Laura San Giacomo

Laura San Giacomo
Věk: 56 let
Povolání: herečka
 
Národnost: americká
 
Datum narození, místo:
14.11.1962, Hoboken, New Jersey, USA
Narodila se 14.11.1962 v Hobokenu v New Jersey, USA.
Vyrůstala jako nejstarší ze tří dětí v italské rodině. Studovala drama na Carnegie Mellon Institute v Pittsburghu a svou hereckou dráhu začínala na regionálních divadelních scénách, kde se představila v tragikomedii Beth Henleyové(Zločiny srdce) a v Shakespearových hrách (Romeo a Julie, Jak se vám líbí a Bouře). Po příchodu do New Yorku účinkovala na mimobroadwayských scénách (mj. ve hrách Israela Horovitze North Shore Fish a Johna Patricka Shanleyho Italian American Reconciliation) a objevila se i v TV seriálech Just Shoot Me, Miami Vice - ČTV a The Equalizer.

Již od svého debutu před filmovou kamerou vytváří nejčastěji postavy svůdných a temperamentních černovlásek poněkud uvolněných mravů, jejichž smyslnost navíc podtrhuje svým nevšedně chraplavým hlasem: dráždivá extrovertní Cynthia, která je milenkou manžela (Peter Gallagher) své sestry (Andie MacDowellová), v komorní psychologické studii s nádechem smutné komedie Sex, lži a video (režie S. Soderbergh).

Také si zahrála prostitutku Kit De Lucovou, jejíž kolegyně, spolubydlící a nejlepší kamarádka Vivien (Julia Robertsová) naváže milostný poměr s bohatým byznysmenem Edvardem (Richard Gere), v úspěšné milostné komedii Pretty Woman (režie G. Marshall); milenka zavražděného malíře Angelina, nevinně odsouzená k smrti na základě falešných stop skutečného pachatele-soukromého detektiva (Liam Neeson), v kriminálním thrilleru V podezření (režie S. Moore). Jejím manželem je herec Cameron Dye.  Autor: veverka-zrzka

Filmografie:
Herečka:
2018 minih163261 Caught Somewhere in Time [TV epizoda]  ..... Marjorie Kersey [55]
 minih160236 Two Steps Back [TV epizoda]  ..... Grace Confalone [55]
2017 minih160206 Twofer [TV epizoda]  ..... Grace Confalone [54]
2016 minih145061 Family First [TV epizoda]  ..... Grace Confalone [53]
 minih145053 Loose Cannons [TV epizoda]  ..... Grace Confalone [53]
 minih148719 Privileged Information [TV epizoda]  ..... Grace Confalone [53]
 minih145055 Scope [TV epizoda]  ..... Grace Confalone [53]
2015 minih142644minih142644 Šílená matka [52]
2013 minih112323 Red John's Rules [TV epizoda]  ..... Miriam Gottlieb [50]
2012 minih147626 VysokáSexyBlond [TV film]  ..... Carol Montgomeryová [49]
2007 minih49300minih49300 Božská mrcha [TV seriál]  ..... Rhetta Rodriguezová [44]
2006 minih108266 Nesesmilníš, neopíšeš [TV epizoda]  ..... Harmony Chase [43]
 minih108267 O hříších a lidech [TV epizoda]  ..... Harmony Chase [43]
 minih108264 Ztracený a znovu nalezený [TV epizoda]  ..... Harmony Chase [43]
2005 minih53493minih53493 Poslední sbohem  ..... Flo Applebaum [42]
 minih41702minih41702 Spoušť  ..... Joanna Lang [42]
2001 minih114408 Sestra Mary to všechno vysvětlí [TV film]  ..... Angela DiMarco [38]
1997 minih9377 Jak chutná láska  ..... Jacqueline Fosburg [34]
 minih50308minih50308 Třeba mě sežer [TV seriál]  ..... Maya Gallo [34]
1995 minih118992 Stuart Saves His Family  ..... Julia [32]
 minih27505minih27505 Žena pro dva muže  ..... Nina [32]
1994 minih45817minih45817 Svědectví [TV minisérie]  ..... Nadine Cross [31]
1993 minih68449 Ve vlastním zájmu [TV film]  ..... Jo Mandellová [30]
1992 minih47803minih47803 Kam tě den zavede  ..... novinářka [29]
1991 minih21939minih21939 V podezření  ..... Angelina [28]
1990 minih16928minih16928 Pretty Woman  ..... Kit De Lucová [27]
 minih17647minih17647 Quigley u protinožců  ..... Crazy Cora / Bláznivá Cora [27]
 minih117153 Vital Signs  ..... Lauren Roseová [27]
1989 minih18722minih18722 Sex, lži a video  ..... Cynthia [26]
1988 minih25163minih25163 Míle od domova [25]
 
Copyright © 2003-2012, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.