien Grevéche " v r. 1986.Začiatkom 90.rokov vlastnil reštauráciu "Cyrano" v Carcassonne spolu s Philippe Noiretom a Pierre Richardom. Zomrel 25. júna 2007 v Nemocnici Pontoise na rakovinu a je pochovaný na cintoríne Pére-Lachaise v Paríži.
Filmografia:
1966: Un homme de trop
1968: La Désirade
1970: On est toujours trop bon avec les femmes
1970: La Coqueluche
1972: R.A.S.
1973: L'Histoire trés bonne et trés joyeuse de Colinot trousse-chemise
1975: Adieu poulet
1976: L'Alpagueur
1976: Le Corps de mon ennemi
1978: La Carapate
1978: La Barricade du point du jour
1978: Je te tiens, tu me tiens par la barbichette
1979: Flic ou voyou
1979: A little romance ou I love you, je t'aime
1981: La Flambeuse
1981: Putain d'histoire d'amour
1982: Le Crime d'amour
1982: Scratch
1983: Le Marginal
1983: Á mort l'arbitre
1984: Les Ripoux
1987: Cayenne Palace
1987: Il y a maldonne
1988: France, images d'une révolution
1990: Le Dénommé
1992: La Braconne
1992: L.627
1994: La pasion turca
1995: Mondokino, le dur métier de policier
1996: Capitaine Conan
1998: Le Radeau de la Méduse
2001: Les Rois mages
2003: La légende de Parva
2005: OSS 117 : Le Caire, nid d'espions
2006: Barnyard / La ferme en folie
2007: Gomez VS Tavarés

Autor: cicis

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Četníci z Luhačovic (2017) [TV...

20:05 - 21:30

71 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoký Yellowstone

21:10 - 21:55

6 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Kameňák (2003)

20:20 - 22:25

56 minut již uběhlo
69 minut zbývá do konce

Prima - Česko Slovensko má talent (201...

20:15 - 21:55

61 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 158164
Osobností: 649465
Fotografií: 605274
Plakátů: 289355
Obsahů a biografií: 145124
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Po stopách krve (1969)

Po stopách krve
Ten Ruda Hrušínskej uměl   zahrát všechno. Opravdu jsem   mu toho kriminalistu uvěřil.   Ty černobílý kriminálky   mají úplně jinej náboj 80%

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Třetí rota (1931)

Třetí rota
Moc legionářských filmů   natočeno nebylo a tak beru   zavděk i tímto průměrem.   Pro mě dnes premiéra, díky   CS filmu. Dějově je film   více >

Autor: curil | Hodnocení: 6 / 10

Trezor (1989) [TV inscenace]

Trezor
Pan Černý je vášnivým   filatelistou, známky pro něj   znamenají víc než rodina.   Jednoho dne je okraden o svoji   vzácnou sbírku a podezřelý více >

Autor: topipig | Hodnocení: 6 / 10

1597: bitva u Myeongryang (2014)

1597: bitva u Myeongryang
Velkofilm z korejské dílny.   Skvělá výprava, výborné   bojové scény, zajímavý   pohled do historie. Korejci   odvedli dobrou práci.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Běží, běží po předměstí (1973)

Běží, běží po předměstí
Satira konzumní společnosti   z prostředí předměstí   velkoměsta. Centrem   romantické komedie je   pařížský příměstský   komplex v více >

Autor: curil | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Claude Brosset

Brosset Claude

Naposled navštívené:
Claude Brosset

Brosset Claude

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.041/0.01