Duben
ohodnotit

Ztraceno v překladu

Lost in Translation

Další název:
Stratené v preklade (SK)
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
25.3.2004
„Jak se asi řekne japonsky „Stojí to za ...“?“

Komentáře k filmu Ztraceno v překladu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
Akana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Krásný a smutný příběh   dvou lidí, kteří zabloudili   na své životní cestě a   navzájem si pomáhají najít   zase směr. Film o propastech   mezi kulturami i mezi lidmi, o   odvaze postavit se čelem   svým pochybnostem, svojí   rezignaci. Film, kterému se   těžko dá něco vytknout.   Prostředky jsou úsporné,   účinek na city diváka   maximální. Tleskám.
Tom_Hardy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Krásně převyprávěný   příběh smutného klauna,   kterého Bill Murray zahrál s   naprostou dokonalostí.   Nezměnil svůj herecký   projev, pouze ho utlumil a   dodal mu charakternější   nádech, čímž dokonale   završil svou kariéry   vynikajícího komika. Role   smutného klauna, který je   ztracen v célém světě,   nepochybně na dlouho zůstane   jeho hereckým vrcholem...
Ingrid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2005
Můj nejoblíbenější film   ze současné a nedávné   tvorby vůbec....Musela bych   napsat stránku jen samých   superlativů, nemám   absolutně co vytknout...To   tempo vyprávění, hudba,   nepřekonatelný Bill   Murray....Láska, se kterou   Sofia film natočila, je znát   v každém   záběru...Nádherné!:)   Jelikož se celý film   odehrává tak nějak v   přítmý doporučuji   zhlédnout vždy až se   setmí...Tak se dají nejlépe   užít pohledy na zářící   Tokio, které úplně   člověka vtáhnou do tohoto   překrásného snímku:)
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Bill Murray natočil   jednoznačně svůj nejlepší   film a podal svůj nejlepší   výkon. Velmi mě potěšila   ale Scarlett Johansonn. Film   má výbornou atmosféru. Je   vtipný, dojemný a to hlavně   díky dvou hlavním akterům.   (8. místo v mém top ten)
qerulant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.8.2007
Naprosto dechberoucí.   Fantastický Bill Murray,   skvělá Scarlett Johansson a   naprosto šílení Japonci v   ještě šílenějším Tokiu!   :-) Opravdu parádní komedie   (ani ve snu by mě nenapadlo,   že B.Murray je schopen   něčeho takového), jejíž   největší devízou je to,   že je vlastně paradoxně   hodně smutná... To se musí   zkrátka vidět a tečka!
scajo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2005
Nejkrásnější,   nejdojemnější a hlavně   nejopravdovější love story,   jakou jsem kdy měl možnost   vidět.
Rosomak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2006
Naprosto vynikající film o   vztahu dvou lidí, kteří   jsou naprosto ztraceni a   osamoceni v cizím městě.   Prožívají lásku tak trochu   jinak... je to prostě   kouzelně odvyprávěný a   musí to zapůsobit snad na   každýho...
Výborný   film, je děsně originální,   neni to prostě takovej ten   romantickej film, tady to je   úplně jiný... děsně   citově odvyprávěný, že   odevšud cítíte tu   atmosféru.
prostě   krása, doporučuju snad   všem, moc pěkný...
Lampernaqui
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2004
V poslední době jsem viděl   docela málo kvalitních   snímků. Ale tohle je podle   mmě mistrovský kousek.   Scénář, herci i výběr   hudby. Hned jsem si koupil   soundtrack. Bill Murray i   Scarlett jsou naprosto   dokonalí. Kvalitní snímek   na večer.
termit2007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Jeden z mych nejoblibenejsich   filmu. Nezkazen az do uplneho   konce. Libi se mi na nem vse   :) i ta hudba je vybrana   super. Tocila to Pani   Reziserka. Zase jednou   doporucuji koukat se v   originalu a vychutnat tak   napriklad japonskou anglictinu   a vubec absolutne jinou   kulturu na kteru narazeji   hlavni postavy.
shape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Dalo by se říci, že Lost in   Translation je taková moje   srdcovka. Nemůžu říct   přesně kolikrát jsem to už   viděla, ale s určitostí   řeknu, že se na to plánuju   ještě hodněkrát podívat.   Ani nevím proč mě tak   uchvátil, od někoho jsem   slyšela i názory, že   "je to pěkná   nuda"...ano, někomu to   vskutku může připadat   nudné, moc se toho tam   neděje, hodně se tam toho   děje mlčky, všude kam se   podíváš je číňan...ale   já se nenudila ani   chviličku. Prostě jsem si   vychutnávala grimasy Billa   Murraye, smála se   maličkostem, soucítila se   znuděnou Charlotte, sledovala   tamní kulturu, utírala pár   slziček u konce a pocelou   dobu ve tváři měla   blažený úsměv. Děkuju   Sophie, tvůj film mě   vážně strašně chytil za   srdce!
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Skvělý film se skvělými   herci. Někomu se to možná   může zdát trochu pomalý   ale když přistoupí na to,   že to nebude další laciná   romantická tuctovka (typu on   potká jí zamilují si a   žijou šťastne do smrti)   bude nadšen. Hlavně konec se   mi moc líbil.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Nádhera. Vskutku jedna z   perel soudobé kinematografie.   Podmaní si vás, ani   nemrknete. Bill i Scarlet se   svým hereckým výrazem   doslova čarují. Ale k čemu   tu psát sáhodlouhé   komentáře - prostě si Lost   in Translation pusťte a   nechte se pohltit.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2011
Druhej film od Sofie Coppoly,   který sem viděl a opět je   to hodně zvláštní věc. Na   rozdíl od Smrti panen mám   ale jasno v tom, že se mi to   opravdu líbilo. Příběh je   na první pohled opravdu velmi   jednoduchý a během filmu se   naoko vlastně ani nic moc   nestane, jenže je to   natočený tak neodolatelným   způsobem, že jsem si to   užíval téměř od samého   začátku až do konce.   Snímek je lehce posmutnělá   komedie s těžce   melancholickou náladou (což   jde vlastně ruku v ruce,   že?) a vypráví příběh z   Tokia, obrovského města,   plného lidí, kde se přesto   můžete cítit sami…dokud   nepotkáte spřízněnou   duši…Čekal jsem daleko   více dialogů, což se sice   nekonalo, ale kupodivu to   vystřeluje zážitek ze   sledování ještě mnohem   výše. Malinko mi vadilo   jenom pár scén, které mi   přišli výstřely naslepo,   ale moc jich nebylo. Další   výtkou pak je poněkud   neobratný (možná   záměrný) střih. Naproti   tomu si absolutorium   zaslouží herci – Bob   Murray jako vyhaslá filmová   hvězda občas skvěle   zahlásí a navíc je to   vskutku dokonalý sympaťák.   A Scarlett Johansson, i přes   svůj nízký věk,   nezaostává ani o píď.   Navíc jí to jako obvykle   mooc sluší. Zapomenut   nesmím ani na skvěle   vybranou hudbu a povedené   dialogy. Nevím, zážitek z   tohoto filmu neumím moc   dobře popsat slovy…tohle se   musí vidět.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.9.2007
Tak moc cizí prostředí a   tolik volného času! Není   divu, že se dva lidé,   kteří neprožívají zrovna   svá nejšťastnější   období, setkali a změnilo to   jejich životy. Scény samoty   vzápětí střídají   pozitivnější scény, kdy se   objeví spřízněná duše s   obdobným problémem.   Neobyčejně charakterní   minimalismus Billa Murraye,   jemuž více než zdatně   sekunduje Scarlett (téhož   roku zářící taktéž v   „minimalistické“ roli   jako Dívka s perlou) jsou   nezaměnitelným motorem   výborného, lehce plynoucího   snímku.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Docela nudné téma, neotřele   a velice poutavě zpracované.   Scarlett Johansson i Bill   Murray excelují v komorní   smutné komedii.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Sofie Coppola umí. Dcera   slavného režiséra má   uplně jiný styl, než její   otec. Příběh Ztraceno v   překladu je nádherně   vyprávěn a Bill Murray hraje   jednu z nejlepších rolí   své kariéry a Scarlett   Johanson je prostě...   krásná.
Petík
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2005
Krásný příběh o vztahu   dvou lidí, výborně   natočený s nádhernou   hudbou. Třešinkou na dortu   je dojemný konec.
masata
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Pohodový snímek, jenž v   poklidu plyne. Mě příjemně   překvapil.
Výborný   výkon předvedli hlavní   aktéři Bill Murray i Anna   Faris
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2010
Jde videt,ze se dcera   potatila. Nejde o konvencni   film. Ma to zvlastni   nostalgickou naladu, ktera   hranici az s letargii.   Scarlett Johansson, ackoliv ji   mam rad, tak na me pusobila   dojmem neuveritelne mrchy.   Nemyslim tim mrchy svudnice,   ale sobecke mrchy., ktera se   prece nebude nudit, kdyz jeji   manzel si muze usoupat pr...   pro to,aby se mela dobre. Za   to Bill Murray me pobavil jako   vzdy. Stoji to za shlednuti.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2011
Upřímný a nepodbízivý,   tak bych stručně shrnul   charakteristiku snímku.   Ačkoliv je příběh filmu   až nudně obyčejným, je z   něj vyždímáno snad ještě   vce potenciálu, než kterým   disponuje.
Kloubouček   smekám. Skutečně skvěle   natočeno!
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Myslím že ve Scarlett   Johansson roste velmi dobrý   talent. Možná je to tím,   že hraje hodně ve filmech se   světovými hvězdami. Film je   jemným vyprávěním o lásce   a vztazích a o tom když   něco chybí . . ..
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Poutavě a lehce   odvyprávěný příběh dvou   lidských osudů. Bill Murray   jednoznačně zahrál svou   nejlepší roli a Scarlett   Johnson (ikdyž ji moc   nemusim) mě v tomto snímku   mile překvapila.
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2005
Film o dvou osamělých   lidech, kteří se našli v   obrovském Tokiu. Místy je   film až příliš zdlouhavý   a může připomínat   dokumentární film o Tokiu.
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2004
Dobra komedie s B.Murrayem,   ktery v komicke roli divaky   nezklame. Komicke role jsou   vsak jeho limit.
Scarlett je skvela herecka   a urcite bude mit mnoho   uspechu. ;-)
Pete
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2005
Noční Tokio stokrát jinak
Bill Murray, Scarlett   Johansson a Tokio - o ty tady   jde. Dva "ztracení   nespavci" v (podle mě   šíleném) Tokiu. Krásně   vlekoucí se příběh, který   když už už upadá na   hranici nudy, vždy oživí   záblesk skvěle zahraného   jemného gagu. Oba hlavní   představitelé jsou   vynikající, dá se jim   věřit, scénáři se snad   nedá nic vytknout. V   hodnocení bych přidal   bodík, kdyby nás Sophia   Coppola ušetřila místy   příliš propagačních   záběrů na Tokio a japonský   styl života.
zanes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2006
pěkný film o herci, který   natáčí spot pro whisky v   hlavním městě Japonska   Tokiu. Narazí při tom na   ženu, která okouzlí a   prožije s ní pěkné   chvíle.
Tomčo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2004
zasluzeny oscar za scenar pre   sofiu,je vidiet,ze mala pokom   zdedit talent   filmarciny...bill murray to   hral s chutou a islo mu to bez   problemov,no a co sa tyka   scarlett-je to nadejna   herecka,zaposobila na   mna...tod vse
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2013
Ztraceno v překladu
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   2004 za Nejlepšího herce v   hlavní roli (pro Billa   Murraye), Nejlepší režii a   Nejlepší film, navíc jedna   proměněná, Oscar za   Nejlepší původní   scénář.
Režisérka   Sofia Coppola to jistě nemá   lehké. Srovnání se svým   vlastním otcem se nemůže   vyhnout a tak se musí snažit   o to víc. Už "Smrt   panen" se jí výborně   povedla, Lost in Translation   je ale ještě o stupínek   lepším. Navíc vynikající   herec v hlavní roli Bill   Murray, kterému byla role   psána přímo na tělo.   Doporučuji těm, co umí   aspoň trochu anglicky, aby   sledovali v originále,   jelikož Japonci snažící se   mluvit anglicky jsou prostě   bomba. Vše jsem sledoval se   svojí slečnou, která umí   jakž takž japonsky a bylo to   fakt super, když mi něco   překládala a vysvětlovala   souvislosti :) Já se úplně   styděl že jsem půl roku   bydlel s klukem z Tokia a o   Japonsku vím akorát to, že   prohráli druhou světovou   válku (a že měli samuraje   Toma Cruise). Pro milovníky   lehce smutných komedií   jasná volba...
Kecka1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2005
abych řekl pravdu, čekal   jsem od toho víc. Kritikou   tolik -oceňovaný film se mi   zdál poněkud utahaný.
ElFal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.6.2004
Bill Murray si zde zahrál   vážnější roli, než na   jakou jsme u něj zvyklí.Je   to zase nějaká změna, když   se jedná o vztah dvou lidí,   nikoliv však sexuální.A   postava mlaďoučké   Charlotte?Jakoby si Sofia   Coppola mluvila z duše.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2015
ZTRACENO V PŘEKLADU

Sám v cizím   městě.
Film o   osamění, které je tak   silné, až spaluje a pohlcuje   a utápí do beznaděje a   bezvýchodnosti. A je na   hlavních protagonistech, jak   se s ním vyrovnají. Ten   smutek ze snímku doslova   čiší, je skutečný a   opravdový. Ale co dál…

Sto dvě minuty   trápení, než pochopím o   čem je život, kde je chyba a   pak možná…
A taky   se možná vrátím k   původnímu životu, do svého   stereotypu, který mně sice   ubíjí, ale zato je mnohem   pohodlnější. A celý život   budu vzpomínat na jedno   setkání, které možná   mohlo změnit můj život. Ani   jeden z herců mně   nepřesvědčil v závěru o   tom, že je dost silný na to,   aby ve svém věku byl ochoten   něco měnit. Aby dospěl k   tomu, že svůj způsob   života opravdu změní. Ač   možná mistrně natočeno,   neoslovilo mne to tak, jak   jsem čekala. Asi řeším   jiné problémy a toto mne   nechalo nečekaně chladnou.   ©
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2021
Takový
film celkem o ničem, ale na   druhou stranu poměrně   koukatelný s příjemnou   atmosférou. Velmi dobří oba   hlavní hrdinové.
mirhasik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Celý film stojí a padá s   jménem Bill Murray. Je zde   hodně filmově hluchých   pasáží, které se   nebezpečně blíží   dokumentu. Jako celek to mě   působilo příjemně,   nicméně očekávání nebyla   naplněna a film se mi velmi   rychle vykouří z hlavy....
Jara57
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.3.2013
Ztracený čas
S velkým očekávání jsme   se ženou absolvovali tento   film (spíš bych řekl   přetrpěli) a mohu říct,   že nesdílím nadšení   spousty oslavných   komentářů, dle mého   ztráta času. No možná to   jen nebyl můj šálek čaje,   ale konstatuji jen již nikdy   více.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11000minih11000Květ mého tajemství (1995) 
La Flor de mi secreto n
minih73319minih73319Musíme si promluvit o Kevinovi (2010) 
We Need to Talk About Kevin n
minih12093minih12093Maska (1994) 
The Mask n
minih19644minih19644Stav obležení (1998) 
The Siege n
minih2515minih2515Absolvent (1967) 
The Graduate n
minih17271minih17271Přepadení 2: Temné území (1995) 
Under Siege 2 - Dark Territory n
minih56717minih56717Habermannův mlýn (2010) 
Habermannův mlýn n
minih35386minih35386Utržený ze řetězu (2005) 
Danny the Dog n
minih21253minih21253Transformers (2007) 
Transformers n
minih50515minih50515Max (2002) 
Max n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

58 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

68 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

3 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani