Duben
ohodnotit

Co jsme komu udělali?

Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?

Další název:
Čo sme komu urobili?; Monsieur Claude und seine Töchter
Žánr:
Země:
Rok:
2014
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
23.10.2014
„Čtyři svatby a dva na umření.“

Komentáře k filmu Co jsme komu udělali?

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 23
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2014
Tenhle film bude jistě   patřit k tomu nejlepšímu,   co letos projde českými   biografy. Je to takové   komediální multi kulti   dílo. Některým až   zamrazí. Film plný   humorných replik s nadhledem   komentuje současnou světovou   politiku. Vlastně se dotýká   názorů a postojů a vztahů   mezi národy a státy. Do   jedné rodiny se 4 dcerami se   postupně přižení Arab,   Žid a Číňan. Nejmladší z   dcer se zamiluje do katolíka.   Ale, má to jeden háček.   Barevná paleta ras bude   doplněna. Jen ten Rom   naštěsí chybí. Číňan je   Číňan a ne někdo s   tibetským ksichtem. Místo   uříznuté předkožky se na   zahradě rituálně zahrabe   plátek anglické slaniny,   žida s arabem si snadno   spletete protože jsou oba   sionisté Narážek na   současné vztahy a světovou   politiku je zde plno.   Pobavíte se od první minuty   filmu až do závěrečných   titulků.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2017
PROCESOR!
Sladká Francie opět   nezklamala. I přes závažné   téma jsem s takovou lehkostí   a lidskostí natočený   snímek doposud neviděl.   Srovnání s Horem pádem   není na místě, protože ta   je hořko-sladká. Tady   slzíte smíchy. Z USA nejsem   odvařenej, ale globalizaci   nezastavíme a tam máj min.   50 let náskok.(Hádej kdo   přijde na večeři) Líbí se   mi, že se snímek nemaže s   ničím a ani náboženství   neujdou neúprosné   satiře.-Hlášky-"Budou   mít krásný mulatka".
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2019
Nemohu se ubránit vnitřní   rozpolcenosti. Jedna půlka mi   říká, že je to skvělá   komedie, u které jsem se   bavila. Druhá mě varuje, že   právě toto je efekt a   poselství tohoto námětu.   Skrze můj smích a pobavení   mám přijmout myšlenku   multikulti světa. Bude to   bezva, nakonec si všichni   porozumíme a bude nám hej,   budem se smát... Opravdu si   to nemyslím. V tomto filmu   jsou všichni poměrně   inteligentní, přesto je   patrný arabův sklon k   násilí, apriorní   černochův odpor k bílým   apod. Takže ano, film je to   dobrý, ale téma ryze   účelové.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.3.2021
Keď lietajú triesky, rúbe sa záhrada
Film, ktorý som moc   nepochopil. Je mi jasné, že   daná téma sa v dnešnom   filmovom svete doslova ponúka   a sfilmovaná byť musí,   akurát nie a nie pochopiť,   čo je tam vtipné. Jednoducho   rasistické, xenofóbne a   multikulti vtípky mi   jednoducho vtipné neprídu.   Ono to prišlo celé akési   prvoplánové. No sem tam sa   nejaké narážky ale nakoniec   dali
Serpentina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2019
Nenáročná komedie, u které   se člověk pobaví. Neřvete   smíchy, ale hlášky stojí   za to. A vynikající plejáda   herců.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.2.2015
A dáme si malou lekci z   xenofobie... No, být všichni   zúčastnění nevzdělaní   nuzáci a krajněji   radikálnější ve svých   přesvědčeních, to by bylo   teprve žrádlo! Jen už by se   asi nejednalo o komedii,   maximálně tak černou... A   hodně. Celá ta bžunda na   mě působila jen o něco   méně laciněji, než   anekdoty typu: "Sejdou se   takhle Arab, Žid, Číňan a   černoch... " V podstatě   jsem se nahlas zasmála pouze   jedné vtipné replice, kterou   byste však ve filmu hledali   marně - byla totiž z mé   hlavy a nabízela se v   momentě, kdy kvarteto z   United Colors of Benetton   nakráčelo na policejní   stanici pro zadržené tatíky   - policajti se mohli vyslovit   ve smyslu, zda se nejedná o   delegaci z OSN, něco přes   lidská práva... A tak jako   za všechno, i za nucené self   obveselení se platí,   například ztrátou nějaké   té frčky.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2018
║Rozpočet   $13miliónov║Tržby USA   ║Tržby Celosvetovo   $155,847,000▐ Francúzi zas   trafili klinec po hlavičke a   opäť ponúkli celkom   originálny námet, svadobná   komédia z mixom rasového   dobierania im vyšla a   pobavila /75%/
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2017
Parádní komedie podle mého   vkusu.Povedený scénář si   Philippe de Chauveron sám   režíroval a dopadlo to   skvěle.Bavilo mne to od   začátku až do konce - není   co dodat.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2015
Co jsme komu udělali?
Povedená francouzská komedie   plná trefných narážek,   vtipných hlášek a   zajímavých dialogů, u   které jsem se náramně   bavil. On už ten námět   filmu slibuje nápaditou   podívanou, ze které se, co   se týče humoru, dá hodně   vytěžit. Druhá věc je   ovšem ta, že film je třeba   brát s notnou dávkou   nadsázky, ono to s tím   multikulturalismem ve   skutečnosti není tak   pohádkově veselé.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2018
Typická
francouzská komedie,kdy se   nemlátíte smíchy,ale spíš   se pobaveně   usmíváte:-)Celkem   zajímavé,v dnešní době   aktuální a rizikové   téma,které však skončí   předvídatelným happy endem.
Xpojntman
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2017
No teda mě takhle multikulti   radoby komedie, moc nechytla.   Žabožroutským frantíků se   to nějak nevyvedlo. Takže   40%.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2015
Vtipná francouzská komedie o   rodičích 4 dcer, které ne a   ne si vzít bílého   katolíka. Buď není   katolík, nebo není bílý. A   ani u nejmladší dcery se to   nepovede. Všichni muži v   rodině jsou rasisté bez   ohledu na barvu pleti a   vyznání a předsudky vůči   jiným jsou zábavné. Je   jedno, že to není   intelektuálně náročná   zábava, hlavně že sem se   zasmál. :-)
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.3.2018
Claude Verneuil
je hlava francouzské rodiny   žijící v pro nás   klasickém, tedy katolickém   duchu. Má čtyři dcery.   Jedna si vezme Muslima, druhá   Žida a třetí Číňana. Ve   zbytku filmu už jde jen o to,   jestli si ta čtvrtá nabrnkne   černocha, nebo ne.
Tohle téma by se dalo   natočit různými způsoby.   Jako muzikál, detektivka,   thriller, ale ani hororu by se   nikdo nedivil. Tvůrci se ale   rozhodli být multi-kulti a   zvolili veselý tón. Takže   nápadníci jsou značně   rozdílní, ale jinak jsou to   milí a slušní chlapci. A to   je asi dobře, těch   strašáků už nám tu běhá   dost a dost.
Nakonec   tedy vznikla příjemná a   vtipná komedie, kde si   tvůrci lehce a s citem   pohrávají s kulturními   odlišnostmi.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2018
Spousta vtípků, při   kterých jsem se neubránil   smíchu, obsazení solidní,   ale... Jde trochu o   karikování a to, na čem   film stojí - předsudky,   stereotypy a generalizování,   po čase omrzí a scénář to   jen utáhne jen se   skřípěním zubů.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.5.2019
Co jsme komu udělali, že se   nás snaží pořád   přesvědčit, jak bude   nádherný ten multikulti   svět. Nikdy to nefungovalo a   fungovat nebude. Jenže úkol   zněl jasně a tak vznikla   tahle blbina. Díky, jdu   blejt.
Andymio
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2015
Výborná spíše   konverzační komedie, která   s vtipem poukazuje na   předsudky vůči jiným   národnostem a rasismu.
janka29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2016
Prvykrat som videla francuzsku   genialnu komediu!!! Skvely   scenar s viacerymi prepojenymi   kulturami...odzaciatku dokonca   sa bolo naco pozerat a aj   smiat.
vycpi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2014
Skvělá francouzská komedie   s hláškami, které se fakt   povedly ("Vidím to   černě", další tady   nepíšu, abych někoho   nepřipravil o moment   překvapení). Film, který je   zábavný, v žádném   případě plytký a skvěle   obsazený - od Drž hubu jsem   neviděl francouzskou komedii,   která by mne tak dostala.
Svarcneger
Hodnocení:
Přidáno: 9.3.2018
Je to komedie a je to jen film, sranda musi byt...
Kdyz je mezi lidmi napeti, tak   humor je ventilem, ktery ma   odlehcit. Je nesmirne   zarazejici, ze to stale nekdo   nechape asi Slunickari ;))).   Ovsem Francie vzdy patrila   mezi tvurce naprosto   jedinecnejo humoru a komedii,   ktere si brali na paskal vse!   A tohle muselo vzniknout a   nastesti vzniklo, vadi to   nekomu, tak je puritansky   idiot s komunistickymi nazory,   presne takove jake meli v   sedesatych proti rock and   rollu a naprosto stejne, ktera   zapocali rasovou nenavist.   Jestli si nekdo mysli, ze   cilem komedie je urazet, tak   by se mel lecit. Tento snimek   je oddychovy, ma lidem pomoci   prestat neustale   "resit" prestat byti   neskutecnym pokrytcem a hlavne   se nebat myti vlastni nazor a   sve postoje. Pritom nikdy mezi   lidmi neslo o rozdily kvuli   barve pleti, ale hlavne kvuli   rozdilu v nabozenstvi a tim   padem kulture. UZIVEJTE si   filmu a jak rikaval   Werich:"Mejte dobrou   naladu, ta sice vase problemy   nevyresi, ale nastve lidi   kolem Vas a za to stoji, si ji   uzit" :))).
McHead
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.5.2019
????
Prostě báječná   francouzská komedie. Jedna z   nejlepších. Viděl jsem již   více krát. Říkám si jak   bych se citil já v kůži   otce. Asi nic moc. ????
Worech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2017
Skvělá komedie pro všechny
Tak u tohoto jsem se bavil   nejen já, ale i rodina.   Komedie multi-kulti bez   politické korektnosti, proto   náramně parádní. Arab,   Žid, Číňan, černoch ve   skvělém mixu. Doporučuji   všem taťkům, kteří mají   dcery :-)(jako já)
hppp
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2014
potesilo
Protoze nesnasim strelene   francouzske nevtipne komedie,   trochu jsem se bala, ale film   me velice prijemne   prekvapil,byl roztomily,   vesely a lidsky....mohu   doporucit pro prijemny relax
Prdzbrd
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2014
Co jsme komu udělali?
Francouzské - lehké -   zajímavé téma - pravdivé.   Dobře jsem se pobavil a již   delší dobu jsem se nesetkal   s takovým pohodovým   snímkem. :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih184467minih184467Bullet Train (2022) 
Bullet Train n
minih41412minih41412Krev a písek (1941) 
Blood and Sand n
minih82057minih82057Záblesky chladné neděle (2012) 
Záblesky chladné neděle n
minih180427minih180427Jako v bavlnce (2020) 
I Care a Lot n
minih138816minih138816Dvojníci (2016) 
Dvojníci n
minih31107minih31107Jesse James (1939) 
Jesse James n
minih8685minih8685Hráč (1992) 
The Player n
minih48709minih48709Sherlock Holmes: Znamení čtyř (1987) [TV film] 
The Sign of Four n
minih75915minih75915Záhadná minulost (2010) 
My Family's Secret n
minih180073minih180073Deníček moderního fotra (2020) 
Deníček moderního fotra n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigret a noc na křižovatce (1...

22:30 - 00:10

49 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Bratrství

22:45 - 00:20

34 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

23:05 - 23:45

14 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:50

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190498
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376373
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10