Duben

Ellen Drew

Povolání:
Rodné jméno:
Esther Loretta Ray
Národnost:
Narození:
23.11. 1915, Kansas City, Missouri, Spojené státy americké
Úmrtí:
3.12. 2003, Palm Desert, Kalifornie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
V dětství jí říkali Terry, a narodila se v Missouri jako Esther Loretta Ray 23. 11. 1915, jako dcerka irského holiče. Herečkou Ellen Drew se stala až po době odříkání a práce, od útlého mládí, kdy svým platem podporovala početnou rodinu. Začínala jako prodavačka, cukrářka, později se dostala pro své matematické schopnosti do kanceláře a pracovala jako účetní.

Pohledná dívka získala kredit svým okouzlujícím úsměvem a perfektní postavičkou, se kterou po právu dostala několik hlavních cen v soutěžích krásy.
Pro práci v Hollywoodu ji doporučil vlivný William Demarest, který také stál za její první filmovou smlouvou u společnosti Paramount v roce 1936. Zpočátku vystupovala pod jménem Terry Ray, a měla své přirozené, tmavé vlasy. Po požadavcích studia byla odbarvena na blond a objevila se v roce 1938 v hudebním filmu s Bingem Crosbym – Zpívající hříšníci a najednou tu byla nová hvězda s uměleckým jménem Ellen Drew.

Ellen byla čtyřikrát vdaná. Za Freda Wallace se kterým měla syna, producenta a spisovatele Sy Bartletta, Williama T. Walkera s nímž měla dalšího syna a posledním manželem byl James Edward Herbert.

Velká role na ní čekala o několik měsíců později ve filmu - Kdybych byl králem. V roce 1940 to byly role ve filmech – Žena bez jména a Buck Benny Rides Again - 1940. Vypadalo to, že je Ellen určena stát se známou, věhlasnou herečkou, leč, nestalo se. Divákům se totiž až na pár zasvěcenců nikdy nepodařilo rozlišit její tvář v houfech jiných Hollywoodských krásek. I když tu byl talent, který se projevil v dalších snímcích zejména ve Sturgesových „Vánocích v červenci“ – 1940, nebo po boku Dicka Powella „Johnny Ó Clock“ – 1947.

Bohužel její kariéra začala pomalu, ale jistě uvadat. Od roku 1950 přešla i se svým nepopíratelným, ovšem nedostatečně filmem využitým talentem k TV, kde pracovala jako herečka a moderátorka až do důchodu.

Ellen Drew zemřela na selhání jater 3. 12. 2003 ve věku 88 let v Palm Desert v Kalifornii. Hrála v 77 snímcích.

Marta Holubová-Clara.BoW

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697846
Fotografií: 763972
Plakátů: 376574
Obsahů a biografií: 178276
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ellen Drew

Drew Ellen

Naposled navštívené:
Ellen Drew

Drew Ellen