Duben
ohodnotit

V zajetí démonů

The Conjuring

Další název:
V zajatí démonov (SK)
Rok:
2013
Délka:
112 minut
Premiéra v ČR:
25.7.2013

Komentáře k filmu V zajetí démonů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 27
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Mně vůbec nevadí, že   podobných filmů jsem už   viděl desítky. Naopak   vítám pokračování   klasického díla   "Amityville" v   další obměně tentokrát v   Harrisville. Jak jde čas,   scénáře duchařin jsou   propracovanější, nelze   říci lepší. Líbí se mi   sledovat vývoj hororů na   tohle téma. Zpracování   filmu je na úrovni, triky   velmi dobré, herecké   obsazení také. Příběh je   dost sugestivní, sledoval   jsem ho po půlnoci. Bydlím   sám, a i když jsem přežil   dvouletou ZVS v Prešově,   tři manželství, špatně se   mi usínalo.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.1.2014
Klidně se to mohlo jmenovat   „Amityville 15“ nebo   „Dům 11“ nevím kolik   toho bylo natočeno. Nebo taky   „poltergeist 10“. Ani   tento snímek nepřinesl   vůbec nic nového, jen ojetá   klišé a pocit několikrát   viděného. Míchání dvou os   příběhů bylo zbytečné a   některé scény zdlouhavé.   Snímku však také dlužno   přiznat atmosféru, která   jen zvoní. Ovšem to se jaksi   u hororu očekává ne? Takže   já osobně bych ocenil   zmíněnou věc, tady tu   atmosféru a to je zhruba vše   co míním ocenit jako klad. S   obehraným tématem u mne   nikdo neuspěje. A že je to   podle pravdivého příběhu   si ptáci autoři taky mohli   zastrčit někam.

20140126 10627/11158
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2014
Jak už jsem psal u filmu   Sinister, démoni a duchové   mě moc nebaví a nevěřím   na tyhle věci. Tenhle film je   na motivy skutečných   událostí, což se píše   skoro u všech na podobné   téma. Docela by mě zajímalo   jak to doopravdy bylo.   Nicméně k filmu, díval jsem   se večer měl jsem husí   kůži, lekal jsem se a bál.   Film měl napětí,   strašidelnou atmosféru,   dobrou hudbu a herce. Možná   na ty démony začnu   věřit...7/10
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2016
Snímek v podstatě spojuje   dvě velice známé dějové   linky do sebe a tím je motiv   strašidelného domu a   vymítání ďábla. A   nedopadlo to zle. Sice je to   už po všech těch filmových   zpracováních značně   předvídatelné, ale proč si   tím kazit zážitek. Prostě   vypnout a myslet je na toto.   Dějství se rozběhne   nevinně a po seznámení   všech patřičných postav se   začne atmosféra pomalu   zahušťovat a dramaticky   zatemňovat, až se dočkáme   nervydrásajícího finále,   které pochopitelně skončí   tak, jak skončit má.   Příběh sleduje   paranormální vyšetřovatele   a oběti, čímž dosáhne   úroveň intenzity a   děsivosti. Snímek je na   velmi vysoké úrovni a nelze   tomu nic upřít. Takže   zhasnout všechna světla,   naprostý klid a zapnout Play.   Do rozsvícení lampičky   dávám dvacet minut.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Nějak se to dobře sešlo,   že jsem byl správně   naladěn a dostal jsem to, co   jsem od filmu přesně čekal.   Tyhle horory mi vyhovují.   Nemusím ty, kde si   připadám, jak na jatkách   ani jiné, kde jsou sice   špičkové efekty, ale ve   finále je to taková   slátanina, že mi to hlava   nebere. Tohle takovýto   "domácí   strašení" mi plně   vyhovuje a já jsem se bavil.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.8.2013
Skvělá děsivá   podívaná,výborně   vizuálně tak temnou   atmosférou a hudbou.Skvělé   lekavé scény,výborné   herecké výkony,výborná   režie,žádné přehnané a   trapné ječení.Hlavně   druhá půle filmu mě   nepustila od   obrazovky,výborný duchařsky   vymítačský horor.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2013
James Wan je momentálně   králem hororového žánru. V   zajetí démonů se mu   podařilo vytřískat   intenzivní a strašidelnou   podívanou skutečně na   maximum s výborně skloubenou   kamerou, která ještě   podtrhuje děsivý zážitek s   nepříjemným hudebním   doprovodem tak, že mráz leze   po zádech vážně silně.   Délka se místy trošku   vleče, ovšem vše zcela   zachraňuje hlavně (napětí   je znát i po celou dobu)   vygradované napětí v   závěru. Není potřeba mít   narvaný film litry krve,   brutálními scénami nebo   efekty, aby to diváka strhlo.   Režisér prostě ví, jak   lidi vystrašit a dělá to   vážně dobře a vystačí si   s mála prostředky. Bravo,   pane Wan!
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2018
║Rozpočet   $20miliónov║Tržby USA   $137,395,174║Tržby   Celosvetovo $318,000,141▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $11,275,784║ Tržby za   predaj DVD v USA   $15,783,458║ __The Exorcist   dostal konečne poriadku   konkurenciu!__ No James Wan sa   teda pekne vyšvihol, tak   dokonale vypracovaná   atmosféra, sila, som to po   celý čas hltal ako malinu,   aj prísediaci chalani v   kinosále čo si posmešne   prvých 20minút stále čosi   žundrali a chrúmali popcorn   potom zmĺkli a bez dychu   sledovali film som potom ani   nevedel že sú tam,... no   dostalo ma to ako už dlho   nič v tomto žánri a to   hlavne keď si uvedomíme že   tématický podobných filmov   tu máme už nespočet a toto   je maximálne bez zaváhania   fungujúca vec, výborná   kamera, neskutočná ale   neskutočná atmosféra   umocnená v doprovode z   účelovým zvukom a hudbou,   herecky bez zaváhania,   delikatesa sú masky a   figurína Annabell, ... až na   ten záverečný happy end ale   ten prepáčim. Fajnšmekrový   horror ktorý si ostatné   horrory dáva na raňajky.   /videl v kine: 100%/ __
vojtam
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Letošní horor roku!
Teda lidi to byl nářez! Jako   milovník hororů jsem s   prominutím sral magi v   kostkách a se mnou i zbytek   kina. Příběh který tu byl   už 100x, ale takhle   vymazleně děsivej ještě   ne! Hutná mrazivá   atmosféra, výborně   fungující lekačky a   dokonalá smyčcová vrzavá a   dunivá hudba dokreslující   onu atmosféru neznámého,   děsivého teroru. Výborná   byla i volba herců, Farmiga,   Wilson a hlavně Lili Taylor,   její posedlá byla fakt   děsivá. O tom se nedá   psát, to se musí vidět a   nejlépe na velkém plátně,   ať to má tu správnou   atmošku. To se Wanovi   povedlo, jeho plusem je velký   cit pro dokonalou kameru,   jestli bude stejně dobré i   pokračování Insidiousu, tak   se máme na co těšit! Já   teda určitě.:-D Za mě   jasných 90%
Barney94
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.3.2018
Skutečný příběh, který   si filmaři pochopitelně   přibarvily podle svého.   Poslední dobou se s takovými   duchařskými lekačkami   roztrhl pytel.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2014
Mám těžký problém s   objektivním hodnocením.V   zajetí démonů je velmi   dobrý horor.James Wan se   vyhýbá chybám,které dělal   v předchozích jeho   filmech.Takže bubáků máme   zase méně a to jen   přikrmuje atmosféru bát se   něčeho neznámého,což je   mnohem děsivější.Alespoň   u mě to tak funguje.Na druhou   sranu ale Wan nepřináší   žádný zásadní posun v   jeho díle.Dá se říct,že   začíná vykrádat sám   sebe.A pak tady máme třetí   stranu trojúhelníku.Co   zásadního v hororovém   žánru ještě vymyslet?Je to   těžké...
Proto   končím začátkem.Těžké   objektivně hodnotit.Ale lekal   jsem se,to je hlavní.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2013
Já na duchy nevěřím, ale...
ALE FUJ...!!! Takhle ošklivě   mě strašit! Takovýho   hodnýho kluka, jako jsem já!   A to se normálně démonů   nebojím, nanejvýš tak toho,   co na mě občas zle kouká ze   zrcadla při holení. A z   některých hororů odcházím   ne vystrašenej, ale nasranej.   Na duchy i na scénáristu.   Obzvlášť když zabíjí   ducha předlohy nebo mě tahá   za fusekli (nebo rovnou za   nohu :-). Jenže tentokrát   ne! Naopak. Při   závěrečných titulcích   jsem zažíval takový   zvláštní pocit.   Povznášející, řekl bych.   Prostě jsem se vznášel,   no... I s tím křeslem   (sedadlo F/13), ke kterýmu   jsem byl přikurtovanej   policejními želízky.

Napsal bych víc,   ale furt mě ruší bouchání   dveří v našem baráku. Asi   průvan, nebo co. Jdu to   zkontrolovat. Počkejte tady,   a ničeho se nebojte, hned   budu zpátky...
„Haló, je tady   někdo?“
Nikde   nikdo...
Tyhle dveře   to nebyly... ... tyhle taky   ne... ...
ještě pro   jistotu zkontroluju tu starou   velkou skříň... ... BAF!
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.1.2017
Bubáci
Hororová mozaika poskládaná   dohromady z různých   snímků. Od Čarodějek ze   Salemu(1957) přes   Hitchckockovy Ptáky(1963) až   po Vymítače ďábla(1973).   Říznutá dokumentárním   stylem o životě a působení   Eda a Lorraine   Warrenových.Režisér James   Wan s těmito prvky však   pracuje volně a v zásadě   docela zajímavým způsobem,   jako totální vykrádačku   bych to nedefinoval, jako   inspiraci rozhodně ano.Rodina   dálkového řidiče zakoupí   od banky v odlehlé oblasti   dům o jehož temné minulosti   jim není nic známo a tak   hned po příjezdu se   začínají dít podivné   věci a zlo začíná své   rejdy. Obyvatelé domu se za   chvíli zorientují , že se   nejedná jen o meluzínu v   komíně a paní domácí   navštíví přednášku E+L   Warrenových.Co se bude dít   dál divák tuší ale rád se   nechá překvapit...Na vcelku   malé ploše jednoho domu   rozehrává Wan docela   zajímavou podívanou která   je svým způsobem i docela   uvěřitelná a postavy se   nechovají jako naprostí   idioti . Ráz i atmosféru 70.   let minulého století   neničí mobilní telefony ani   internet a tak všichni   zůčastnění musí makat na   likvidaci démona   takřikajích za své.Pokud   připustíme, že jsou na   tomto světě věci které   jsme zatím nepoznali či   nepochopili což nám film   docela umně předkládá pak   je to docela slušná zábava   v klidu domova. Silnější   hudební motiv by se jistě   hodil jakož i lepší popis   toho proč zrovna tento dům ,   za čtyř hvězdy na   duchařinu docela koukatelné.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.6.2016
The Conjuring
V Zajatí Démonov je vo   svojom žánri (Horory podla   skutočných udalostí) asi to   n... (Veď vy viete) po čom   by mal divák siahnuť ak chce   kvalitný horor. Ak by som mal   porovnávať s dvojkou (Na,   ktorú som bol nedávno v   kine) tak tento diel určite   disponuje hútnejšou   atmosférou kde už len pri   pohľade na ten odporný dom   by ste najradšej vzali nohy   na ramená a ucelenejším a   teda aj uveritelnejším   dejom. Wann taktiež v tomto   dieli zvládol lepšie   vygradovať príbeh a z   takých maličkostí ako   ťahanie v noci za nohu sme sa   dostali až k úplnému   posadnutiu démonom. Finálna   časť (Posadnutie a   vyhánanie) je ale veľmi zle   respektíve nie strašidelne a   tak si teda na konci užijete   len hrubý hlas a lietajúce   stoličky. Mne ako človeku,   ktorý horory prísne triedy   sa tento film z dielne Jamesa   Wanna páčilo a samozrejme si   neodpustil ten hororový   klišé záver (No po tom   otrasnom MEGA happy ende to   bolo docela fajn).
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2013
Jsem lehce zklamaná. Celkem   tuctový film, jakých už   byly natočeny stovky.   Začátek klasika - samovolné   padání věcí, otevírání   dveří, noční   zjevování,...... Prostě   nic nového. Asi od půlky se   to trochu rozjede a nabere   spád, ale nic výrazného.   Bála jsem se, že se budu   bát, tak to teda také ne,   jen jsem se párkrát trochu   lekla. Když ho porovnám s   Insidious, je to slabší   kousek. Krátce řečeno nijak   nevyčnívá z řady a to je   vzhledem ke jménu režiséra   docela škoda.
Steawi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2013
Pravdou je,že jsem se na to   strašně těšil. Po   dokoukání jsem o to více   zklamán.Jakobych to už   tisíckrát viděl.Když vezmu   v potaz,že je to od tvůrců   Insidious,který byl   skutečně nářez,je tohle   jen slabá   napodobenina.Nechápu,proč se   pustili do stejného   námětu.Už jen ta rodina a   ten dům ( + stejní   herci).Navíc se mi stalo,že   při každém hororovém   efektu jsem krok od kroku   odhadl,co se   stane.Upřímně,jediné co se   mi líbilo, byla Lili   Taylor,kterou mám jako   herečku velmi rád.Sečteno   podtrženo,režisérům   začínají docházet nápady.
POMOthy
Hodnocení:
Přidáno: 13.9.2018
"Pozrite, ako vás   dostanem aj so stokrát   videným!", povedal si   talentovaný James Wan.   Parádna filmárčina, hlavne   tie dlhé úvodné zábery.   Poctivá atmosféra 70. rokov,   ktorá strašidelným domom   svedčí najviac. Kvalitní   herci, hrátky so zvukom.   Áčková žánrovka, na   ktorú môžu byť Warneri   pyšní. Ale záver mohol   ponúknuť viac. Prvý REC   holt nasadil latku finálneho   vygradovania sakra vysoko.
sokeres777
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.3.2019
Úžasný horor podle   skutečných událostí,   který mě doslova nadchnul.   Rozhodně doporučuji   každému, kdo má aspoň   trochu rád horory.
brizaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Jipijajé Bačíbo! Po   trapném Sinistrovi a nablblé   Mámě jsem to tenhle rok   skoro už odpískal. The   Conjuring jsem skoro odepsal   předem. Co by mě asi tak   mohlo pobavit na tisíckrát   natočeném.Ale chyba lávky.   Nejenom že jsem se výtečně   bavil, ale dokonce jsem se i   párkrát leknul, což je u   mě naprostý unikát. Bez   dalších keců 10*
Wiikii
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2018
Trošku ohrané, ale když se   toho ujme dobrý režisér,   který ví co a jak, tak z   toho může vzniknout právě   V zajetí démonů. Nejednou,   vlastně hodněkrát jsem byl   připravenej se leknout, ale   vždy se to vyvinulo tak, aby   to překvapilo :) .. Postupem   času už víte co čekat a   zároveň do děje přichází   i dvojce vymítačů, kteří   vše trochu zklidňují, ale   zárověň tomu dodají nový   směr. A vzkaz pro lidi co   nemají rádi horory: Bude   lepší když se vyhnete   tomuto snímku velkým   obloukem :) . .... HODNOCNÍ:   90%
mates05
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2016
Podle mého takhle ma vypadat   horor , kde jsou kvalitní   herci lekačky atmosféra,ten   exorcismus už byl i jinde a   podle skutečné události? to   je snad jasný ,9 hvězdiček   si zaslouží.
Kares86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Exorcismus
Snad poprvé co dávam plný   počet hvězd. Nevím do jaké   míry je film podle skutečné   události, ale řekl bych že   předčil mého oblíbence a   tím ke film   "Obřad"
  Horor který vás vtáhne do   děje. Pro mě výborný   přběh, masky, kemera a v   neposledni řadě velmi   povedená kamera. V mém   pomyslném žebříčku   novodobých hororů.....   jednoznačně první místo
BOURQUE
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2018
Za rok 2013 je film „The   Conjuring“ asi najlepšie   natočenou vecičkou v žánru   horor. Slušná atmosféra,   veľmi sympatické herecké   výkony (z čoho connection V.   Farmiga / P. Wilson je super)   a ešte k tomu základ tvorí   „true based story“. Z   mojej strany príjemné   prekvapenie. Osobné   hodnotenie: 81%
victorio
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2014
Nebylo to úplně špatný,   ale nějaká špička, kde   bych seděla a hrůzou si   kousala nehty taky ne. Navíc   příběh je docela   omletý-rodina se nastěhuje   do domu, kde začne strašit   (dveře se sami zavírají a   pak nejdou otevřít-určité   části filmu mi přišly jak   šampionát v samovolném   třískání dveřmi)nejříve   jenom trochu a pak docela   dost, tak si pozvou vymítače   a tak nějak dojdou až ke   konci.Stran hereckých   výkonů-líbila se mi   představitelka matky, naopak   dětičky (asi 5 dcer)byly tak   nějak bezvýrazné a trochu   si mi pletly.
Maxlik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2014
CONJURING je drsný, krutý -   nikým nešetřící horor,   který se v závěru   přibližuje k infarktovému   momentu (exorcismus, mnoho   záběrů, zrychlené tempo,   spousta zvuků které   vytváří v divákovi   paniku). James Wan   nepotřebuji litry krve, aby   diváka zhnusil, nebo   vyděsil, Wan má daleko   promyšlenější formu:   budování napětí,   intenzivní atmosféru,   dokonalé zvuky, děsivé   scény, skvělou práci s   kamerou, v každém   překvapujícím momentu ten   nejlepší vybraný temný   tón - a v prostředí domu je   nepřekonatelný.
mironov
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2013
tak chlpy stáli aj tie čo   nemám...dlho som nevidel   horor,a bez tohoto by som sa   tiež minul, pozeral som ho   sám a mal som zhasnuté   svetlo,,,miestami som ho musel   aj zastaviť,,,no skrátka   horor jak sa patrí a   exorcizmus to je sila,,kto má   rád horory tak bude spokojný
Hotdog
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2014
Tenhle horor je momentálně   nejlepsi na světe   samozřejmě od Jamese Wana.   Spousta lekavych momentu,   super příběh atd.   DOPORUČUJI

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih181386minih181386Červená tečka (2021) 
Red Dot n
minih105459minih105459Interstellar (2014) [2k digital] 
Interstellar n
minih42271minih42271Prosté krutosti (1993) [TV film] 
n
minih61854minih61854Prapor purpurových srdcí (2006) 
Only the Brave n
minih151562minih151562Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 
Atomic Blonde n
minih53206minih53206Mrtvý sníh (2009) 
Død snø n
minih141285minih141285Mělčiny (2016) [2k digital] 
The Shallows n
minih83466minih83466Valdemarův odkaz - Přízrak z minulosti (2010) 
La herencia Valdemar II: La sombra prohibida n
minih144476minih144476San Andreas (2015) [Video] 
San Andreas Quake n
minih138133minih138133Klec (1973) [TV inscenace] 
Klec n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)

 V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz (2021)
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz n
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Annabelle 3 (2019)

 Annabelle 3 (2019)
Annabelle 3 n
Annabelle Comes Home
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Dauberman

(pokračování)

La Llorona: Prokletá žena (2019)

 La Llorona: Prokletá žena (2019)
La Llorona: Prokletá žena n
The Curse of La Llorona
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Michael Chaves

(pokračování)

Sestra (2018)

 Sestra (2018)
Sestra n
The Nun
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Corin Hardy

(pokračování)

The Crooked Man (2018)

 The Crooked Man (2018)
The Crooked Man n
 
Žánr: horor / fantasy / mysteriózní
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Annabelle 2: Zrození zla (2017)

 Annabelle 2: Zrození zla (2017)
Annabelle 2: Zrození zla n
Annabelle 2
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: David F. Sandberg

(pokračování)

V zajetí démonů 2 (2016)

 V zajetí démonů 2 (2016)
V zajetí démonů 2 n
The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: James Wan

(pokračování)

Annabelle (2014) [2k digital]

 Annabelle (2014) [2k digital]
Annabelle n
 
Žánr: horor / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John R. Leonetti

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10