Jeden svět

Zlata Adamovská

Povolání:
Národnost:
Věk:
65
Narození:
9.3. 1959, Praha, Československo
 

 

Zajímavosti k herci Zlata Adamovská

Erkul zprava

Napsat uživateli zprávu

22.10.2012
Myšlenky-názory-postřehy-výroky Zlaty Adamovské:

….Pravdou je, že v dnešní době děti raději zasednou k televizi a zhlédnou pohádku najednou během dvou hodin, než by si samy týden listovaly v pohádkové knížce!/str.13/1/

…Pro herce jsou nejzajímavější většinou záporné postavy. Křehké princezny si už s ohledem na svůj věk a typ nezahraji, a ani jsem je moc nehrála. Dostávám většinou role záludných nebo sveřepých žen a dam. Pokud by byla pěkně napsaná pohádka a v ní role rafinované královny, manipulující ostatními, k tomu bych mohla mít i kouzelnou moc, s chutí bych se do této role pustila. V životě si toho všeho, co jsem právě vyjmenovala, moc neužiju, tak bych si to vychutnala alespoň při natáčení./str.14/2

…Nedodržujeme žádné extra tradice , spíše Vánoce bereme jako sváteční dny. Jsme ateisté a nepřikládáme jím takovou závažnost. Navíc Vánoce nejsou pouze katolickým svátkem, jak se mnozí domnívají, protože se slavily dávno předtím, než je katolická církev vyhlásila za své svátky./str.15/2

/1-3, Vánoční návštěvy, rozhovory zapsal Luboč Nečas, 1998/
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

03.01.2016
Z pohádek má nejradši PYŠNOU PRINCEZNU.
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

08.01.2016
"I já poznala, jaké to je, když někdo, koho jsem milovala, mi stále něco namlouval a vlastně mi tím ubližoval. Ale to bylo před Radkem..." 26.3.1993
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

27.03.2016
Vše z knihy ZLATA ADAMOVSKÁ, J. Hladký:
R. John o Zlatě A.: Okouzlila ho "očima. A bezbranností... Hrála v divadle, TV, filmu, četla knížky, chodila na výstavy, klubové filmy, do divadel. Byla jak houba, jež roste před očima. A vyrostla skvěle. Stačí se podívat dnes... Dávno není vesnická dívka; je osobnost, již nic nezlomí... Praktičnost ženy, spoléhající se sama na sebe, protože nic není zadarmo. Schopnost naučit se, co si zamane. Snaha dominovat, což byl někdy kámen úrazu, neboť tu mám i já."
Ona o něm: "Smysl pro humor. Vypravěč se smyslem pro pointu... Život s ním byl napínavý. Čekala jsem na něj třeba před domem, kde ve sklepě dělal rozhovor s narkomany, a měla přivolat pomoc, kdyby se do určité doby nevrátil..." Byl pro ni ideálem? "Kdybych měla čekat na ideál, proseděla bych celý život v čekárně..."
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

27.03.2016
Otec byl cukrář (měl se učit brašnářem, ale když se šel přihlásit na učení, ve Vodičkově ulici viděl na cukrárně U Myšáka nápis "přijímáme učně"), matka prodavačka obuvi, oba ochotničili. "Po nich mám smysl pro humor a chuť k jídlu. Na ostatním jsem dřela."
Jméno Zlata: úmyslně z konce abecedy; Zorku matka zavrhla kvůli cigaretám stejn. jména.
Maturovala z herectví, ČJ, rus. jaz., hudeb. teorie a dějin hud. za 1; dějin divad. a rozboru dramatu za 2. Ostatní slavili, ona hned druhý den točila.
Na Vinohradech debutovala 1978 v TVRDOHLAVÉ ŽENĚ. Hrála s: Brodský, Brzobohatý, Kopecký, Janžurová, Bohdalová, Štěpánková... "Pánové se předháněli, kdo mě bude vozit domů, ale nedala jsem se."
Divad. průšvih: Na 4. roč. konzervatoře hostovala ve Vinohradech. Před Vánoci zapomněla, že má hrát; nakupovala v Kotvě. Náhodou potkala svého bud. 1. manžela; divil se co tam dělá. Rychle ji dovezl do div.; zpoždění 1/4 hod. Od té doby se to už nestalo.
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

07.04.2016
Při svatbě s R. Johnem (byla těhotná) neměli prstýnky, protože měli už z minulých svazků a nové nechtěli. On měl černý manšestrový oblek se založenými nohavicemi a přezkové boty. Měli jen svědky, své rodiče.
Svateb. cesta: škodou 105 za jeho honoráře z filmů JEN SI TAK TROCHU PÍSKNOUT a SNĚŽENKY A MACHŘI jeli k V. Olmerovi, aby je vyfotil, pak šli na kafe se šlehačkou.
R. John byl prvním Čechem na "mateřské". Museli požádat úřady o výjimku, čímž inspirovali i jednoho Slováka. Byli takovou senzací, že s Johnem dělala rozhovor čínská novinářka.
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

07.04.2016
1989 pro ni napsala M. Dietlová SELHÁNÍ BRZD. Ona tehdy podepsala petici za propuštění V. Havla z vězení a Několik vět. Rež. J. Dudek pochyboval, že jim vůbec dovolí dotočit film.
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

07.04.2016
"Vadí mi, že tu není zákonná norma, zamezující beztrestnému lhaní a zveřejňování nepravdivých informací v bulváru. Vyvracet nesmysly a spekulace, co o mně napsali či řekli, by byla ztráta času. Žiju tak, abych neubližovala, v klidu usínala a nebála se na sebe podívat do zrcadla."
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

18.04.2016
S M. Streep, již dabuje, se osobně setkala na FF v Praze: "... Podaly jsme si ruce, měla chladnou, její pohled zastřen tajemstvím. Vyzařovalo z ní cosi sympatického. Když jí řekli, že ji dabuji, rozzářila se a bylo po oficialitách..." Hodně brečela u dabingu SOFIINY VOLBY a LOVE STORY, tehdy i O. Vetchý. Za dabing POCHYB získala cenu F. Filipovského 2010.
Ráda suchá bílá vína z již. Moravy, červené francouzské z Bordeaux či Burgund; mile ji překvapují některá vína z 3. světa.
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

18.04.2016
V div. hře STO ROKŮ SAMOTY má vykládat z karet, které jednou zapomněla. Zvolala "Počkat!" a běžela pro ně do šatny. V tom šoku ji nenapadlo věštit třeba z ruky, chudáci kolegové na jevišti... Při generálce téže hry si při "válecí" scéně s M. Zahálkou vyvrtla kotník: hrála s ortézou.
"Myslím, že plast. chirurgie a estet. a laser. dermatologie jsou přínosné v každém věku. Mohou pomoct od mindráků, ulevit ze zdravotního hlediska..." Je tváří kliniky Laser Esthetic; má plastiku očních víček, drobné korektury pomocí laseru.
"Člověk není kvalitní tím, že je mladý. Znám tolik mladých kreténů, co si myslí, že sežrali všechnu moudrost světa, a jen se s nimi začnete bavit, pochopíte, že nic nevědí, jen mají ty moderní hadry..."
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

21.04.2016
Jezdila auty: Trabant, Žigulík, Škoda 105, Oltcit, Favorit, Renault Clio a Scenic, Opel Astra, Ford Escort, Hyundai Sonata, Mercedes, Mazda 6, Škoda Octavia a Superb, Peugeot 309 a 306, Mazda 5.
Od revoluce jí 4 auta ukradli, naposl. Renault Sc. Den poté šla před dům dát snídani kočce jménem Micubuši. Soused se na ni shovívavě podíval: "Ale vy jste měli Reanulta, ne?"
K padesátinám: "Samozřejmě víc bolí kolena, nenosí se vlasy po ramena. Ale jsou tu zkušenosti, tolerance, víme, co chceme. Těžko však najít nového partnera. Za sebe: jsem svobodnější než ve dvaceti. Ekonomicky soběstačnější. Věk v závorce za jménem mě netrápí... Klidně by tam mohlo být číslo bot..."
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

21.04.2016
Dcera Bára: "(Popularita) na obtíž mi nebyla nikdy, nepříjemná ano. Totožnost rodičů jsem vždy co nejdéle tajila, aby mě nevnímali jako dceru toho a toho a neovlivnilo to chování okolí ke mně...
Občas se s bráchou smějeme, když nám v běžném životě zahraje etudu jako v divadle. Dřív jí určitě víc sedly role naivních ptáčátek, teď mrchy...
Po tátovi mám odhodlání jít si za svým, podobný smysl pro humor... Znáte ženu, co připustí, že se podobá matce? Obdivuji na ní nevyčerpatelnou energii, vnitřní sílu, praktičnost, toleranci, smysl pro morálku, a že nám s bratrem nechávala svobodu v rozhodnutích, v nichž nás podporovala.
Jsme rozdílné, občas trochu bojujeme, ale jen v drobnostech; v podstatných věcech se shodneme téměř vždy..."
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

24.04.2016
Syna Petra hraní neláká, leda tak produkce. Co mu na mámě vadí? "Věty jako "ukliď si pokoj; neměl by ses učit? teď začne přísnej režim" - ale tak to asi má být..."
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

26.04.2016
Její nejoblíbenější: barva: bílá
kytka: orchidej
zpěvačka/ák: Nohavica
vůně: After Five od Elizabeth Arden
kosmetika: Clarins, Kérastase
roč. období: léto
místo v ČR: Praha
místo v zahr: Provence
ovoce: lesní plody
jídlo: králík "cibulář" od maminky
dezert: "horká láska" v penzionu "U svatého Urbana" v Mikulově
sladkost: belgické pralinky
restaurace: Zlatá Praha v hotelu Intercontinental
nealko: voda
alko: víno
herec/čka: M. Streep
spisovatel: S. Zweig
malíř: V. Suchánek (on tvrdí, že je kreslíř, ne malíř)
místo v bytě: ložnice
šperk: přívěsek s perlou
hudba: melodická v jakémkoli žánru
divadlo: Ungelt
představení: Na útěku
role: Zita Gráfová ve filmu Milenci a vrazi
motto: Život je jako jazzová trubka, když do ní nefoukáš, nic z ní nevyjde. - L. Armstrong
sport: jen z dálky
relax: spánek
činnost: cestování
dopr. prostř: auto
vtip: s pointou
obchod: s dobrým výdělkem
Konec knihy ZLATA ADAMOVSKÁ, J. Hladký
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

01.05.2016
Výmluva při nabídce tandemového skoku padákem: "Ne, děkuji, tento adrenalin mi nic neříká."
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

23.10.2016
"Láska má tolik podob, že si každý musí najít tu svou. Recept na ni neexistuje, ale jedno vím jistě. Vždycky na ni musí být dva."
 
SvoKar zprava

Napsat uživateli zprávu

22.02.2017
"2 exkluzivní herečky, schopné vcítit se do role. ZA dabuje Meryl decentně, psychologicky, naprosto zmizí jako ZA - zůstane jen MS." O. Kepka
 

 

TV Program

ČT1 - Micimutr (2011)

11:15 - 12:45

85 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

11:50 - 12:45

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Asterix: Sídliště bohů (2014) ...

11:10 - 12:55

90 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Růžový panter (2006)

11:55 - 13:50

45 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375850
Obsahů a biografií: 178014
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Zlata Adamovská

Adamovská Zlata

Naposled navštívené:
Zlata Adamovská

Adamovská Zlata