Duben
ohodnotit

Stroj času

The Time Machine

Žánr:
Rok:
2002
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
1.8.2002
„Chtěl změnit minulost a stal se hrdinou budoucnosti.“

Komentáře k filmu Stroj času

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2005
Film natočený podle   původního románu. Nevím do   jaké míry se tvůrci drželi   předlohy spoluzakladatele   žánru sci-fi? Skvělé   efekty a výprava. Film   slibně začal, slibně se   vyvíjel, ale velice slabě a   špatně skončil. Poslední   čtvrtinu filmu považuji za   nepovedenou a možná lehce   překombinovanou. Měl jsem z   toho pocit, že se snad   změnil i tvůrčí tým.   Copak hrdina vyřešil   problém pro celý svět, nebo   jen pro lokální oblast?
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.3.2014
Do doby než se objevili   Morloci, nebo kdo to byl, tak   to šlo. Film měl   našlápnuto na docela dobré   psychologické melodrama,   poté však sklouzl do   klišovitého a zkratkovitého   dobrodružného žánru. A jak   přežil ten knihovnický   hologram 800 tisíc let, to   už hlava nebere. Chválím   dobře ztvárněný tok času   probíhající vně stroje,   originální obydlí Eloiů a   hudbu.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2009
Hodně zajímavý sci - fi   kousek o stroji času a nikdy   nezachráněné snoubence.
Guy Pearce není, aspoň   podle mého názoru, nijak   zvlášť vyjímečný herec,   ale tady si tu roli střihl   velmi kvalitně.
Dost   mně zde také zaujala role J.   Ironse coby Morloka, byla to   výtečně udělaná maska a   kostým. No, nikdy v životě   bych ho nepoznal :-).
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Připadá mi to jako dva filmy   za sebou - v prvním se   hlavní hrdina snaží   zachránit svou nastávající   návratem do minulosti, pak   zlom, a najednou je tu druhý   film s jiným příběhem,   jiného žánru a jiné   atmosféry. Proměna místa   během cestování časem je   fascinující, ale ta druhá   půlka mě zprudila.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.8.2009
Režisér , který má za   sebou hlavně kreslené filmy   natočil hodně zajímavé a   dobré scifíčko o   cestování časem kdy se z   minulosti postupně   dostáváme do hodně   vzdálené budoucnosti   800tisíc let .
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.3.2015
Průměrná dobrodružná   podívaná,vynálezce G.Pearce   ztratí svou milou a tak   sestrojí stroj času a   pokusí předejít její smrti   ale zjistí že když jí   zachrání před jedním   neštěstím stane se jiné a   navíc při dalším pokusu   cestování se ocitne místo v   minulosti v budoucnosti kde je   svět úplně jiný,lidé   žijí v džungli a ohrožují   je přerostlé obludy.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Změnit minulost pomocí   stroje času je nemožné a   oceňuji na filmu to, že   autoři jdou tolik v čase   dopředu - 800 tisíc let -   ono by stačilo jen pouhých   800 let. Kdo z nás tuší,   jak bude svět a naše Země   za 800 let vypadat?
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Pěkné příjemné efekty,   jasná a jednoduchá   příběhová linie, no a   konec, který člověk   očekává míň než ten,   který nepřišel. Celkem   vzato film, který   zpříjemní odpoledne,   protože u něj člověk   nemusí přemýšlet. Jinak si   myslim, že se z námětu dalo   vytřískat MNOHEM MNOHEM   víc.
PS: Film z roku   1960 je na svůj rok vzniku   rozhodně lepší.
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2021
Zdá se mi to takové moc   levičáské jenom mě? Uplně   špatný film to taky není.   Ale navíc Sienna Guillory a   Samantha Mumba jsou docela   pěkný.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.2.2008
Jednoducha, a misty ale celkem   zabavna vec, ktera dokaze   pobavit a je celkem nezavadna.   Nutnosti je nepouzivat mozek.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.2.2018
Nezáživný stroj
Film, který už trochu   vybledl v paměti, krom   plíživého pocitu, že se tu   tak trochu akcentuje   kontroverzní myšlenka o tom,   že některé rasy mohou být   dobré, a některé prostě od   podstaty zlé, nenapravitelně   zkažené - tudíž není   žádným hříchem je zcela   eliminovat, ba naopak. Ta   kontroverze už je obsažena v   původní Wellsově předloze,   ale vzhledem k tomu, že film   vznikl ne dlouho po 11.   září 2001, nějak mne to   trklo do očí.... Jako by se   tu zábavnou formou   alibizovalo něco, co se už   léta odehrává mimo filmové   plátno v některých koutech   světa.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2019
Radegaster asi moc šňupal   kokain (viz. jeho recenzi).   Sám by patrně morloky   miloval a odevzdal jim svého   prvorozeného s písní na   rtu. Inu eurosvazák. Film je   velice slušnou předělavkou   knihy. A pokud Radegaster   popírá možnost vývoje   pomocí přirozeného   výběru, tak popírá evoluci   jako takovou. Když byl   pithecantropus přežitý,   prostě musel ustoupit   vyvinutější rase. Tak to je   a tak to bude. Bohužel se   ukazuje, že i technicky   vyvinutá rasa může   podlehnout barbarům. Stačí   být příliš dobrý.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2009
Stroj času je velmi   vydařené sci-fi,v kterém   profesor Hartdegen chce   zachránit manželku před   smrtí a tak vymyslí   stroj,který dokáže cestovat   časem.Místo toho se ale   dostane do budoucnosti,na Zemi   zuří válka a tak cestuje   ješte do vzdálenější   budoucnosti.Hezká efektná a   inteligentní zábava,která   nám ukáže jak by to mohlo v   budoucnu vypadat.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.10.2010
Tak jsem se opravdu bavil   čekal jsem trochu něco   jiného ale byl jsem mile   překvapen.Ze stárnout o 800   000 let a zůstat stále fit a   ještě změnit budoucnost   dobrý.Trochu mohli být   lepší masky podzemní tvorů   ale jinak nemám co   dodat.Napětí a skvělá   hudba .
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2004
Bylo zajímavé pozorovat lidi   kolem sebe, kteří se   najednou začali při filmu   bavit o tom, jestli je   vlastně jen teoreticky   možné, že by se (při   předpokládané existenci   stroje času) člověk který   cestuje mohl dívat na okolní   svět. Dohodli jsme se že   ne:)
Koimisto
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.1.2007
Tak tento kousek, nemůže   nikomu nijak   ublížit!!!Chvílemi je to   sice docela nuda, ale pak se   objeví něco zajímavého a   opět Vám to otevře oči ...   :@)
Velmi zajímavý je   pohled do budoucnosti, který   akorát dementuje náš   nynější životní   styl!!!Uvidíme zda se   dočkáme života bez měsíce   a úprků před mutantími   opicemi.Velmi romantický je   konec, který chytne za srdce   snad každého ...
Tak   tedy, nepřemýšlejte při   sledování a nehledejte   chybičky, kterých je v něm   NEmálo ... :@)
Tink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Hezký film o cestování   časem. Hlavní hrdina chce   změnit jednu nešťastnou   událost a nedopatřením se   dostane do budoucnosti, která   spíše připomíná   modernější indiánské   kmeny. Vizuální efekty jsou   skvělé, ale mě osobně se   nejvíc líbila úžasná   hudba Klause Badelta:)
qerulant
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.8.2007
Když se moje přítelkyně   dokoukala na Stroj času a já   se jí zeptal, jak se jí to   líbilo, odpověděla:   "Slátanina..."
Nezbývá, než souhlasit.   Výborné okamžiky se   střídají s těmi   prazvláštními jak na   běžícím páse... Škoda.
tuwanakha
Hodnocení:
Přidáno: 8.2.2005
Trochu oprýskaný hrnec
Film se slušnými efekty, ale   nepovedeným finálem. Prof.   Hardegen je slušně   odehraný, ale Wells je   prostě na dnešní dobu   přece jen stará vesta.   Trochu inovace ve scénáři   by filmu jenom prospělo.
Majda88
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Celkem dlouho jsem   přemýšlela, jak mám tenhle   snímek obodovat. Nakonec jsem   po zralé úvaze došla k   sedmi. Ještě než jsem se na   film dívala, přečetla jsem   si, co o tom píšete.   Nenechala jsem se odradit a   říkala jsem si, že to   třeba nebude až tak hrozný.   A opravdu, první polovina   filmu mě bavila a zajímala.   Kámen úrazu přišel až ve   chvíli, kdy se ocitl v té   úplné budoucnosti a objevil   se tam ten druhý druh lidí.   To mi přišlo silně hloupé   a protáčela jsem očima.
I přesto musím   pochválit hlavního herce. A   rovnou se přiznám, že jsem   se na to dívala hlavně   kvůli Guyovi.
Moc se   mi líbila jeho zdrcená   věta:
Mohl bych se tam   tisíckrát vrátit a   tisíckrát ji vidět   zemřít...
sarcofago
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2008
alias Time Frame
Nádherný snímek nejen na   podívanou, ale především k   zamyšlení jaké by to mohlo   být. Pravda je, že ať už   se děje cokoli, má to svůj   řád a kdejaké změny jsou   hezké, ale nikdy nevíte co   způsobí. Proto z časem si   zahrávat nelze, protože   jedna změna v pozitivní věc   se změní v 5 věcí   negativních. Nezavrhuji   myšlenku jako takovou,   možná hledám zpětný   význam události. Přeci jen   historie s velkým H je to co   bylo. Myslím si, že změnit   lze pouze to co se ještě   nestalo a pakliže je to   minulost není to to co se   nám snaží říci tento   snímek. LeD
Otek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.11.2009
Dobrá Sci-Fi. Film je s   jednoduchým dějem, má za   úkol pobavit. Zásadní   technické poučky a problémy   opomíjí. Proč se jimi taky   zabývat? Je určen širokému   okruhu diváků. Vizuální   triky jsou dobře udělané a   jsou jen tam, kde mají být.   Dá se na něj dívat   vícekrát.
geojezek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Skvělá pocta otci žánru
části s cestou stroje časem   jsou skvělé. Myslím, že   jde o výborný film na toto   téma. Sice ten závěr je   trošku divoký, ale filmu to   nijak neublíží.
tommaxis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Vždy mě zajímaly sci-fi   filmy o cestování časem.   Pěkné efekty, např. když   se strojem míří do   budoucnosti a vše kolem   stárne před očima. Film   Stroj času nabízí zajmavý   pohled na budoucnost za   800.000let. Někomu může   připadat přehnaný, ale   nikdo nemůže vědět co tady   za tolik tisíc let bude.   Jestli se lidstvo s dnešním   životním stylem samo   nezlikviduje.
LordPagi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2004
V roce 1895 hlavní   hrdina-vynálezce podnika   vypravu do roku 802701, kde je   lidská rasa rozštěpena do   dvou odlišných typů -   slabouncí Elojové,   sídlící na povrchu země,   jsou loveni bestiálními   Morloky, jejichž domov je   zase pod zemí.
ph33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2017
Jednoznačně !
Za mě paráda , knížku si   už nepamatuji ale jako   lajkovi mi to přijde   velkolepé jeden z filmu   který není těžké k   pochopení ( jde o ženu ,ona   umře on chce zjistit jak se   to dá změnit ) pak stačí   jen sledovat k závěru se tak   nak dojde ? efekty paráda a   ta doprovodná hudba super !   určitě film na večerní   pohodu !
Petrusis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2004
Moc pěkně zpracované,   bohužel příběh je poněkud   slabší.
Thornwald
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2008
:
Film to je docela dobrý .   Líbilo se mi jak hlavní   hrdina , který pořád vrací   čas , přijde na to , že   osud nelze zvrátit a jak   řekl - i kdyby se tisíckrát   vrátil , tisíckrát ji   uvidí zemřít. Akorát by   mne zajímalo , jestli někdo   nevíte jak se jmenovala ta   hudba co tam hrála - těsně   před koncem ... jestli je to   Enya a jaký klip ?? pokud to   někdo víte , napište mi   prosím jak se jmenuje ..   díky moc všem :-)
Thornwald@seznam.cz
Pavlamax
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.1.2016
Zpracování efektů je   zajímavé. Čekala bych   důmyslnější a   důkladnější zpracování   Morloků, když by to mělo   být to nej, co se z nás   vyvine. Klišé v závěru   trochu bolí, ale jako celek   to kupodivu funguje a koukat   se na to dá.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih13735minih13735Nebezpečná hra na vojáky (1991) 
Toy Soldiers n
minih12313minih12313Městem chodí Mikuláš (1992) 
Městem chodí Mikuláš n
minih16978minih16978Pro hrst dolarů (1964) 
Per un pugno di dollari n
minih36701minih36701Kat (2004) 
The Punisher n
minih44616minih44616Kráčející skála 3: Spravedlnost (2007) [Video] 
Walking Tall: Lone Justice n
minih37592minih37592Povídka malostranská (1981) [TV film] 
Povídka malostranská n
minih78367minih78367Vražda ve vlaku (2008) 
Le crime est notre affaire n
minih48952minih48952Hodný, zlý a divný (2008) 
Jongheun nom, nabbeun nom, isanghan nom n
minih41191minih41191Šéfe, to je věc! (1982) [TV film] 
Šéfe, to je věc! n
minih23422minih23422Zabil jsem Einsteina, pánové... (1969) 
Zabil jsem Einsteina, pánové... n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Stroj času (1960)

 Stroj času (1960)
Stroj času n
The Time Machine
Žánr: sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: George Pal

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

32 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodružství vědy a techniky ...

09:15 - 09:45

17 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

2 minut již uběhlo
83 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

22 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10