Duben
ohodnotit

Polární expres

The Polar Express

Další název:
Polárny expres
Rok:
2004
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
9.12.2004
„Letos o Vánocích uvěříte …“

Komentáře k filmu Polární expres

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.12.2016
Slušná vánoční oddechovka   s Tomem Hanksem x-krát jinak.   Perfektní animace co se vlaku   a neživé přírody týče,   ovšem s postavičkami už to   je o poznání slabší.   Příběh je sice extrémně   jednoduchý a patřičně   mravoličný, ale filmík si   drží svižné tempo, takže   nuda nehrozí ani   dospělákům.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Skvěle animovaný! Je to   vlastně o dětech, kteří   byli vybráni, aby se svezli   Polárním expresem na   severní pól za Santou!
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Jak to již většinou u   Vánočních příběhů   bývá, je film, určen těm   nejmenším divákům, v tomto   případě těm, u kterých   vyhrává Santa Klaus nad   Ježíškem. Dětem je   samozřejmě přizpůsoben i   samotný příběh,   jednoduchý a mírně   moralizující. V mém   předškolním věku nenosil   dárky žádný obézní děda   s plnovousem, takže   pochybuji, že by mě tato   pohádka zaujala i jako   malého Hugínka. Jelikož   docela pochybuji, že by   dětský divák dokázal   ocenit nové technologie   použité při natáčení,   předpokládám, že měly   nalákat i diváka   dospělého. Samotná animace   prostředí je velmi slušná,   ovšem na lidech a dalších   živých tvorech je potřeba   ještě značně zapracovat.   Byl to ovšem jeden z prvních   pokusů zpracovat metodou   „motion capture“ celý   snímek, takže mírná   shovívavost je na místě.   Časem bude i tato animace   dokonalejší, ale nechtěl   bych se dožít doby, kdy   budou ve filmech ožívat již   zesnulé hvězdy stříbrného   plátna. Celkově bych   Polární expres nezavrhoval,   vhodné ovšem jen pro děti   (cca do 10 let) vychované v   duchu „santaklausismu“,   čekající každoročně na   příjezd sobího spřežení,   a pro dospělé jako   seznámení se s novým druhem   animace.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Tak toto je absolutne suprove   udelane dilko.S necim podobnym   jsem se snad jeste v podobnem   stylu nesetkal.
Uz ten   scenar je vyborny a pribeh je   skvele vypraven.
A o   animaci a trikovych efektech   je tady opravdu skoda   mluvit.To musi kazdy videt a   posoudit sam.
Fakt   vyborne a doporucu vsem detem   i dospelym.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2015
POLÁRNÍ EXPRES

Je důležité znát   směr, ale důležitější je   nebát se jet.

Malý chlapec se vydává   na svou noční pouť za   polární kruh, aby mohl   vidět opravdového Santa   Clause a přesvědčit se o   jeho existenci. Odjíždí   Polárním expresem, který   staví u domů dětí,   věřících na jeho   existenci.

Přiznám se, že tento   snímek mne nijak zvlášť   neohromil. Má skvělou   animaci, ale jinak je plný   typické americké okázalosti   a pompéznosti. Aspoň že ty   děti se chovají jako děti,   kamarádí se, pomáhají si a   jsou spolu, i když se   vlastně neznají. Jim stačí   jedna cesta vlakem k tomu, aby   se poznali. Scéna na střeše   vlaku mi připadla zbytečná   a do příběhu nezapadala.   Dobrodružná cesta přes   zamrzlé jezero, to už bylo   jiné kafe. Celé je to   prošpikováno písničkami a   ujetými tanečky   číšníků. No a konec.   Prostě okázalost amerického   velikášství v celé své   kráse.

Ve   středoevropské kultuře   tento snímek nejspíš nemá   co nabídnout, jediné co   stojí za obdiv je filmařské   umění, ale to děti asi až   tolik neocení. ©
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Skvělá pohádka nejen pro   dospělé fantasie od začatku   do konce prostě bomba a pokud   máte domáci kino tak jeto   bomba
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.7.2019
Viděl jsem Zemeckisovo   Vánoční koledu, byl   unešen, tak jsem si tohle   pustil pln očekávání, ale   musím říct, že tohle je   tak poloviční. Možná, že   kdyby to dnes již velmi   ,,nápadité,, komerční   televize, které již úplně   běžně pouští vánoční   pohádky a příběhy na   sněhu v létě, vysílaly v   době, kdy se to hodí, měl   bych z toho dojem třeba   lepší. Takhle mě to vůbec   nenadchlo. Ani filmařsky ani   atmosférou. Tohle by měli   prodejci práv a tvůrci   tématických filmů, těm   stupidním televizím   zakázat, protože jsem si   jist, že koukat na něco   podobného v červenci, dost   ubere na celkovém dojmu z   filmu a to mi nikdo nevymluví   50%
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2018
║Rozpočet   $165miliónov║Tržby USA   $183,373,735 ║Tržby   Celosvetovo $307,514,317▐   Tržby za predaj od roku 2009   Blu-ray v USA $25,836,948   //počet predaných kusov   905,166║ Tržby za predaj od   roku 2006 DVD v USA   $95,139,565 //počet   predaných kusov 9,043,201║   Krásny Vianočný počin,   ktorý treba jednoznačne   vidieť v podobe 3D v IMAX-e,   lebo pre tento priestorový   rozmer to bolo stvorené a   poviem že to bol najlepší   zážitok s IMAX-u čo som   zažil. /videl v kine IMAX 3D   verziu: 100%/ /videl v kine 2D   verziu: 90%/
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.2.2018
Jsem sice odpůrce Santy   Clause u nás v ČR, ale v   americkém filmu to chápu. Je   to povedený vánoční film,   který jistě mnoho dětí   potěší.
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.5.2019
Vizuálně krásné, ale jinak   mě to vůbec nezaujalo.   Nevím jak u dětí, ale   myslím, že tam to taky   nemůže nějak moc zaujmout.   Trošku drama při jízdě   vlakem, ale celkově slabší   průměr. Nebýt té   vizuální stránky, tak   spíš podprůměr.
Máša13
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2021
Za
mě celkem zklamání. Hlavně   z animace. Pro dospělého moc   nic, děti se dětských   postav skoro až bály...I   příběh byl hodně   jednoduchý až primitivní,   což bylo doháněno   "akčností"   snímku.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.8.2010
Animace pěkná, jízda vlakem   k severnímu pólu dynamická   a zábavná. Obalené je to   ale tím nejlepkavějším   americkým vánočním   sentimentem a ten rozhodně   není můj kamarád.
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Vrazit 150 milionů dolarů do   pohádky pro děti beru jako   krásný dárek právě pro ty   děti. Film je dokonalej i pro   mě, kterej už ví, že   dárky nenosí Ježíšek ani   Santa Claus.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.12.2018
U nás nosí dárky Ježíšek   a ne reklamní tlusťoch od   Coca-coly. Ekologická   recyklace už i v pohádce?!   Animace je škaredá, ale   ušetřili na hercích a   lokacích. A to se počítá.   Poslední kapka tý slátaniny   je ta pro příběh naprosto   zbytečná černoška původem   zřejmě ze Zimbabwe.   Zabloudí i když jde po   rovných kolejích. Ovšem na   konci, zřejmě k posílení   již tak přemrštěného   sebevědomí jí průvodčí   vycvaká na jízdenku:   "VELET". Již se mi   chce zvracet i u pohádek.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.6.2009
Polární expres je   příjemná   podívaná.Spomínam,když   jsem film videl tři-krát za   jeden den.Ano byl to štedrý   den a dávali to na rúznych   stanicích.Film pro celou   rodinu se skvělou animačnou   stránkou.
legenda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2005
Sklamanie,...
Od tohto filmu som čakal   veľa, no málo som dostal.   Naozaj slabý dej i príbeh, a   ak už niekoho mohol tento   film zaujať, tak len deti, aj   to len cez Vianoce, keď je ta   pravá vianočná atmosféra,   ináč nič pekného na filme   nenachádzam...
Bieda...
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Tom Hanks byl ve všech   rolích super, hlavně jako   strojvedoucí. Za vánoční   kouzlo, které trvalo 100   krásných minut, děkuji.
Obivan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Výborně propracovaná   grafika a Tom Hanks v hlavní   roli byl skvělý. Ve filmu se   mi také líbí hudba. Je tam   úžasná vánoční   atmosféra která by měla   být o vánocích všude.
biscutstar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Ne špatná pohádka o tom že   santa existuje ted   přemýšlým že kdyby to   bylo hraný bylo by to o dost   horší no jo animací se nic   neskazí ale stejně Zemeckis   byl lepší když točíl   filmy hrané.
Verik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Film, který musím vidět   každé vánoce. Nevěříte   na Santu? Chyba.
Film   je krásně vytvořen. A Tom   Hanks se tam mihne hned v   několika rolích, i když   podle mě mu role pana   průvodčího sedne nejvíce.   Ve filmu je hodně   napínavých okamžiků, kdy   vám málem praskají nervy,   ale i hodně dojemných, kdy   vám naopak praskají víčka   pod nátlakem slz.
JohnCoffey
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.1.2010
... jede, jede do dáli, veze bezvěrce malý...
Zemeckisův první počin   vytvořený technologií   motion capture není tak zlý.   Tento snímek ohodnotím po   třech stránkách. První z   nich je příběh. Kluk   nevěří na Santu Clause, a   tak se přiřítí obří   mašina, vymítí svou   velikostí půlku města a   odveze ho za Santou, který ho   musí přesvědčit. Divné,   ale aspoň originální.   Takřka půlka se odehrává v   expresu, kde jedno   dobrodružství střídá   druhé, zbytek pak na   severním pólu. A věřte   nebo ne, nic průlomového se   nestane. Další částí (a   problémem) je animace. U   scenérií je v pohodě (nebo   si případných vad   nevšimnete) a nabízí   opravdové pokochání pro   oči, např. když sledujeme   dráhu letu lístku pod, nad i   ve vlaku. Ještě lepší by   to bylo ve 3D. Ale když dojde   na postavy, je to horší.   Vypadají divně a občas se   tak i chovají. Mají mrtvé   oči a když ještě k tomu   dělají rychlé nebo naopak   pomalé pohyby, působí jako   zombie (zkrátka jsem byl   příliš romazlen Vánoční   koledou). Tím se oslím   můstkem dostávám právě k   hrdinům, respektive jejich   charakteristice. Jsou bez   výjimky nesympatičtí,   převažující klaďasové   nesobečtí a morální až   běda. Oceňuji použité   natáčecí postupy, ale téma   je prostě nezáživné.   Takže sedm hvězd.
suil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Nádherná vánoční   pohádka, co v každém   probudí tu pravou atmosféru.   Nejhezčím místem je   Severní pól, kde sídlí   Santa Claus se skřítky a   jejich důmyslná továrna na   dárky. Také musím ocenit   ten úžasný systém, který   rozpozná, zda dítě zlobilo   nebo bylo hodné, to by   zajisté ocenili i někteří   rodičé.
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Blíží se opět čas Vánoc   a tento animák si opět po   roce připomenu s rodinou na   našem domácím kině. Tak   krásně pojatou vánoční   atmosféru jsem snad neviděl,   to vše umocňuje   vyumělkovaná animovaná   grafika.
eso
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Otevři oči a naskoč! Čeká   tě jízda tvého života. Je   štědrý večer, pravý čas   na dobrodružství. A tebe   čeká v podobě cesty, která   se kroutí nahoru a dolů   horami, klouže po ledových   pláních a šplhá přes   závratně vysoké mosty.   Vítej na palubě polárního   expresu, kde je během cesty   podávána horká čokoláda   rozvernými číšníky a   dobrodružství čeká v   každém vagónu. Režisér   Robert Zemeckis vytvořil s   pomocí hlasu Toma Hankse   opravdovou vánoční klasiku.   Společně vás zavedou do   světa kouzelné animace.   "Vidět znamená   uvěřit", tvrdí   záhadný tulák, který tě   doprovází na této   fantastické cestě. Uvidíš   skutečné zázraky! Vlak je   připraven, tak neváhej a   nastup!
igamenir
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2005
Film pro děti
Tento film se mi opravdu moc   líbil. Je film spíše pro   děti, ale i já sem se bavil.   Příliš složitý děj   nečekejte, vždyť je to jen   cesta vlakem a chvíle na   severním pólu. Rozhodně ho   ale stojí za to vidět. Tom   Hanks, který namluvil snad   polovinu postav včetně   hlavního kluka, průvodčího   a Santa Clause, odvedl   skutečně výborný výkon.
Jimbeam007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2017
Film pro děti
Je to film pro děti,takže za   mne jsem nechal hodnotit moje   děti.A ty jsou spokojené.Tak   co víc hodnotit? Snad jen   tady napadnu recenzi že tady   film vítězí u dětí,u   kterých vede Santa   Claus...!!!! Absolutně   nesouhlasím! Mé děti   ví,že nám nosí dárky   Ježíšek a jiným národům   jiné postavičky.Stačí to   jen vysvětlit dětem tak,aby   to zdravě pochopili.Nic víc.
TeryPej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2010
Film se mi moc líbil. A jeho   animované zpracování... je   to prostě nejlépe   zpracovaný animovaný film,   jaký jsem kdy viděla.   Nepochybuji o tom, že ne   jednoho tento film dojme :)
Natyssek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2009
nejlepší
Ikdyž mi je už 18 let a vím   jak to je s dárkama na   vánoce, tenhle příběh mě   prostě uchvátil, je tam   úžasná vánoční   atmosféra která by měla   být o vánocích všude.   Miluju ten film, je mi při   něm teplo, přijemně a   vánočně a to mi u žádné   jiné české a cizí pohádky   nebo filmu není. Je to   užasný nápad.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27133minih27133Mumie (1999) 
The Mummy n
minih9570minih9570Jen ho nechte, ať se bojí (1977) 
Jen ho nechte, ať se bojí n
minih13269minih13269My z Kačerova (1987) [TV seriál] 
DuckTales n
minih148781minih148781Hooten a Lady: Lovci pokladů (2016) [TV minisérie] 
Hooten & the Lady n
minih108326minih108326Ježíšova rodina (2005) [TV minisérie] 
The Real Family Of Jezus n
minih5990minih5990Delfín Filip (1996) 
Flipper n
minih8675minih8675Hraběnka Coselová (1968) 
Hrabina Cosel n
minih22697minih22697Vojna a mír (1965) [TV minisérie] 
Война и мир n
minih45690minih45690Muži na stromech (2006) [TV seriál] 
Men in Trees n
minih49191minih49191Odpor (2008) 
Defiance n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:30 - 11:25

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Rozluštěné poklady (2012) [TV ...

11:05 - 11:55

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles: Vraždy na pit...

10:55 - 11:45

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190541
Osobností: 697816
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178268

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10