Sergej Lukjanov

Povolání:
Rodné jméno:
Sergej Vladimirovič
Známý jako:
Sergei Lukyanov
Národnost:
Narození:
27.9. 1910, Nižnyj, Doněcká oblast
Úmrtí:
1.3. 1965
Životopis (biografie) / Informace:
Sergej Lukjanov
Narodil sa 27.9.1910.
Bol známym ruským filmovým aj divadelným hercom. Pôsobil v Divadle Vachtangova. Jedným z jeho prvých filmov bolo „Vojenské tajomstvo“ natočené v r. 1945. Pri natáčaní „Kubánskych kozákov“ (1949) sa zamiloval do mladej začínajúcej herečky Kláry Lučkovej a v priebehu roka sa vzali. Z ich harmonického manželstva sa narodila dcéra Oxana, ktorá nepokračovala v hereckej tradícii rodičov, ale stala sa novinárkou. Ich šťastné manželstvo ukončila predčasná smrť Lukjanova. 1.3.1965 vo svojich 55 rokoch zomrel na srdcový infarkt priamo na scéne.

Filmografia:
1945 Vojenské tajomstvo / Pojedinok
1949 Kubánski kozáci / Kubanskije kazaki
1950 Doneckí baníci / Doneckije šachtjory
1952 Návrat Vasilija Bortnikova / Vozvraščenie Vasilija Bortnikova
1952 Nezabudnuteľný rok 1919 / Nezabyvajemyj god 1919
1953 Jegor Bulyčov a druhí / Jegor Bulyčov i drugije
1954 Veľká rodina / Boľšaja semja
1955 Dvenadcataja noč
1955 Delo Rumjanceva
1957 K Čiernemu moru / K Čornomu morju
1959 Foma Gordejev
1959 Kapitánova dcéra / Kapitánskaja dočka
1961 Povesť plamenných let
1965 Oni šli na východ / Italiani brava gente



Autor: mia

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

Fan klub

TV Program

ČT1 - Je to ten pravý? (2009) [TV ep...

10:35 - 11:25

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Báječné krajiny

10:15 - 11:00

33 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Malé lásky (2017) [TV pořad]

10:10 - 10:55

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Rackové ve větru (1999) [TV fi...

10:20 - 12:15

28 minut již uběhlo
87 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 158129
Osobností: 649319
Fotografií: 605164
Plakátů: 289294
Obsahů a biografií: 145090
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Kristián (1939)

Kristián
Třikrát musím napsat je to   klasika, je to klasika a je to   klasika. Sice trochu jen   trochu kýčovité, ale   stejně klasika. Zavřete oči   odcházím...u filmu oči   nezavírejte.

Autor: Xpojntman | Hodnocení: 8 / 10

Našim ani muk (1983) [TV epizoda...

Našim ani muk
Botulin
Dalo se to, ale ti   herci, hlavně mladí to   neuměli prožít. Přesto se   v té zkratce dalo najít   jistá pozitiva.   více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Kankán (1960)

Kankán
Film měl rozpočet necelých   pět milionů, to byl na   muzikál přelomu padesátých   a šedesátých let lepší   standard. Pro mne to ale byla   více >

Autor: Petrkey | Hodnocení: 9 / 10

Nová země (2011)

Nová země
Historie z Holanské   mořeplavby. Výpravný   příběh o hledání nové   cesty na východ. Medvědi ,   polární lišky a parta na   kost zmrzlích námořníků.

Autor: wena | Hodnocení: 6 / 10

Místo činu: Stuttgart - Na hrani...

Místo činu: Stuttgart - Na hranici zákona
Místo činu mám velice rád,   nese si vysokou kvalitu a 90   minut v pohodlí domova uteče   jako voda. Mám několik   desítek epizod natočených v více >

Autor: jarda53 | Hodnocení: 10 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sergej Lukjanov

Lukjanov Sergej

Naposled navštívené:
Sergej Lukjanov

Lukjanov Sergej

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.04/0.009