Duben
ohodnotit

Pasažéři

Passengers

Další název:
Pasažieri
Rok:
2016
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
29.12.2016

Komentáře k filmu Pasažéři

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.5.2017
Opět mám problém s   hodnocením filmu. Jak to   ohodnotit, když je to   vizuální pecka, ale za děj   by se styděla i Javořická?   Zatím čtyřicítkou a pak se   uvidí.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2017
Chrisu Prattovi se evidentně   stýskalo po létání ve   vesmíru a když byli, zatím,   druzí Strážci trochu   daleko, střihnul si   Pasažéry. Trochu je   zkombinoval Gravitací a bylo   hotovo. Muskulaturu si Chris   stále drží dobrou,   partnerku si vybral hezkou, po   roce osamění se to dalo   více než pochopit. Velmi   slušná bazénová scéna bez   gravitace. Konec jako bez   pokračující generace? Na co   tedy vsuvka s porodní   asistentkou. A ještě jeden   detail. Všechno vypnuto a   čeká se na přistání a   barman funguje...chlastat se   musí i ve vesmíru a když   není po ruce psychoterapeut.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2019

Kosmická loď plující do   vzdálených planetárních   kolonií a přepravující   tisíce lidí, má náhlou   poruchu ve spacích komorách.   Vlivem toho je jeden   cestující probuzen. Samota   ho však tak zžírá, že   svévolně probudí jednu   další cestující. A   příběh vypráví, co   všechno tato dvojice v   osamění prožívá a co se   vlastně bude dít dál. Po   vizuální stránce naprosto   dokonalé dílo. Dějově   zajímavý mix sci-fi,   romantiky a thrilleru. V prvé   řadě je třeba upozornit,   že v příběhu figurují   pouze čtyři herci, z nichž   jeden se objeví až na samém   konci a to ještě dohromady   snad jen na pět minut.   Celkově se jedná o příběh   dvou lidí, kde se kloubí   morální dilema a   upřímnost. V hlavních   rolích Chris Pratt a Jennifer   Lawrence a dá se říci, že   ve svých rolích mezi nimi   chemie skutečně funguje. Do   dějství zasahuje ještě   barman, který je android.   Buď jak buď, zajímavě v   sobě probouzí sympatie. Do   filozofování se tady tvůrci   nijak zvlášť nehrnuli, ale   i tak náznaky patrné jsou.   Snímek srozumitelný, nikam   nespěchající a ke všemu s   rouškou záhad a tajemství.   Ať se to někomu líbí nebo   ne, tohle je po klasickém   snímku z roku 1968 ´2001:   Vesmírná odysea´ velice   skvostné dílo.
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
"Karty jsou rozdaný,   kostky jsou vržený" Tak   to bylo něco mnohem jiného   než ta psychoslátanina   Příchozí ,(tady se   orientuji v čase i v   prostoru), ale tak každýmu   se líbí něco jiného...,   jen nesnáším falešnou   pozu. Tak co tu máme?   Moderní pohádku šípkový   Růženky. Co myslíte bylo to   od něj sobecký, že jí   vzbudil a co byste dělaly na   jeho místě Vy?...Jinak bych   toho robota asi terminoval, za   to co provedl. Nalít chlast   si dokážu sám..A pak, že   umělá inteligence, pěkně   vychcaná..
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2017
Sci - fi to já rád :-).
Tady mně tvůrci velice   potěšili. Jak dějem, tak i   viz. efekty a triky. Martin   Sheen byl v roli robota -   barmana bezkonkurenční.
Na rovinu se přiznám,   že bych se nikdy nechtěl   ocitnout na Jimově místě (   samozřejmě, že se to nikdy   nestane :-) ), to by musel   být přímo hrůzostrašný   pocit.
Pro milovníky   sci - fi vřele doporučuju.   Já sám se k tomu jistě   ještě vrátím.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2017
PASAŽÉŘI
Plně   automatická vesmírná loď s   pěti tisíci pasažéry na   palubě směřuje k novému   domovu v cizí galaxii. Po   kolizi s prolétajícími   úlomky nastane porucha   vedoucí k restartu systému.   V jeho důsledku dojde k   nečekanému probuzení   jednoho z pasažérů. Do   cíle cesty zbývá 90 let a   to je pro jednoho osamělého   cestujícího opravdu   příliš hodně.

Podobných filmů jsem   již viděla více. Pro   někoho může být   představa, že se bude dívat   celý film na jednu osamělou   osobu strašidelná, ale já   mám naopak tento typ filmů   docela ráda. Snímek nabídl   širokou škálu motivů od   marné snahy o nějaké   smysluplné řešení situace   po stavy úplné beznaděje,   přes vnitřní boj hlavního   hrdiny, který si pohrává s   hříšnou myšlenkou na to,   že probudí další   cestující, aby nebyl tak   sám. Udržet atmosféru v   určitém napětí se autorům   povedlo na jedničku. Je   vidět, že při dobrém   námětu lze i s minimem   herců stvořit smysluplné a   zajímavé dílo.

Trošku přikrášlený a   patetický závěr už mi   nemohl pokazit náladu ani   celkově dobrý dojem. Mně se   to prostě líbilo. ©
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2017
Jestli se něco v poslední   době opravdů daří tak jsou   to sci-fi filmy a tento se   mezi ně určitě řadí.   Skvělé efekty, děj, jeho   spád a napětí podpořené o   bezva herecké výkony a herce   samotné. Za mě bezva
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2018
║Rozpočet   $110miliónov║Tržby USA   $99,956,732║Tržby   Celosvetovo $299,450,679▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD v USA   //počet predaných kusov ║   režisér Morten Tyldum mi asi   moc sedí, doteraz vždy   svojou šikovnosť upútal,   herci skvelý, Chris Pratt   opäť dominuje a za posledné   roky má šťastnú ruku na   výber kvalitných úloh, kde   dokáže ťažiť maximum,   technická stránka veľmi   prepracovaná, plusom aj   kamera, dejovo to môže   pripadať dosť pasívne ale   je to taká skladačka ktorá   musí zapasovať dielik ku   dieliku aby to rozkvitlo do   tej správnej gradácie,   režisér si dokázal dobre   pohrať z napätím, miestami   som mal pocit že to zahrá do   dosť tragickej noty ale tak   nakoniec happy end musí byť,   no nie /90%/
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2019
Skvele sci-fi, len menej cukru prosim...
Komorne romanticke sci-fi   drama bolo vyzvou aj pre mna   ako velkeho sci-fi   fanusika.Nie som si uplne   isty, ci je Jenn tak skvela   herecka, alebo len vysledok   Hunger Games hype.Ako Red   Sparrow ma teda absolutne   nepresvedcila.Ono natriasat   poprsim v obtiahnutom tielku   dokaze kdekdo...Zato Pratt bol   skvely, podobne ako skoro   cameo Fishburna.Ale sklamanie   sa nekonalo.Vyborna rezia a   skvele efekty ma udrzali   prikovaneho v kresle.Scenar   trochu deravy a tej romantiky   bolo asi az prilis, ale film   jednoznacne doporucujem.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2017
Řekla bych, že jsem v první   hodině filmu prožívala s   Jimem jeho deprese po   procitnutí na vesmírné lodi   a už jsem pomalu začínala   litovat promarněného   času.Pak se na scéně   objevila Aurora a děj dostal   spád, který vydržel až do   konce.
Povedaná   sci-fi, kterou si ráda   pustím znovu.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2017
Romantické sci-fi   odehrávající se na   mezihvězdné lodi.   Potěšilo, že i přes mini   herecké obsazení 2 + 2 film   určitě nenudil. Další   velkým plusem byla vizuální   stránka. V 3D je na co   koukat.
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.5.2017
Dost hustá squatter romance   ve vesmíru a v budoucnosti.   Jak jinak reagovat na ten   bordel, co na té kosmické   lodi Avalon.
RwlBem
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Vizuálně
úchvatné a velkolepé dílo,   to bezpochyby. Jenže... tím   jsem imho vyčerpal všechny   klady filmu. V podstatě od   samého začátku dostává   logika na frak a těch děr je   tam postupně víc než v   pověstném ementálu.   Zpočátku děj zachraňuje   Christopherova one-man šou,   leč tento slibný potenciál   velkého psychologického   dramatu kosmického osamělce   je bohužel jen zkratkovitě   načrtnut, nejspíš aby se   film mohl "pohnout z   místa". Pokud je ale   někdo zvědav na (=spoiler=)   románek na palubě obrovské   prázdné kosmické lodi, na   plavání a topení se v   bazénu za beztížného   stavu, nebo na to jak   přežít výpusť reaktoru se   štítem z urvaných dvířek   (=konec spoileru=) bude jistě   spokojen. Když jsem si pak   všiml, že pod scénářem je   podepsán Jon Spaihts, který   je spoluzodpovědný za   Prométea, přestal jsem se   divit. Má to stejný   úžasně dojmový leč   rozumem bolestně kulhající   rukopis.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2017
Pecka!
Po dlouhé době zase jedna   povedená space opera. Jako   vystřižená ze starých   Lemových románů. Cesta   kosmem-havárie-osamělý   "trosečník"-přivo   lání Pátka-velká   havárie-záchrana celého   světa (lodi) a láska až za   hrob. Je zvláštní, že   dokázali nemít děti. Sami v   high tech kosmické   lodi...nejspíš by to   nevydrželi. Jennifer měla za   svůj perfektní herecký   výkon dostat Oscara.   @Didinka: amíci neřeší   svůj rozsvícený barák, tak   proč by je to trápilo u   kosmické lodi? Reaktor   stejně tu energii vyrobí a   nespotřebuje se.
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2017
Pasažieri - Passengers (2016)
nie je to práve trhák prvej   kategórie, ale na piatkový,   či sobotný večer s   priateľkou ideálna   oddychovka. taká pomalá,   pohodová sci-fi romantika,   kde si nájdu obaja niečo.
škoda len nevyužitého   potenciálu tak romantickej,   ako aj dramatickej linky.   samé o sebe by obe utiahli   celý film za "plné   hodnotenie". takto   vyznievajú plocho. postavy a   ich vzťah sú málo   vykreslené a pozadie ich   vzťahu je... málo   dramatické.

P.S.: scéna s bazénom je   perfektná.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2017
Když Karel Čapek kdysi   napsal RUR a celý svět   převzal jeho slovo ROBOT,   nikdo tehdy netušil, a jistě   by ani nevěřil, že za pár   desítek let budou jeho vize   naplněny a ještě   několikanásobně   překonány. A stejně to   možná bude i s tímhle   filmem. Prostě za pár let   bude běžné přesídlit na   jinou, tisíce světelných   let vzdálenou, planetu a   dožít tam. Ačkoliv jsem   většinou ze sci-fi filmů   rozladěná, tenhle se mi   líbil. Ne jen kvůli love   story, ale kvůli   promyšlenému scénáři,   prostému do očí bijících   nesmyslů, vyladěným   kulisám i efektům,   hereckému obsazení a   celkové atmosféře filmu,   která mě pohltila a pak   vyplivla zanechajíc mě v   úvahách, jak to jednou asi   bude a jak to udělat, abych   se to dozvěděla.....
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2017
Taková Space opera?
Upravuji včerejší   komentář, který jsem psal   okamžitě po shlédnutí a   také jsem o jednu hvězdičku   snížil hodnocení. Pořád   si myslímk že jdeo   zajímavý film, ale hlavně z   hlediska efektů a použitých   technologií. Až takové   lidstvo bude mít, pokud se   toho dožijeme, tak paráda.   Naneštěstí všechno to   trochu pohřbívá příběh a   hlavně fakt, že nakonec to   vše sice dobře dopadne, ale   v podstatě je to jen dílo   náhody, nikoli promyšlenosti   celého příběhu nebo oné   mezihvězdné lodi. Řekl   bych, že pokud nějaká loď   má cestovat takhle daleko,   měla by mít   promyšlenější umělou   inteligenci a ne jen luxus pro   cestující:D Ale jednou se to   vidět dá a možná že   časem se na to ještě   kouknu.
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2017
1.) Fakt krásný romantický   film, který jsem shlédla s   otevřenou pusou, bylo to   napínavé, hezká vizuální   podívaná (ta kapka vody s   Aurorou uprostřed byla   prostě super) s lehce   naznačeným hlubokomyslným   poselstvím.
2.) To je   fakt nenapadlo, že na to   budou koukat hlavně fandové   sci-fi, kteří jen tak snadno   neodpustí logické a   technické přešlapy?

Protože jsem   spíš k ten fanda, tak mě   některé věci skutečně   strašně na první pohled   štvaly. Hlavně to, že   žádný programátor   nenaprogramoval do toho   úžasného systému jedinou   první logickou myšlenku. A   to možnost nouzového   probuzení člena posádky,   pokud vznikne nějaký   fatální problém. A to, že   se celá loď rozsvítí a   začnou fungovat veškeré   systémy pro podporu života   90 let před plánovaným   spuštěním, rozhodně   fatální problém je.
Samozřejmě mě   dráždily i další věci,   které jsem si nakonec ale po   dlouhém přemítání   dokázala odůvodnit s tím,   že nám je prostě díky   filmovým zkratkám   romantického žánru   neprozradili. Např. že tento   krizový podprogram tam   možná byl, ale nezafungoval,   protože možnost   znovuuspání byla v Autodocu.   Ten byl nejspíš určen pouze   pro posádku, tedy 200 lidí,   takže jeden Autodoc stačil,   pro chudé pasažéry to   nebylo. Stejně jsem ale   nepobrala to, že celá loď   nadále svítí jak vánoční   stromek a nikomu to nevadí.   Hm, měli to prostě rozbité.
Paparazzi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2017
No helemese :-)
Po perfektních, temných   Příchozích další dílko z   fantazírujících per   tvůrců...
Příjemná, milá   pohodovka, chytře vymyšlená   a skvěle natočená.
Dilema Adama pořídit si   na zbytek života Evu za cenu   která by nejednomu klaďasovi   sežrala svědomí fikaně   využité.
Nezbývá   než doporučit. Milovníci   sci fi myslím neprohloupí.   Ostatní neurazí.
Jimmy77
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2017
Jimmy
Hezky natočené romantické   sci-fi. Herecké obsazení na   jedničku. Z příběhu se   dalo nejspíš vytěžit víc   ale vizuálně
pecka.   Hudba Thomase Newmana jako   vždy bez kazu. Dabing se dá   podělat i tady, což je   smutné...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih108130minih108130Cirkus Bukowsky (2013) [TV seriál] 
Cirkus Bukowsky n
minih74615minih74615Jedna mezi oči (2012) 
Bullet to the Head n
minih100582minih100582Trojúhelníková podobnost (1981) [TV inscenace] 
Trojúhelníková podobnost n
minih24044minih24044Zóna úniku (1994) 
Drop Zone n
minih42969minih42969Dannyho parťáci 3 (2007) 
Ocean's Thirteen n
minih27892minih27892South Park: Peklo na zemi (1999) 
South Park: Bigger, Longer & Uncut n
minih111902minih111902Moebius (2013) [2k digital] 
Moibiwooseu n
minih11971minih11971Maniac Cop 2 (1990) 
Maniac Cop 2 n
minih23266minih23266West Side Story (1961) 
West Side Story n
minih11013minih11013Kvintet (1979) 
Quintet n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10