Duben
ohodnotit

Zvěd

Der Scout

Další název:
Stopár (SK); Vyzvedač (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1983
Délka:
102 minut
„Indián Bílé Pero je odhodlán získat zabavené koně svého lidu zpět.“
Popis / Obsah / Info k filmu Zvěd
Během druhé poloviny 19. století byli indiáni téměř vyhlazeni a novými pány prérií se stali američtí vojáci a kolonizátoři. Pozornosti Američanů neunikl ani indiánský kmen žijící ve Skalistých horách. Jednoho dne vtrhne do osady mírumilovného zemědělského kmene jednotka kavaleristů. Plukovník Howard indiánům oznámí, že budou přesídleni do rezervace. Jejich stáda koní jsou s okamžitou platností zabavena. Indiáni přemýšlejí o tom, že uprchnou do Kanady, bez koní by však cestu nezvládli. Plukovník nařídí šesti svým mužům, aby střežili zabavené stádo koní, poté spolu se zbytkem jednotky vyráží po stopách znepřáteleného kmene Kajusů. Bílé Pero se ocitá poblíž stáda, vojáci ho považují za hrozbu, a tak ho uvězní. Brzy zjistí, že se indián dokonale vyzná v okolní krajině, využijí tedy jeho znalostí a učiní z něj svého stopaře. Podaří se mu vojáky přelstít a přivést svým lidem koně zpět, nebo bude odhalen?

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zvěd
Američtí kavaleristé se snaží vyhnat Indiány z jejich dávných lovišť do rezervace. Proto napadnou jejich vesnici a seberou jim jejich stádo koní, které pro ně znamená život. Bez nich jim zbývá jenom odchod do rezervace. Indiání by se měli přesunout do Kanady, ale bez koní je taková cesta nemožná. V té chvíli musí zasáhnout náčelník Bílé Péro (Gojko Mitič), který se rozhodne získat stádo koní zpět. Předstírá před americkou armádou, že je v jejich službách jako zvěd. Spolu s americkou hlídkou ženou stádou, ale brzy mezi vojáky vznikne podezření, že jejich zvěd je chce o stádo připravit. Po návratu do tábora je Bílé Pero dopaden a odsouzen. Má být zastřelen, ale poprava je provedena slepými náboji, což zařídí seržant. který je indiánovi zavázán za záchranu života. Major to však odhalí a vyhrožuje seržantovi válečným soudem. Jednotka armády se konečně i s koňmi blíží ke svému cíli, pevnosti Fort Lapway, ale to ještě něvědí, co Bílé Péro má v úmyslu.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Zvěd
Indiánská vesnice je přepadena oddílem kavaleristů. Indiánům jsou zabaveni koně a samotní indiáni se musejí vydat na dlouhou cestu do Kanady. Jeden z náčelníků se vetře do společnosti vojáků a začne jim sloužit jako zvěd. Podaří se mu vojáky přelstít a přivést svým lidem koně zpět, nebo bude odhalen? V hlavní roli Gojko Mitič.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Zvěd
Film navazuje na sérii německých indiánek. Děj se točí kolem uloupeného stáda koní, které se pokouší zachránit od vojska indiánský bojovník Bílé pero. Indián nepoužívá žádné násilí, ale znalost prostředí a lstí. Dokonce se s kavaleristy spojí, aby mohl splnit svoje poslání.


Autor: Ed

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10