Duben

Susan Fleming

Povolání:
Národnost:
Narození:
19.2. 1908, New York City, New York, USA
Úmrtí:
22.12. 2002, Rancho Mirage USA
Životopis (biografie) / Informace:
Susan Fleming, filmová a divadelní herečka a tanečnice, se narodila v New Yorku 19. 2. 1908, takže měla odmala možnost navštěvovat ty nejlepší zájmové školy, kterých bylo rozseto po městě jako máku. Absolvovala školu Forest Hills Queens, a poté, co hrála s pověstnými ziegfieldovými dívkami v Ziegfield Follies, a učinkovala na Broadwayi, otevřely se dveře i do filmového studia.

Debutovala vedle Johna Wayna, jako objekt jeho milostného zájmu ve snímku Range Feud v roli Judy Walton, rančerské dcery. Zakrátko získala titul dívky s krásnýma nohama, které si z reklamních důvodů dala pojistit na milion dolarů, a během roku hrála v průměru ve třech filmech.

Susan se provdala za oblíbeného komika Harpo Marxe, se kterým se seznámila na večírku, který pořádal producent a veliký boss Samuel Goldwyn. Měla místo vedle něj, a zjistila, že je v soukromí veselý, srdečný a k tomu mimořádně charismatický a fascinující člověk, a jí se od první chvíle velmi zalíbil. Nicméně trvalo to skoro čtyři roky, než se jí podařilo Harpa přesvědčit o důležitosti jejich vztah zlegalizovat svatbou. Svatba se nakonec konala 28. 9. 1936, a Susan se rozhodla po čase od filmu odejít. Poté co s Harpem zjistili, že nemohou mít děti, adoptovali čtyři sirotky, tři chlapce a dívku.

Později v interwiew s ní novináři napsali, že názor Flemingové na film byl naprosto překvapující a údajně prý zněl: "...nebylo pro mě nic nudnějšího, než pracovat na filmu, vlastně jsem to docela nesnášela, a někdy až nenáviděla..."

Kromě manžela a dětí se její zájem obrátil ke hře na různé hudební nástroje, včetně harfy. V manželství s Harpem přispěla obrovským zájmem o jeho obrazy, ke kterým vymýšlela zajímavé rámy, a vlastně i tak ona sama tvořila umělecká díla. Oba byli vášnivými obdivovateli umění, sbírali obrazy, sochy. Rodinka se přestěhovala do Palm Springs a zde byla po čase Susan zvolena poradkyní v radě pro vzdělávání v Palm Springs Universit Distrikt.

Harpo Marx zemřel ve věku 75 let v roce 1964 v den výročí jejich svatby 28. 9., kdy měli oslavit 28 let společného života. Po jeho smrti se Flemingová, aby přišla na jiné myšlenky, zapojuje i do jiných místních aktivit, včetně ligy žen, a byla jmenovaná na místo komisařky pro Rancho Mirage v Kalifornii. Dále pracovala v organizaci za ochranu životního prostředí. Byla také autorkou biografie: "Go Tell" o svém životě s Harpo Marxem. Přežila jej o skoro čtyřicet let. Zemřela v prosinci 2002 ve věku 94 let, když přežila i své tři adoptivní syny.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

Fan klub

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Susan Fleming

Fleming Susan

Naposled navštívené:
Susan Fleming

Fleming Susan