Duben
ohodnotit

Železná srdce

Fury

Další název:
Železné srdce; Fury - Herz aus Stahl
Rok:
2014
Délka:
135 minut
Premiéra v ČR:
13.11.2014

Komentáře k filmu Železná srdce

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2015
Nebudu tvrdit, že tento film   patří mezi nejlepší   válečné, které jsem měla   možnost vidět, ale bezesporu   má v některých momentech   hodně do sebe a pokud mohu   napsat líbil se mi   především výkon Pitta a   velice dobře odvedené   filmové triky
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.12.2014
Nic pro milovníky Brada Pitta
Bezesporu se jedná o jeden z   nejlepších filmů o druhé   světové válce, kdy   "amíci" válčí se   "skopčáky". Děj   plný napětí a akce.   Příběh pobožného   písaře, kterého naverbují   přímo do středu války,   příběh chlapa, který si   už ve válce prošel snad   úplně vším a příběhy   všech členů posádky tanku   jménem "Fury" -   Fůrie. Příběh je tak   poutavý, že neodtrhnete oči   od plátna ani na vteřinu.   Jen bacha na napruzené lidi v   sále, když budete chtít   něco říci vedle   přísedícímu :-D.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2015
Velký tlak na efektní   záběry, scény zmaru a   beznaděje, v půli filmu zlom   a část se odehrávala v   domácnosti jedné Němky.   Nevím, co bylo   beznadějnější, jestli ty   bitvy předtím nebo ty   slovní.
Ač jsem   nevoják, tak si nemohu   pomoci, ale už při   sledování filmu jsem nějak   nevěřila, že by takhle šlo   bojovat. A vrchol všeho byla   scéna, kdy se posádka tanku   připravovala na boj s   německým praporem a nevzala   si dovnitř tanku veškerou   munici a hlavní hrdina pak   musel pro ni vylézt ven? To i   kdybych si tu bednu měla dát   na klín, tak bych si ji   vzala.
Za lepší   zpracování válečného   období považuji Bratrstvo   neohrožených, když už   zůstaneme u Amíků.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2014
Mám dojem, že Brad Pitt má něco proti náckům,,,
FURY - tak na tohle jsem se   těšil hodně, každý   válečný film ve mně   vyvolává napětí! Jak   dopadl? Herci perfektní,   hlavně Brad Pitt - hustej   drsňák, taky Logan Lerman   byl uvěřitelnej v roli   kluka, kterej vůbec v   žádným tanku neměl být.   Film ukazuje válku bez   příkras - hnusnou, drsnou,   krutou. Válečné scény a   technické záležitosti jsou   na solidní úrovni! Bohužel   film shazují u mně osobně   dvě věci. 1) některé   zbytečně natahované scény   2) hodně nereálný boj v   závěru. Je tam řada   nelogičností a SS nebyli   žádní břídilové! Tohle   byla spíš pohádka a malinko   to kazí dojem celého   filmu.70%....
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Když sem to viděl poprvý,   tak sem neměl odvahu k tomu   psát komentář. Nyní po   několika pivech a dalším   shlédnutí pomalu sbírám   odvahu a ještě se celej   třesu, jako po bitvě. Jak   někdo může jasnou   válečnou řežbu s   famózním Pittem zahodit   závěrečnou bitkou? Mi hlava   nebere. Ještě scéna kdy   jeli 3x na německýho tygra a   byli v prdeli, byla na hraně,   protože ani ze zadu by ho   nedostali, to jsou fakta, ale   budíš. No, ale to rozcestí   co bránili s nefunkčním   tankem proti praporu (až 1500   vojáků) výkvětu německý   armády SS, bylo úplně z   jiný galaxie. Vážně si   myslíte, že by si prapor   neporadil s nehybným tankem?   Kdyby to byla pravda mohl se v   Normandii vylodit jeden tank a   určitě by dojel až do   Berlína. Nejhorší je, že   jsou tím krměni odmalička a   vážně tomu věřej, že   jsou nejlepší a když je   zásahne 3-5 kulek je to furt   v poho. "Lepší práci   sem neměl" Kdo jim to   žere?....
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2014
Dobrý film, celkem drsný,   lidem zákonitě muselo hrabat   když se vraceli. Ale taková   pecka na plný počet to   není, možná kdybych to   viděl v kině byl by   zážitek násobený. Takhle   hodně slušných 70%
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.12.2014
Co je na filmu nejlepší jsou   jendoznačně válečné   dechberoucí efekty. Takovéto   jsem v žádném válečném   filmu ještě neviděl. Ale to   je tak vše, co tenhle na   první pohled zajímavý   snímek může nabídnout. Co   se týče hereckého   obsazení, zdálo se mi, že   hrají jedině Brad Pitt a   Logan Lerman, z kterého se   stává hvězda. Ostatní   včetně Shea LeBoufa byli   nevýrazní, mám pocit, že   zde byli obsazeni jenom proto,   aby zabrali svou pozici v   tanku.
Co se týče   scénáře, tak je to jedno   větší klišé vedle   druhého. Lehká   předvídatelnost děje vám   vnukne pocit, že naši   hrdinové v tanku jsou   neporazitelní a že   postřílí každého   německého vojáka na obzoru.   Zkrátka film je velice   nezáživný a hloupý, ale s   dobrými efekty, které vás   zavedou do Druhé světové   války.
Je jen jediný   film, který se mi od Ayera   líbil a to byli Street kings,   které také patří mezi mé   nejoblíbenejší. Od té doby   natáčí samé hovadiny.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2017
Za mě 90%, protože jsem   zrovna při tom tanky hrál a   nemohl se vůbec soustředit,   jak mě to vtáhlo do děje.   Takže jsem tanky vypnul a jen   čumákoval až do   závěrečného fightu na   rozcestí. Tam už mi došla   slova. Masakrální řežba.   Veškeré bojové scény   parádně propracované a   pěkně natočené. Vesměs   každý člen posádky zahrál   super a Brad Pitt je prostě   Brad Pitt. Kde se mihne, tak   to ve většině případů   stojí za to. Kdo neviděl a   má rád válečný filmy,   nudit se nebude. S chutí do   toho!
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2015
Dobrý válečný film   tentokráte z perspektivy   tanku. Zajímavý děj,   výborné tankové bitvy,   skvělé efekty a slušné   herecké obsazení. Určitě   stojí za to vidět
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2017
Fury pokryty hrdzou...
Ocakavania boli velke,o to   vacsie sklamanie prislo-tak   ako to byva zvykom...Variacia   na Saving Private Ryan,alebo   Band of Brothers v tankovom   prevedeni sa nekona.Polovina   filmu sa venuje moralizovaniu   a cynizmu hlavnych   hrdinov,zatial co bojovych   scen je ako safranu.Zaverecna   scena mi pripominala dalsi   film 300 a je totalne   nerealna.Jednotky SS nabiehaju   pred tank ako ovce-no   comment...Naopak manevrovy boj   Fury s Tigrom bol perfektnou   ukazkou taktiky.Z hercov ma   najviac zaujal Shia   LaBeouf.Brad Pitt naopak   prilis   "drsnacil".
Film doporucujem,ale   pachut sklamania zostane   navzdy...
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2014
Škoda.
Na filmové plátno působivě   vyhřezlé vnitřnosti války,   v závěrečném akčním   barbecue ugrilované (a   mainstreamovými nenažranci   určitě s povděkem   zkonzumované) při idiotsky   přepálené hollywoodské   řežbě. Aneb kterak pět   Rambů celému útočícímu   praporu SS (proč ne rovnou   divizi?!) natrhlo prdel.   Pěkně po americku. Tím   zmasakrovali nejen 189   nácků, což je hrubý odhad,   v tom fofru jsem si nestíhal   dělat čárky, ale zrakvili i   celý film. Přitom až do   prvního výstřelu na oné   nešťastné křižovatce to   bylo desetihvězdičkové   válečné drama jako řemen o   tom, že bojovat na té   správné straně ještě   není záruka, že z vás   válka neudělá hovado.   Škoda zabitého filmu, škoda   zabité lásky. "Roll   Out the Barrel..."
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.6.2015
Čtyři z tanku
Čtyři z tanku a místo psa   je tam Brad Pitt. :-) No   dobře, nedá se nic dělat,   ale všechny současné   válečné filmy budou už   navždy srovnávány se   Zachraňte vojína Ryana a   budou z toho vycházet jako   poražení. Tedy alespoň co   se uvěřitelné reality   bojových scén a taktik   týká. A vše ostatní, tj.   příběh a postavy zůstanou   na druhé koleji. A tak vás   bude, nejen ve filmu, válka   už navždy srát a   jednobarevná hrdinství   vykouzlí na tváři jen   úšklebek. Tak jako by se   nikomu nechtělo vyloďovat v   Normandii, tak se nikomu   nebude chtít být tankistou s   Bradam Pittem v tanku (možná   tak tankistkou, ale to by byl   jiný příběh). Ani Fury v   tom nevyjde dobře a ani pes   by tomu nepomohl. Film se   snaží tvářit   uvěřitelně, ale nakonec   končí jako sebevražedná   záležitost čtyři   Američani proti všem   Němcům kteří neumí   obejít tank. Film má hlavní   hvězdu, chladnou a vlhkou   atmosféru, obešel se bez   trapného hepyendu, ale   nakonec lépe působí klidná   scéna z bytu Němky než ty   válečné.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.2.2016
Prostě taková akční   slátanina plná chyb a   nesmyslů. A ke konci, kdy   Sherman jehož jedinou   předností byla rychlost,   odolává znehybněný těžce   vyzbrojené pěchotě, budete   padat smíchy ze židle.   Zkrátka u tohoto filmu   musíte vypnout mozek,   překousnout dějové úlety a   pak se to jednou za život   zkouknout dá.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Brad Pitt v roli vojáka je   prostě jistota a nezklamal   ani v Železných srdcích.   Realita (= krutost) války,   někdy mi však přišla   realita trochu černobílá a   některé scény až   pohádkové. I tak ale   Železná srdce nezklamaly.
Jarda.ftr
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2020
Vpodstatě primitivní   pohádková agitka s   absolutně neprůstřelnými   borci, kteří kosí tisí ce   nepřátel jednou dávkou a v   tanku, který ve skutečnosti   byl jen pojízdným šrotem   téměř bez panceřování a   především plná   neskutečně morbidních a   krvelačných scén, na které   se dívají i děti. Válka   sice tak krvelačná opravdu   byla, ale jak je asi   krvelačná současná   společnost, která po   takových strašných   záběrech touží?
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2017
Válka je hnus a válečné   filmy moc nemusím, jen   dokumenty. Nicméně   závěrečná monumentální   bitva byla   fakt...monumentální. Brad   Pitt odvádí nezvyklý   výkon. Škoda, že to   zprasili tou municí. Logické   by bylo vzít si jí dovnitř   a prázdné náboje vyhazovat   ven.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2014
Po "Saving private   Ryan" asi druhý   nejlepší film z druhé   světové války. Natočený   podobně v syrové a ponuré   atmosféře války, která je   zde kvalitně vykreslena. V   sále kina si občas   připadáte, jako by jste na   válečném poli byli taky a   jste na pozoru, odkud se   vynoří nepřítel. Občas mi   to i "Ryana"   připomínalo. Také je zde   jednotka která postupuje   nepřátelským územím (s   rozdílem že v tankách a ne   pěšky), přimotají se k   nějakému konfliktu ze   kterého vyváznou, avšak   vždy s nějakými ztrátami.   Tak už to bývá. Nakonec   před finálovou řežbou na   rozcestí s asi třístovkou   nacistických vojáků, jich   už moc nezbývá. Stejně   jako v "Ryanovi"   při finálové bitvě ve   městě. Vyzdvihl bych scénu,   kdy hlavní hrdinové čekají   v tanku, na chvíli kdy se   Němci přiblíží. Napětí   by se dalo krájet. Vojáci se   snaží svojí zoufalou   situaci odlehčit vtipným   dialogem. Opět podobně jako   si v "Ryanovi"   povídá seržant Miller s   vojínem Ryanem ve skvělém   dialogu. Klid před bouří.   Brad Pitt mě překvapil.   Skvělý výkon, v roli   drsného vůdce jednotky.   Zdárně mu sekundují další   známí i méně známí herci   v čele s Loganem Lermanem,   kterého jste mohli vidět už   jako malého kluka po boku   Mela Gibsona ve filmu   "Patriot".
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2016
Pohybující se železo   kterému velí statečný   velitel co pro čest a   povinnost pohřbí celou   posádku krom jednoho zajíce.
Kachy
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.5.2015
Z hlediska válečné historie   to je sci-fi film, ale jinak   se na to dalo dívat. Další   komentář není třeba,   Doporučuji raději Hvězdu a   podobné nové ruské   válečné filmy.
jmokr
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2017
Devastující závěr
Proč? Slibný začátek,   hutný střed, ale co ten   konec?! Člověk má pocit,   že konečně šli Amíci do   sebe a natočili slušný   příběh s realistickou   formou. Poslední metry filmu   vás vyvedou z omylu. Tedy   pokud to včas neutnete, což   bych doporučil. Tak asi po   třech minutách závěrečné   střílečky. SS nikdy nebyli   lidumilové, a v závěru   války nenechali neživu ani   slepici, natož chlapa pod   Shermanem....to ostatní tu   už bylo stěžováno. Chtěl   jsem dát 10, ale je z toho   slabých 6 s pachutí na   jazyku.
papinoka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2014
ярость (ruský název)
měl jsem možnost vidět   premieru v Rusku dříve, než   to půjde u nás. No, co o   něm napsat? Jako ukázka   hrůzy války, hodnotím 9.   Bohužel i v tomto filmu je   dost věcí, které jsou od   realnosti velice daleko, proto   5. Celkem mi to vychází na   celkových 7. Já osobně   čekal od tohoto filmu víc.
bnevolny
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.2.2018
Sherman vs Tiger... Šporák   Tommy. Je uvádzané, že na   zničenie Tigra bolo potrebné   min. 5 Shermanov a ani vtedy   nebolo isté, či bude Tiger   zničený. K druhej polovici   filmu sa asi nemám čo   vyjadriť. Nepohyblivý   Sherman zlikviduje cca 1000   vojakov z SS !!! Elitných   jednotiek !!! Normálne by ho   nechali napospas záložným   jednotkám. Ale: Hoo Rah !!!
jamesek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2015
čtyři z tanku a pit
bláto, sprosťárny,triky a   střelba,hovadina, kterou   stojí zato vidět, ale jenom   jenou jenom jenou. rampelnik
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 16.4.2015
zase a opět   hovadina,stupidní   dialogy,nerespektování   reality doby,charaktery postav   naprosto zmatené,příběh   snad ani žádný   neexistuje,Pitt hraje   krkolomně a strašně se s   tou rolí pere.z tohodle filmu   je silně cítit dolar od   pentagonu.hráči   tankistických her na pc budou   pravděpodobně unešeni.
ivosjan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2014
Železná srdce diváka   strhnou, ale hlubší dojem   nezanechají. Z filmu čiší   umělecké ambice, a inspirace   Vojínem Ryanem je zjevná,   snímek se utápí v tolilka   klišé, že je postupem času   degradován až na úroveň   popcornové zábavy. To platí   zejména o závěrečné   bitvě, která si nezadá s   dobrou počítačovou hrou.
johnyfir
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.2.2015
naprostý propadák
nechápu jak za x mil. dolarů   natočí takovej cajdák.   Historicky nepodloženej a   naprosto špatnej film. Z   historicky vojenského   hlediska je to vše špatně   (teda asi na 30sekund)
Bůh ví, proč ochraňuje   Ameriku…
Goldys
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.5.2015
totální odpad
Nová válečná   komedie/parodie. Naprosto   neuvěřitelně stupidní   film. Američtí neohrožení   hrdinové, něměčtí   idiocií postižení ubožáci   (nechápu, jak mohli tak   dlouho ve válce vítězit).   Já to vydržel až ke   křižovatce, kde si to   mašírovala jednotka   zpívajících essesmanů. Ne   opravdu ne. Kdo se trochu   vyzná v historii,   válečnictví apopd. od   tohoto ubohého až trapného   paskvilu ruce pryč. Zlaté   ruské poválečné filmy, ty   si alespoň na nic nehrály a   byly poplatné době.
marreb
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.1.2015
brak
už dlouho jsem neviděl něco   tak hrozného. Bret po svém   bojovém tažení po světě   vypadá jako kdyby zrovna   vylezl z posilovny, včetně   vždy upraveného   účesu.americké klišé,   všichni jsou naprostí tupci,   jen my jsme stateční   američané. film měl   skončit příjezdem na   křižovatku a výbuchem miny.   tupá a pobíhající jednotka   několika stovek elitních   německých vojáků SS(ani s   dvouma bednama panzefaustů +   co si někteří nesli na   ramenou) neschopná zničit   nepojízdný sherman je   zoufalství režiséra.a   nakonec výbuch 2 granátů   Stielhgr24(bret nemá ani   rozfoukané vlasy) v   uzavřeném prostoru...   hovadina (jinak se to nedá   napsat)
moviekiller
Hodnocení:
Přidáno: 5.1.2017
železná srdce
hovadina od polovice filmu,   tank zraniteľný režisér   čistý dilino,
druhá   polovica filmu hovadina   totálna, pol ríše   postrieľali, bez otočenia   veže a fricovia stále z   predu, chu...novinka,

e9b3d5a

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih47821minih47821Blonďatá a blonďatější (2007) 
Blonde and Blonder n
minih133839minih133839Domácí péče (2015) 
Domácí péče n
minih74616minih74616G.I. Joe 2: Odveta (2013) 
G.I.Joe: Retaliation n
minih42130minih42130San Francisco (1936) 
San Francisco n
minih154282minih154282Čertí brko (2018) 
Čertí brko n
minih100057minih100057Need for Speed (2014) 
Need for Speed n
minih49833minih49833Pevnost Boyard (1990) [TV pořad] 
Fort Boyard n
minih8848minih8848Hvězdná brána (1994) 
Stargate n
minih48575minih48575Sherlock Holmes (2009) 
Sherlock Holmes n
minih27739minih27739Tarzan a zelená bohyně (1938) 
Tarzan and the Green Goddess n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Bydlet jako... na plátně

17:00 - 17:30

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Sousedé (2017/1) [TV pořad]

16:45 - 17:15

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Televizní noviny (20...

17:00 - 17:30

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

23 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann