Duben

Garrett Hedlund

Povolání:
Rodné jméno:
Garrett John Hedlund
Národnost:
Věk:
39
Narození:
3.9. 1984, Roseau, Minnesota
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Garrett Hedlund se narodil 3. září 1984 v městečku Roseau ve státě Minnesota Robertu Martinovi Hedlund a Kristine Anne Yanish.
Garret je nejmladším ze tří sourozenců rodiny Hedlundových - má starší sestru Amandu a bratra Nathaniela. Společně se svou rodinou žil na farmě. Ještě když byl malý kluk, jeho se rodiče rozvedli a jeho máma a sestra se odstěhovali do Arizony. Když bylo Garrettovi 15 odstěhoval se za nimi. Tady chodil na Horizont High School v severním Phoenixu, kde se dostal k bruslení, wrestlingu a fotbalu. Před tím,než se Garrett stal hercem, pracoval jako model pro LL Bean a Teen Magazine. Po dokončení střední školy (ve svých devatenácti letech) se přestěhoval do Los Angeles, kde se začal věnovat herectví.
Garrettovým prvním filmem byl film The Original Donut Chronicles. Druhým byl historický velkofilm Trója, kde si zahrál roli Patrokla (bratrance slavného Achillea), po boku Brada Pitta, Orlanda Blooma, Petera O'Toola nebo Seana Beana. Tento film byl startem Garrettovy kariéry.
Po Tróje přišly další filmy. Zahrál si ve filmu Světla páteční noci, kde ztvárnil mladého fotbalistu a hrál po boku svého dětského hrdiny Tima McGrawa. Další rolí se stal Jack Marcer ve filmu Čtyři bratři, kde si zahrál s Markem Wahlbergem, Tyresem Gibsonem a André Benjaminem.
V roce 2006 Garrett hrál ve fantasy velkofilmu Eragon, podle románu Christophera Paoliniho. V tomto filmu Garrett stvárnil tajemného a zajímavého Murthaga.
Jeho další film Georgia Rule, kde bude Garrett hrát s mladou herečkou Lindsay Lohan a Felicity Huffman, přišel do kin 11. května 2007. Poté Garrett natočil film Death Sentence, který se stal jeho sedmým filmem a nyní natáčí jeho osmý film s názvem Hectic, o kterém se toho ještě moc neví. Pouze vím že Garrett by měl poprvé hrát hlavní roli a mám k dispozici neoficiální, velmi stručný překlad děje:

Je rok 1980 a vyhozený DJ Louis hledá druhou šanci, má 15 hodin do půlnoci nového roku, aby splatil dluh a odešel z NYC... nebo zemře.

Filmografie:
The Original Donut Chronicles
Trója
Světla páteční noci
Čtyři bratři
Eragon
Georgia Rule
Death Sentence
Hectic

Autor: monca121

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Maigret a sklepení Majesticu (...

22:25 - 00:10

22 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

ČT2 - Černobyl: Nová svědectví

22:45 - 23:35

2 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:00

67 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:55

2 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Garrett Hedlund

Hedlund Garrett

Naposled navštívené:
Garrett Hedlund

Hedlund Garrett