Duben
ohodnotit

Most špiónů [DCP]

Bridge of Spies

Další název:
St James Place;Most špiónov; Bridge of Spies: Der Unterhändler
Rok:
2015
Délka:
142 minut
Premiéra v ČR:
3.12.2015

Komentáře k filmu Most špiónů

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2019
Poněkud upovídanější mix   thrilleru a dramatu, ale podle   skutečných událostí. Pokud   film nelže, klobouk dolu   před tím Jamesem Donovanem   co v té době dokázal. Pokud   někoho komanči kdekoli na   světě zatkli, bylo asi velmi   složité se z těchto spárů   dostat. On dokázal nemožné!   Solidní dobová atmosféra,   mrazivý temný odstín zla v   podobě zasranýho režimu,   kterej utahoval šrouby.   Opravdu se člověk i chvilku   bál, jak nepříjemné to   bylo (zkuste se vžít do   situace zatknutého). S.   Spielberg natočil solidní   zajímavý film, ale mně   zaujal na těch 60%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2017
Historické drama z období   studené války z doby, kdy se   v Berlíně stavěla tzv.   Berlínská zeď. A protože   se jedná o film především   vlastenecký, zaobírá se   příběhem kolem soudního   procesu sovětského špióna   v Americe a následnou   výměnou zajatců s   protistranou odehrávající   se právě v Německu. Tak   jako vždy je rukopis   režiséra Stevena Spielberga   znát svým smyslem pro   detail, dramatičnost a   vizuální vyznění. Že tu s   ním opět spolupracoval Tom   Hanks už snad ani   překvapením není. A jak se   dalo od těchto dvou   očekávat, opět vznikl zcela   vyrovnaný, tentokrát   špionážní snímek.   Absurdita doby je vystavena   vskutku povznášejíce.   Scéna, kdy právník James B.   Donovan, právě v podání   Toma Hankse, sleduje z   nočního vlaku zoufalé   přelézaní Berlinské zdi   mladými lidmi, které však u   takového pokusu čeká jen   smrt zastřelením na místě,   po citové stránce opravdu   chytne za srdce. Dnes něco   naprosto nepředstavitelného   a přitom se tak skutečně   dělo. Poválečná 50. léta   byla vskutku temná, plná   touhy po moci a snad i   ovládnutí světa. Příběh   je vystavěn spíše na   literární dramatizaci a tak   je bohužel nouze o   sebemenší akci. Ona doba je   však vykreslena dobře a   velice okázale. Příběh   založený na skutečných   událostech jen připomíná   určitou dobu, na kterou by se   v žádném případě nemělo   zapomínat.
PROCESOR
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Řemeslně dobře zpracované,   na film se dobře kouká a   nenudí. Co mi vadí je,   tendenčně natočený scény.   Kdy amíci svého zajatce   téměř rozmazlují, může   poslouchat rádio a jsou k   němu slušní, tak rudí toho   svého vyslýchají, jako   gestapáci...Ale no tak,   vážně si myslíte, že v   období studené války, kdyby   chytli ruského špiona, že   by se k němu takhle chovali?   Nebo by spíš nasadili vše   nejlepší co mají, aby z   něj něco dostali...a takhle   bych mohl pokračovat dál,   nesmíme zapomenout na   závěrečnou scénu, kde jsou   v USA všichni šťastný,   mají ohromné baráky s   bílým plotem, radostně   skotačivé dětičky a   vlaječky hrdě vlají, jsou   svobodní. Nejsou tam žádná   ghetta a chudoba, to by se do   obrazu nehodilo, vždyť   ukazuje ten lepší-svobodný   svět....
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2016
Na podobný film jsem   vyloženě čekal.
Vy,   co mě znáte, tak velice moc   dobře víte, že mě dost   zajímá období   "Studené války".   Proto jsem toto dílo   skutečně uvítal. Pointa   byla víc než jasná.   Zpracování filmu budu jenom   chválit. Navíc šlo o   skutečné události, což je   i relativně podložené.
Pro mě osobně výborné.  
Věřím tomu, že pro   ty, kteří se o dané téma   nezajímají, tak tento film   pro ně nebude žádným   přínosem. Ovšem, pro ty kdo   o tom aspoň něco málo ví,   tak to bude přinejmenším   "přínosný   zážitek".
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2015
Film je to jistě výborný a   Hanks tradičně excelentní,   ale já čekal .....ne něco   víc....něco jiného, jiný   žánr, několik nervy   drásajících scén. Hanks   prostě přijde, vyjednává,   dohodne to, všechno vyjde,   dokonce vyjedná něco navíc   a jde se domu, všichni jsou   spokojený. Co bylo do očí   bijící, bylo jednání   zlých sovětů a   vyslýchání zajatce a   hodných američanů kteří   se k vězni chovali tak hezky   a dokonce samé prosím a   děkuji pane plukovníku. To   by mě zajímalo jak to bylo   doopravdy 80%
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.3.2016
Začátek trochu nudnější   až po půl hodince to začalo   být napínavější a jen co   odcestoval Hanks do Německa   dostalo to pořádný spád co   se týče napětí,příběh   podle skutečnosti o   vyjednavači který   dojednává výměny   zadržených lidí mezi   Amerikou a Ruskem zvládl   Spielberg skvěle .
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2016
Drsné vyjednávání v   drsném prostředí a   nepředstavitelné   době...Vynikající Tom Hanks   spolu s dalšími skvělými   hereckými výkony ve   výborném dramatu...
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.3.2017
Pohlad na zaciatky Studenej vojny...
Zaujimavy pohlad na zabudnutu   kapitolu historie rezirovanu   majstrom Spielbergom a   hereckym univerzalom Tomom   Hanksom.Obaja zvladli svoju   ulohu vyborne.Vo vyledku mame   film,ktory sice nie je   dynamicky,ale dokaze stupnovat   napatie a poskytne pohlad na   obe strany mince.Mozno minutaz   mohla byt kratsia,ale stale sa   jedna o film,ktory jednoznacne   doporucujem.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2016
Spojení Spielberg-Hanks   zafungovalo opět velmi   dobře.Film se mi líbil   hodně,ikdyž evidentně podle   některých gest a dialogů   občas byl přehnaně kladen   důraz,která strana je ta   lidštější a mnohem   chytřejší a snímku tyto   momenty tak ubralo na větší   autentičnosti.Celkově jsem   ale velmi spokojen s   výsledkem.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Jeden dobrý Tom Hanks na   straně nedobrých USA proti   zlým komunistům. Tolik   zkráceně o   studenoválečném dramatu   Stevena Spielberga. Ovšem   filmové provedení opět   standardně nadprůměrné a   to mám na Spielbergovi rád.
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2018
Studená válka
Je to pěkně natočené, má   to vcelku povedenou hudbu a   scénář, ze kterého jsou   znát jeho autoři. U nich je   možná škoda, že se   nechopili i režie...   "Pomohlo by to?"   Myslím, že ano. Jinak je   totiž Most špiónů vcelku   průměrným filmem, na který   si druhý den sotva   vzpomenete. Určitě to není   nudný film, i přes svou   délku baví, výprava je   taktéž povedená, ale   nějaké napětí, jako tu   píší někteří, jsem tedy   nepociťoval a to ani při   finále. Celková atmosféra   taktéž značně pokulhává,   navíc jsem se musel smát i   tam, kde to tvůrci   pravděpodobně neměli v   plánu. Herci jsou   samozřejmě výborní,   nejvíce se mi líbil Mark   Rylance, ale v pozadí   nezůstává ani Tom Hanks. O   finále jsem se již lehce   zmínil, více psát nemusím.   Kdyby přišly titulky hned po   něm, tedy scéně na mostě,   bylo by to přeci jen lepší.   Zbytek už byl zcela   zbytečný, sladký... ale   samozřejmě, Hollywood. 60%
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2015
Už jsem si nějak zvykl, že   se mi filmy Spielberga,   obzvlášť ty, kde hraje   významnou roli Tom Hanks,   zaryjí hluboko pod kůži. Po   shlédnutí Mostu špiónů   mám však pocit, že se brzy   octne v zapomění.
Hanks jako vždy klasa,   Spielbergovo práce odvedená   také obstojně, ale jako by   tomu chyběla špetka spádu,   z vnímání hlavní dějové   linie mě vyrušovalo   dryjácké vykreslování doby   a pokud mi chyběl spád, pak   také přebýval patos a   černobílost. Prostě jsem z   kina odcházel tak trcohu   neuspokojený.
olgab
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2016
Když se na filmu podílí   taková esa jako jsou Steven   Spielberg, bratři Ethan a   Joel Coenové a k tomu   dlouholetý spolupracovník a   zároveň dvorní kameraman   režiséra Janusz Kaminski,   nemůže, prostě nemůže   být výsledek špatný. Moc   zdařilý film, který si   nominaci na Oskara určitě   zaslouží.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2018
Isto trochu prikrášlený a   nedostatočne napínavý, ale   napriek tomu spoľahlivo   zábavný špiónsky thriller   s nádherným retro vizuálom.   Pohladili ma už len pohyby   kamery, zaberajúce troch   ľudí pri stole, spôsobom   ako sa snímalo pred 50timi   rokmi. Skvelé atmosférické   zasadenie do doby, elegantne   napísané dialógy, Hanks,   pekná rola pres Marka   Rylanca. Svetovú politiku by   mali riadiť ľudia ako   Spielberg. A iba takí.
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 27.12.2016
po dlouhé době koukatelný   film na který se   pravděpodobně za čas mrknu   ještě jednou , Steven ví   jak neudělat Béčko dělá   to pořád stejně dokola a   kupodivu mu to pořád funguje   včetně Hankse
jentak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2015
Ach ti naši kritici.
Za sebe mohu jen říci, že   vyváženější film jsem   dlouho neviděl. Nejlepší   film poslední doby bez   jediné chybičky.
Baz78
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2016
Velmi dobře
Na filmové scéně se   předhání banda břídilů o   to, kdo je lepší režisér.   Ten natočí remake na epizodu   IV. Tamten mrví JRRT a   všichni dohromady se tlučou   do prsou, jaký jsou machři.   A do toho vyleze pan S.   ukáže jim všem   prostředník a natočí tuhle   bezkonkurenční pecku. Velký   potlesk ve stoje.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih46533minih46533Zametač stop (2007) 
Cleaner n
minih49555minih49555Neznámí vetřelci (2008) 
Alien Raiders n
minih6885minih6885Drsný chlapík (1983) 
Le Ruffian n
minih57045minih57045Peklo z hlubin Země (2006) [TV film] 
Disaster Zone: Volcano in New York n
minih43103minih43103Úhel pohledu (2008) 
Vantage Point n
minih156419minih156419Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 
The Post n
minih176269minih176269Mamba (1930) 
Mamba n
minih38775minih38775Cellular (2004) 
Cellular n
minih76466minih76466Neděle u Tiffanyho (2010) [TV film] 
Sundays at Tiffany's n
minih190647minih190647Životní trefa (2022) 
Hustle n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10