Duben

Karel Gott

Povolání:
Národnost:
Narození:
14.7. 1939, Plzeň, Protektorát Čechy a Morava
Úmrtí:
1.10. 2019, Praha, Česká republika
 

 
70 rokov ©Lasica

Autor: [Z príspevkov, rozhovorov a e-mailov zost.] Svetozár Okrucký
Vydavatelství: Bratislava : Marenčin PT
Rok vydání: 2010
Počet stran: 165
Foto: Stručný obsah: ISBN 978-80-8114-020-4 Monografie vydaná k sedmdesátinám Milana Lasici obsahuje kromě fotografií z divadla, filmu a televize, zdravice českých i slovenských přátel a kolegů.

 
Bilder = Obrazy : Karel Gott

Autor: Michaela Remešová
Vydavatelství: Praha : Fany
Rok vydání: 2006
Počet stran: 111
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-239-7283-9

 
Dobytí ráje : Karel Gott a Helena Vondráčková v New Yorku 2000

Autor: Jaroslav Tatek, Marie Formáčková
Vydavatelství: Praha : Artia NET
Rok vydání: 2000
Počet stran: 55
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-238-6817-9 (v knize neuvedeno : brož.)

 
Herr Gott --a že to uteklo! : vinšování, uctívání, veršování, nactiutrhání, blahopřání-- --to vše k poctě Karla Gotta

Autor: Jiřina Bohdalová & Slávka Kopecká
Vydavatelství: Praha : Slávka Kopecká
Rok vydání: 2009
Počet stran: 148
Foto: Stručný obsah: ISBN 978-80-86631-78-3 Krátké ohlédnutí, vzpomínky přátel a příznivců, žertovné texty a především pozdravy a blahopřání od řady hereckých i muzikantských přátel a kolegů. Kniha obsahuje i několik písňových textů či jejich parafrází pro příležitost tohoto významného Gottova jubilea. -- Lehkovážná a žertovná blahopřání k sedmdesátinám zpěváka a mnohonásobného Zlatého slavíka Karla Gotta od jeho přátel - umělců v čele s Jiřinou Bohdalovou. S řadou fotografií a ilustrací v textu.

 
Jak to vidí Gott : rozhovor na lodi

Autor: Rostislav Sarvaš, Karel Gott
Vydavatelství: [Praha] : Studio Pět
Rok vydání: 1992
Počet stran: 171
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-901374-0-7 Názory Karla Gotta na politiku, historii, filozofii, víru, ženy, kuchyni - prostě na všechno, kromě zpívání.

 
Karel Gott : 70 osobností o Zlatém slavíkovi

Autor: Vladimír Vlasák
Vydavatelství: V Řitce : Daranus,
Rok vydání: 2009
Počet stran: 263
Foto: Stručný obsah: ISBN 978-80-86983-75-2 Ohlédnutí za nevšední uměleckou kariérou K. Gotta. Kromě autora dotvářejí portrét zpěváka svými vzpomínkami, postřehy a názory osobnosti českého umění a šoubyznysu. -- V první části textu hudební publicista V. Vlasák v krátkých kapitolách mapuje nejzajímavější či nejdůležitější momenty Gottova uměleckého životopisu. Na dalších stránkách se svými vzpomínkami, postřehy a soudy vyjadřuje k osobnosti tohoto nejpopulárnějšího českého zpěváka na sedmdesát českých hudebníků, herců, spisovatelů, textařů a hudebních kritiků.

 
Karel Gott : zlatý hlas z Prahy

Autor: Michaela Remešová, Dalibor Mácha
Vydavatelství: Praha : Eminent
Rok vydání: 2009
Počet stran: 366
Foto: Stručný obsah: ISBN 978-80-7281-351-3 (váz.) Ojedinělá biografie z pera českých publicistů Michaely Remešové a Dalibora Máchy, určená všem milovníkům vynikajícího zpěvu mnohonásobného Zlatého a Českého slavíka, podrobně mapuje zpěvákův osobní život a jeho uměleckou dráhu. Autoři představují mnoho dosud neuveřejněných nových zajímavých informací, osobních vzpomínek a historek na Gottovo působení nejen na naší hudební scéně, ale i v sousedním Německu. Publikace obsahuje bohatý fotografický materiál a je doplněna chronologickým přehledem Gottova života a soupisem použitých pramenů. -- Publikace je věnovaná životu a osobnosti Karla Gotta, slavného českého zpěváka populární hudby k jeho 70. narozeninám. Předmluva prezidenta Václava Klause.

 
Karel Gott : umělecký a soukromý život

Autor: Robert Rohál
Vydavatelství: [Praha] : Petrklíč
Rok vydání: 2009
Počet stran: 158
Foto: Stručný obsah: ISBN 978-80-7229-210-3 (váz.)

 
Karel Gott & Daniel Hůlka : exkluzivní rozhovory

Autor: se Svatoplukem Šteflem a Marií Formáčkovou
Vydavatelství: Praha : Formát : Tevis
Rok vydání: 2000
Počet stran: 88
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-86155-87-0 (Formát : v knize neuvedeno : brož.)

 
Karel Gott - legenda : život v obrazech a datech

Autor: Zuzana Drotárová
Vydavatelství: Praha : Česká televize
Rok vydání: 2009
Počet stran: 94
Foto: Stručný obsah: ISBN 978-80-7404-035-1 (váz.)

 
Karel Gott ve spárech StB

Autor: Martin Snášel ; s komentářem renomovaných publicistů Vladimíra Justa ... [et al.
Vydavatelství: V Praze : Bondy
Rok vydání: 2009
Počet stran: 157
Foto: Stručný obsah: ISBN 978-80-904471-0-3 (váz.) Publikace využívá dříve nepřístupné dokumenty, vrací se do 70. letech 20. stol. a osvětluje okolnosti, které vedly k tajnému sledování a následnému vyšetřování populárního českého zpěváka Karla Gotta ze strany komunistické StB. -- Kniha se věnuje ne zcela známé kauze okolo zpěváka Karla Gotta, kterého měla ve svém hledáčku tehdejší komunistická Státní bezpečnost a vedla proti němu tajné sledování a posléze i vyšetřování (např. kvůli jeho tzv. "cvičné emigraci"), do kterého bylo zahrnuto i množství jeho tehdejších spolupracovníků a blízkých lidí. Kromě textu samého publikace obsahuje mnoho přefocených konkrétních dokumentů, které tvořily Gottův spis pro StB.

 
Karel v zrcadle doby = Karel im Spiegel der Zeit

Autor: Zuzana Drotárová
Vydavatelství: Praha : Sofist
Rok vydání: 1999
Počet stran: 139
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-902767-0-9 (váz.) Dvojjazyčná (česko-německá) reprezentativní fotografická a textová publikace věnovaná dlouholeté kariéře hvězdy české pop music. -- Velkoryse vypravená monografie se zajímavým fotografickým i textovým obsahem. Vedle řady faktografických informací vztahujících se k určitému období se text opírá především o autentické výpovědi Gottovy a některých jeho spolupracovníků a o výňatky z hudebních kritik a recenzí. V knize nabízený, zpěvákem více či mé- ně vtipně komentovaný fotografický materiál (přes 30 autorů) lze ve svém celku považovat za unikátní. Orientaci v knize usnadňuje chronologické řazení. V závě- ru je publikováno také několik reprodukcí Gottových obrazů. V příloze fotogra- fická dokumentace zpěvákových ocenění a albová diskografie.

 
Když milenky pláčou- : devět žen Karla Gotta

Autor: Michaela Remešová, Dalibor Mácha
Vydavatelství: Praha : Formát
Rok vydání: 1999
Počet stran: 191
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-86155-40-4 (váz.)

 
Manželství století : Ivana a Karel Gottovi

Autor: James Kent
Vydavatelství: [Lipník nad Bečvou] : Imagination of People
Rok vydání: 2008
Počet stran: 176
Foto: Stručný obsah: ISBN 978-80-254-2398-1 (brož.) Výpravná publikace o čerstvém sňatku Karla Gotta a Ivany Macháčkové nabízí pohled na vývoj tohoto vztahu, kterému v knize předchází defilé Gottových známostí i zevrubný pohled do jejich soukromí. -- Kniha obohacená o řadu fotografií z rodinného alba se věnuje vývoji vztahu s budoucí manželkou Ivanou, reportážím ze společných dovolených, podrobně se zabývá např. pobytem na Maledivách, kde šlo zamilovanému páru o život. Následuje Ivanino těhotenství, porod Karlovy v pořadí třetí dcery, další těhotenství, utajená svatba v Las Vegas a porod čtvrté dcery, svatba druhé dcery - zkrátka atraktivní čtení pro všechny Mistrovy fanynky. Tomuto průvodci Gottovým životem samozřejmě nechybí přehled pramenů, z nichž bylo čerpáno - bohatě je zde zastoupen bulvární tisk; za zmínku stojí i závěrečná kapitola "Karel a Ivana v datech".

 
Obrazy, aneb, Proč je pro mě důležité malovat

Autor: Karel Gott ; literární spolupráce Michaela Remešová
Vydavatelství: Praha : Hart : Formát
Rok vydání: 2001
Počet stran: 100
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-86529-22-3 (Hart : váz.). -- ISBN 80-86155-90-0 (Formát : váz.)

 
Posel dobrých zpráv, aneb, Já žil, jak jsem žil-- : zpěvák století Karel Gott

Autor: Michaela Remešová, Dalibor Mácha
Vydavatelství: [Praha] : Fany
Rok vydání: 2006
Počet stran: 416
Foto: Stručný obsah: 2., dopl. vyd. ISBN 80-239-7282-0 (váz.). Podrobný pohled novinářů, blízkých přátel a známých na život a uměleckou dráhou slavného českého zpěváka populární hudby Karla Gotta, doplněná o období 2005-6. -- Další biografická kniha o Karlu Gottovi. Jejími autory jsou redaktoři bulvárního deníku Blesk. Sledují Gottův život od dětství až po žhavou současnost. Kniha obsahuje mnoho citátů, ať už přímo od Gotta nebo od jeho dlouholetých spolupracovníků a kolegů z branže (např. Karla Svobody nebo Ladislava Štaidla). Kromě profesní kariéry se biografie zaměřuje také na umělcův osobní život a pro jeho fanoušky přináší mnoho zajímavostí. Knihu provází o černobílé i barevné fotografie a v závěru též o statistická chronologie Gottova života.

 
Posel dobrých zpráv, aneb, Já žil, jak jsem žil- : zpěvák století Karel Gott

Autor: Michaela Remešová, Dalibor Mácha.
Vydavatelství: [Praha] : Fany
Rok vydání: 2004
Počet stran: 372
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-239-2995-X (váz.) Kniha se podrobně zabývá životem a uměleckou dráhou slavného českého zpěváka populární hudby Karla Gotta z pohledu novinářů a jeho blízkých přátel a známých. -- Publikace novinářky Michaely Remešové a Dalibora Máchy, doplněná čtyřmi obrazovými vložkami, které ilustrují nejexponovanější období Gottova života, poodhaluje v průběhu pěti desetiletí tajemství závratné zpěvákovy kariéry. V poutavé výpovědi desítek svědků a z různých úhlů pohledu současníků se čtenáři dovídají nejen řadu pikantérií a intimit ze zpěvákova života, ale současně mají možnost proniknout k podstatě jeho charizmatické osobnosti. Závěr publikace tvoří chronologický přehled Gottova života a vybrané prameny. Kniha vyšla u příležitosti 65. narozenin Karla Gotta.

 
Říkám to písní

Autor: Karel Gott
Vydavatelství: Praha : Výběr
Rok vydání: 1993
Počet stran: 141
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-85497-24-7 Reedice knížky, která vyšla už v r. 1968 a v níž Karel Gott vzpomíná na začátky své kariéry, první úspěchy, spolupracovníky a zahraniční turné.

 
Říkám to písní

Autor: Karel Gott
Vydavatelství: Reedice knížky, která vyšla už v r. 1968 a v níž Karel Gott vzpomíná na začátky své kariéry, první úspěchy, spolupracovníky a zahraniční turné.
Rok vydání: 1968
Počet stran: 158
Foto:
 
S Gottem v posteli

Autor: Michaela Remešová, Dalibor Mácha
Vydavatelství: Hořovice : Tevis
Rok vydání: 2000
Počet stran: 182
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-238-6857-8 (v knize neuvedeno : váz.) ISBN 80-86155-70-6 (chyb.)

 
Karel Gott : obrazy

Vydavatelství: Praha : GOJA
Rok vydání: 1999
Počet stran: 56
Foto: Stručný obsah: Vydáno u příležitosti výstavy obrazů Karla Gotta, Galerie Miro, kostel u Svatého Rocha, Praha

 
Slavné tváře českého popu 60. a 70. let

Autor: Luboš Svátek, Leo Jehne
Vydavatelství: Praha : Práh : Knižní klub
Rok vydání: 1999
Počet stran: 143
Foto: Stručný obsah: ISBN 80-7252-018-0 (Práh : váz.). -- ISBN 80-242-0244-1 (Knižní klub : váz.) 30 krátkých hodnotících portrétů osobností české populární hudby 60. a 70. let 20. století dokreslují černobílé fotografie Luboše Svátka. -- Velmi kvalitní textová i fotografická část publikace je dílem spolupráce známého muzikologa a fotografa, dvou specialistů v dané oblasti. Medailony hudebních osobností jsou zpracovány mj. se znalostí pěvecké problematiky a přinášejí tak mnohdy neotřelé, pro laickou část čtenářů dokonce objevné charakteristiky slavných zpěváků pop music. Zde publikované dokumentární snímky a portréty patří k tomu nejlepšímu, co mohou dobové archívy nabídnout.

 
Zpěváci bez konzervatoře

Autor: Jiří Černý
Vydavatelství: Praha : Československý spisovatel
Rok vydání: 1966
Počet stran: 195
Foto:
 
Solitér Karel Gott

Autor: Miroslav Graclík, Václav Nekvapil
Vydavatelství: [Česko] : MV knihy,
Rok vydání: 2016
Počet stran: 479
Foto: Stručný obsah: ISBN: 978-80-87003-47-3 (vázáno)

 

 

TV Program

ČT1 - Jak chutná smrt (1995)

22:35 - 00:10

57 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Harry Palmer: Případ Ipcress

22:50 - 23:40

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:55 - 23:50

97 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Show Jana Krause (2010) [TV po...

22:40 - 23:45

52 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karel Gott

Gott Karel

Naposled navštívené:
Karel Gott

Gott Karel