Duben
ohodnotit

Pád Londýna

London Has Fallen

Další název:
Olympus Has Fallen 2; Untitled Has Fallen Sequel; Londýn v plameňoch (SK)
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
7.4.2016

Komentáře k filmu Pád Londýna

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
klasifikátor
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.5.2021
Já nevím, ale když se   dívám na podobné filmy mám   pocit, že asi všechny   scénáristy na světě   schvátil mor a tuhle profesi   už vykonávají jen   nádeníci a vykradači. A   když do rovnice dosadíte   ještě "nulového"   režiséra a ho hlavní role   Gerarda Butlera je výsledek   jaký je. Butler je možná   pěkný chlap (to neumím dost   dobře posoudit) ale   hereckého talentu pobral asi   jako víko od popelnice.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2016
Řekl bych, že tak na zhruba   stejné úrovni, jako   předchozí film. Prakticky mu   není co vytknout, mimo blbé   vlastenecké hemzy a   nesmrtelnosti hrdinů. Ale co,   to patří k akčním filmům   jako hezký konec k   pohádkám. Ano, tohle byla   pohádka, ale mne na skoro sto   minut zaujala a pobavila.
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.4.2016
Pád Bílého domu něco   vydělal, tak je třeba dojit   dále a více, přičemž   příběh není, logika taky   ne, nesmrtelnost amerického   prezidenta a jeho ochránce se   rovná Supermanovi,   závěrečného   poplácávání si taky   užijeme, co si přát víc.   Za sebe trochu věrohodnosti,   jako, že by to nikdo při tom   množství zainteresovaných   lidí nevykecal..., ale když   teda ne, ta alespoň akce je   nářez a Butler chroptí   ještě víc než v prvním   dílu. Ale víckrát už   prosím ne.
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.4.2016
Americká propaganda
Možná je to aktuální   téma. Ve filmu Pád Londýna   naši hrdinové problém   vyřeší za jedno odpoledne.   Akční film s   katastrofickými prvky. Dojde   k útoku na západní svět.   Zahyne hned několik   světových státníků. Mezi   nimi i pardie na Merkelovou. A   v Londýně jsou i dva akční   hrdinové. A kdo jiný to je   než americký prezident a   jeho bodyguard. Zbrklost   příběhu je jen jednou   věcí, která filmu   ubližuje. Všechno se stihne   během jednoho dne. A to   dokonce i v USA i v Evropě   mají najednou bílý den.   Pravda, časový rozdíl je   mezí Londýnem a Washingtonem   nějakých 5 hodin, ale   stejně. Teroristé zaútočí   na město na několika   místech. Filmaři dokáží   chaotické město nejen rychle   vylidnit, ale také dokáží   vytvořit zmatečné a   nepřehledné přestřelky.   Naši i ty jejich kapou jeden   za druhým a vlastně nevíme,   který je který. Náš hrdina   má pistoli snad s bezedným   zásobníkem na patrony.   Americký prezident to nakonec   přežije a všichni se ve   velíně, kdesi v USA,   navzájem objímají a   tlskají a usmívají se.   Dorpvovodně nechybějí ani   klišé bláboly. No. Film mne   nudil a tak jsem i u této   akční záležitosti dokázal   usnout. Taky tu zavlaje   americký prápor. Tyhle   americké agitky   sračkovitého typu by snad   ani naši distributoři   nemuseli kupovat. Jsou mnohem   hodnotnější snímky, které   ignorují.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2016
RAMBO má konkurenci - Mike Banning!!!
Olympus Has Fallen, White   House Down a teď London Has   Fallen. Jasný a bez debat je   to v mnohém na stejné brdo,   nereálné, pitomé pro mnoho   lidí stupidní atd. Ale na   druhou stranu jsou to prostě   slušně natočené akční   thrillery, které vlastně v   mnohém zas tak pitomé   nejsou, protože tohle se   kolem nás teď děje,   ačkoliv útok na hlavu státu   už by nějací píčusové   jako je IS dali těžko   dohromady. Efekty a triky   možná u "Londýna"   mohly být lepší, ale dejme   tomu. Zkrátka akční   výplach a pokud máte rádi   filmy co trvají 140 - 190   min. 80% z toho se dívá   kamera na stejné místo a   nebo se plkaj kraviny a   neohrožení Borci vás   iritují, tak se tomuhle   snímku na 100 honů   vyhněte!!
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.4.2016
Gerard Butler coby americký   agent opět v akci a opět s   ohromnou vervou a vůlí sobě   vlastní ochraňuje prezidenta   spojených států. Tvůrci se   rozhodli pro volné   pokračování předchozího   snímku ´Útok na bílý   dům´ a jak se dalo čekat, s   ohromnou tvůrčí náturou   jako obvykle značně   přestřelili. Právě ten   předchozí snímek se ještě   dal považovat za ryze akční   popkornovou filmovou jízdu,   ale tentokrát se přitlačilo   tak na pilu, že je výsledek   skutečně bohužel naprosto   přehnaný. Scénář je tak   jednoduchý, že jednodušší   snad už být ani nemohl.   Kdyby se vynechali všechny ty   akční scény co tu jsou,   vyšlo by to dějově na asi   dvaceti minutovou povídku.   Takže je snímek vlastně v   podstatě hodně drsný   válečný film, neboť to, co   se tu děje, snad ani v   žádné běžném válečném   filmovém počinu nelze   spatřit. A tak po   digitálních destrukcích   všeho možného dojde na   ustavičnou střelbu, kdy   bojiště za druhé světové   války vedle toho vypadá jako   dětská hra, a dějově   vskutku velmi jednoduchou   záchranu uneseného   presidenta. Takže vznikl   další plně efektově   přepálený akční film,   který v podstatě nemá   divákovi co říct.
beneva
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.2.2021
Teprve po přečtení   komentářů níže uvedených   jsem zjistila, že tahle   hovadina je už   pokračováním jiné   hovadiny. Fajnšmekři   amerických heroických filmů   prominou...
No   vážně. Myslela jsem si, že   uvidím něco neotřele   dobrého. Viděla jsem klišé   jak sviňa. Jen má vrozená   zvědavost mi zabránila   odpálit tlačítkem konec. A   vskutku, film nabíral   děsivě trapné obrátky až   do konce. No tak nic, Londýn   zatím stojí a jestli padne,   tak to se uvidí...
Ježíši! Teď to vidím.   Režie - Babak Najafi,   Íránec!!! Tak už je to   jasné.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2016
Očekávané pokračování i   když jsem z prvního dílu   nebyl na větvi, těšil jsem   se. Opět se opakuje podivnost   a naivita při hlavním   útoku, ale přeci jen, je zde   hodně vidět že se film   nebere tolik vážně. Pár   dobrých hlášek a hlavně   luxusně, přehledně   natočená akce, to muselo   srdce každýho akčního   fandy zaplesat. Patriotický   projev prezidenta do kamery   před popravou mi nevadil,   přeci by jsme nechtěli aby   řekl : POČŮRAL JSEM SI   KALHOTY!!!!! 80%
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.8.2018
║Rozpočet   $60miliónov║Tržby USA   $62,524,260║Tržby   Celosvetovo $195,725,584▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ nezničiteľný Butler vs   stovka teroristov ani na   druhý krát v roku 2016 mega   bijec Gerard Butler neoslnil a   ponúkol len ľahkú   béčkovú výplachovku,   ktorá je aspoň ako tak   pozerateľná ale na prvý   diel sa to nechytá ani   náhodou, hlavne záver je už   trošku moc prestrelený s tou   likvidáciou akú predvádza   napríklad taký Seagal v jeho   akčných béčkach, tu to   nemá to správne miesto, k   tomu okaté digitálne   výbuchy kazia akúkoľvek   budovanú atmosféru okolo   útoku teroristov, nuž je to   tu ako na hojdačke, dobré   scény striedajú dosť   nezmyselné, priemer /videl v   kine: 55%/
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2017
Akcna cukrova vata No II..
Pokracovanie solidneho akcneho   filmu sa odohrava v Londyne,co   nie je naskodu.Zmena   prostredia filmu prospela, ale   negativa zostali   rovnake.Scenar hranici so   sci-fi a skor si dokazem   predstavit invaziu   mimozemstanov ako dobytie   "Olympu",ci   Londyna.Gerard Butler je   spravny tvrdak s dobrymi   silackymi hlaskami a akcne   sceny su zase skvele.Film,z   ktoreho tecie klise a patos   ako z hrnca prevarenej   polievky vsak stale   doporucujem.
radegaster
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.4.2016
Pád soudnosti
Pád patriotismu. Jak hluboko   musí padnout US braková,   pardon, blockbusterová tvorba   aby i tamní popcornová   kultůra pochopila , že   průjem nemusí být jen na WC   ale i ústní nebo   filmový...Britské   nejvyšší kruhy jsou   infikovány debilitou a   nepoznají, že jejich persona   number one neskoná   přirozenou smrtí a tak   sezvou na   "rozlučku" kde   koho, jen ti rusové to   nespolknou a nedorazí.Stovky   skvěle organizovaných   teroristů rozpoutají v   Londýně peklo a likvidují   další státniky jako   šachové figurky ...ufffff.   Jedině akční amíci v čele   se svým"air force   one" se tomu všemu   postaví/jak jinak/ a   zachrańují sebe sama i celý   svět/jak jinak!U akčního   snímku scénář není   prvořadá záležitost ale   předpoklad IQ 25 by se tam   aspoń náznakem mohl objevit.   Rozvoj dějové linie, pokud   se tomu tak dá vůbec říkat   , spočívá v pěstování   neschopnosti britských   zvláštních složek a   hrdinství a oddanosti US lidu   /všemu lidu/ americkým   prezidentem a jeho bodyguardem   , nebo je to obráceně ? To   je vlastně jedno , hlavně   když to odsejpá...Věrní   padají jako mouchy, pardon   jako vrtulníky z nebe jen ten   s mužem číslo 1 dopadne na   zem tak, že to jeho   "světovost"   přežije. Statečný   bodyguard má kontakty a umí   i střílet a je mu jedno z   čeho, hlavně z   diváků...Kontakt nalezen a   pár přeživších věrných   z řad MI6 je vítá v   úkrytišti. Tam statečný   bodyguard odhalí nemožné !   Zrádce a spolupracovník   teroristů je z řad britské   tajné služby ! Jeden   člověk dokáže vykolejit a   téměř destruovat celý   systém. Ufffffff.Je však   odhalen, prezident zachráněn   a mnozí si oddychli. Ufffff .   Já taky, že už byl konec   této nevkusné šarády.   Terorismus není věc o které   by se měly točit tyhle   škváry !!!!!!!!!!!! Jedna   hvězda za několik   povedených pyrotechnických   efektů a účast na snímku   mého oblíbence Morgana   Freemana.
bobo336
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.9.2016
London Has Fallen
Klasický akčňák so   všetkými klišé a   trápnosťami, ktoré k tomu   patria... a tak teda čo z   toho, že na akciu sa   príjemne pozerá (Prestrelka   bez prestrihu je veľmi   dobrá) keď všetko je tak   neskutočne prehnané (Po   havárií helikoptéry nemá   prezident ani jeden jediný   škrabanec) a nepríjemne   blbé. Nehovoriac o   nekonečných žánrových   klišé typu namiesto toho aby   som protivníka rýchlo   eliminoval zbraňou tak sa s   ním budem radšej 10 minút   mlátiť alebo klasika typu á   tak teraz má jednu M16 s   poloprázdnym zásobníkom,   ktorý za pár minút určite   vystrieľam ale namiesto toho   aby som si trochu doplnil   muníciu po prípade vymenil   zbraň to len tak prehliadnem   a radšej pôjdem ďalej.   London Has Fallen je teda len   tupou akčnou zlátaninou,   ktorá nielen, že má takmer   identický scenár ako   jednotka ale ešte aj jeho   hlúposť dotiahla do   absolútneho maxima a tak si   len môžete užívať tých   20 minút akcie, ktorá vo   filme je.
majkronyk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2017
Pád bílého domu byl podle   mnoha lidí hodně přehnanej,   ale potom nevím, co říkají   na Pád Londýna. Nicméně   mě se líbí oba. Ten první   je celkem dobrej a toto volné   pokračování, no je to už   hodně přehnané, ale   myslím, že takovéhle   akční filmy jsou taé   potřeba pro lidi, kteří je   mají rádi a hlavně jako   oddychová záležitost.   Jednou se to určitě   zkouknout dá. Příběh je   samozřejmě hodně   lineární, nic tam   nepřekvapí, žádný   zásadní zvrat. Akce je tam   opravdu hodně a krom   začátečních asi 15 minut   už z ní film v podstatě   nevyjde. 7/10 je asi moc   velké hodnocení, ale jak   říkám, pěkn oddychovka.
Izzy8635
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2018
Po pádu Bílého domu   vymysleli něco nového. Na   rovinu říkám, mně se film   líbil. Byla to pohodová   akční střílečka. Od   Bílého domu se poučili a   žádné delší hluché   místo tam nebylo. Vymysleli   taky trochu   originálnějšího padoucha.   Ale. Butler je sice skvělý,   ale nezranitelný určitě ne.   Kdyby byl alespoň nějak   vážněji zraněn, nemusel by   teda umřít, to ne.   Největší blbost ovšem bylo   jednání americké a britské   vlády. Oni jen seděli v   kanceláři před obrazovkou a   čekali, jak to dopadne. Dost   by mě zajímalo, jakým   způsobem je napadlo jméno   Trumbull. Asi stejným jako   při výběru herečky na   německou kancléřku. Prostě   si museli rejpnout.
Kosturik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.9.2016
Kosturik
No tak už len doplním, že   škoda času stráveného pri   tomto filme. Doteraz som   nevedel, že v Anglicku majú   len asi desať skutočných   policajtov, ostatní, nie je   ich zas tak veľa, sú   prezlečení teroristi!!!   Necestujte tam. Takýto blud   snáď ešte ani v USA   predtým nevyrobili.
ph33
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2016
parada
Za mě paráda ,pokud se   někomu líbila jednička(Pád   Bílého domu )tak musí i   dvojka určitě stojí za   zhlédnutí ,jen ta poslední   exploze se az tak moc   nepovedla jinak žádná   Vítka
nENym
Hodnocení:
Přidáno: 16.5.2021
Ale jóóó - dá se...
Není úplně špatný   postup:

-   nejdřív si tu přečíst   komentáře k filmu (dva/tři   s 2 hvězdičkami, a pak   ještě několik se 7-8   hvězdičkami),
- a   teprve poté se na film   podívat POPRVÉ!

Člověk si tak nejprve   udělá nějakou PŘEDSTAVU o   kvalitě zážitku... ...a   poté ji celým film   konfrontuje se SKUTEČNÝM   prožitkem...

A   jako převážný životní   pesimista musím konstatovat,   že jsem pak - se samotným   filmem - obvykle příjemně   překvapen!

;-)

Zde   dávám 6/10 - zejména pak za   1. polovinu filmu. Druhá   polo(volo)vina je MIXem (toho   negativního) od Seagala,   Willise, a (toho pozitivního)   ze hry MAFIA.

Jj, možná to ještě   někdy zhlídnu...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih55085minih55085Talisman (1991) [TV inscenace] 
Talisman n
minih39669minih39669Nenávist (2004) 
The Grudge n
minih15661minih15661Perný den (1964) 
A Hard Day's Night n
minih54517minih54517Božena Němcová (1961) [TV inscenace] 
Božena Němcová n
minih43353minih43353Poslední Mimzy (2007) 
The Last Mimzy n
minih5206minih5206Co řekne žena (1958) 
Co řekne žena n
minih79995minih7999547 Róninů (2013) [2k digital] 
47 Ronin n
minih177467minih177467Skylines (2020) 
Skylines n
minih145491minih145491Melanie: Dar života a smrti (2016) 
The Girl with All the Gifts n
minih37032minih37032Díra (2001) 
The Hole n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Pád anděla (2019)

 Pád anděla (2019)
Pád anděla n
Angel Has Fallen
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Ric Roman Waugh

(pokračování)

Pád Bílého domu (2013)

 Pád Bílého domu (2013)
Pád Bílého domu n
Olympus Has Fallen
Žánr: akční / thriller / politický
Země: Spojené státy americké
Režie: Antoine Fuqua

(pokračování)

Útok na Bílý dům (2013)

 Útok na Bílý dům (2013)
Útok na Bílý dům n
White House Down
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Roland Emmerich

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:05 - 22:00

14 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Stezka Českem

20:55 - 21:20

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

59 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

64 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10