Duben
ohodnotit

Ztrácím tě, lásko [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1978
Délka:
85 minut
„Drsné zákulisí světa gramofonového průmyslu, slavných hvězd populární hudby a tvrdého zápolení o přízeň publika.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ztrácím tě, lásko
POZOR SPOILER
  
Hudební skladatel Maurice Faugere je právě s Florence Gamardovou které slibuje písničku. Pak jdou spolu do baru, kde je Mauricova manželka šansoniérka Eva se společnými známými. Maurice prohlašuje, že pojede pryč, přestože má v kuli, a ještě pije dále. Pak však nečekaně přichází ke své ženě, kde má svého milence Filipa Leparta, začínajícího klavíristu.
Pánové se poperou a Maurice je při tom zabit. Filip odveze jeho mrtvolu a nafilmuje autonehodu.  
Věc je uzavřena tak, jak si ti dva přáli. Jenže pak přichází Evě deska se šansonem. A hudebnímu vydavateli také. Je na ní šanson na rozloučenou. Ale kdo to poslal? Jak věděl, kdy to odeslat?  
Těmito otázkami se oba milenci pilně zabývají 
Ačkoli je případ uzavřen, krouží kolem komisař Borel a pak si dokonce Evu předvolává. Avšak jen na základě anonymu, kde pisatel sděluje, že tou trasou, kde se údajné neštěstí stalo, její muž nikdy a zásadně nejezdil.  
Pak ti dva milenci jdou za nakladatelem Meliotem, ale nalézají jej mrtvého. Hledají desku, ale marně. A tak spěchají do baru, aby měli alibi. 
Uplynou dva dny a vypadá to, že už bude klid, když přichází další deska. Na ní mrtvý manžel vyhrožuje dopisem na generální prokuraturu, a to do týdne.  
A komisař Borel opět prosí o návštěvu u něj. Ta proběhne v poklidu. Eva pak v baru odchází s jiným mužem a Filipa přehlíží. 
Ten k ní vrazí následující den a začnou se dít věci...  


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Ztrácím tě, lásko
Manželství úspěšné francouzské umělecké dvojice, šansoniérky Evy (Jana Hlaváčová) a skladatele jejích melodií Maurice (Petr Haničinec) je v krizi. Eva věnuje zájem a lásku začínajícímu klavíristovi Filipovi (Viktor Preiss) a je rozhodnuta se s Mauricem rozejít. Ten milence překvapí, v opilosti vyvolá hádku, napadne Filipa, který ho ve rvačce nešťastnou náhodou zabije. Ze strachu před skandálem, který by ohrozil kariéru obou, Filip mrtvolu zaveze Mauricovým autem na venkov, kde nainscenuje Mauricovu smrt jako automobilové neštěstí. Policie to potvrdí. Evě a Filipovi ale začnou docházet gramofonové desky, na nichž je nahrán poslední vynikající Mauricův šanson Ztrácím tě, lásko, s výhrůžkami… Televizní zpracování adaptace detektivního příběhu francouzských autorů Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca natočila v roce 1978 režisérka Eva Sadková.

Zdroj: ČT


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10