Ztraceni v moři (1999)

Ztraceni v moři (The Deep End of the Ocean)
70.1 %
 
 

The Deep End of the Ocean

Další název: Až na kraj světa; Aussi profond que l'océan; Stratení v mori (SK)

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 106 min.
„O rodině poznamenané tragickou ztrátou syna, a nečekaném setkání po letech.“
V roce 1988 měla Beth Cappadora všechno, co si žena může od života přát. Práci úspěšné fotografky, která ji bavila, hezký dům, spokojené manželství s restauratérem Patem a tři děti - nerudného sedmiletého Vincenta, rozesmátého tříletého Bena a malinkou Kerry. Jenže pak se s dětmi vydá do Chicaga na sraz střední školy, a když je na okamžik nechá v přeplněné hotelové hale, aby se mohla zapsat, Ben zmizí. Policie se pustí do rozsáhlého pátrání, zapojí se televize a tisk, veškeré snahy jsou však marné. Po chlapci se nenajde ani stopa. Beth se nedokáže se ztrátou smířit a po návratu domů se zhroutí a propadne do hluboké deprese. Trvá devět let, než se rodina z tragické ztráty alespoň trochu vzpamatuje. Píše se rok 1997, Beth s rodinou opustí Madison ve Wisconsinu a přestěhuje se do Chicaga. Pat se chystá s otcem otevřít restauraci, Beth znovu začne pracovat. Když už se zdá, že se dokázala se ztrátou vyrovnat, zazvoní u dveří kluk ze sousedství a nabídne se, že poseká trávník. Představí se jako Sam, šokovaná Beth je však přesvědčena, že vidí ztraceného Bena. Podoba je vskutku zarážející a ženě se podaří přesvědčit policii, aby rodinu prošetřila. Vyjde najevo, že chlapec je skutečně ztracený Ben. Policistka Candy Blissová, která má případ na starosti, se s Beth obrátí na chlapcova otčíma George Karrase, z jehož výpovědi vyplyne, že Bena unesla psychicky narušená žena, Bethina bývalá spolužačka, která se pak provdala za George. Když později spáchala sebevraždu, vychovával George chlapce sám. Beth chce syna zpátky, jenže chlapec má rád nevlastního otce stejně jako on jeho. Problém je také s Vincentem, který si dával celé roky vinu za jeho zmizení.

Zdroj: Nova

režie:
Ulu Grosbard
 
 
hraje:
Michelle Pfeiffer (Beth Cappadora), Treat Williams (Pat Cappadora), Whoopi Goldberg (Candy Bliss), Jonathan Jackson (Vincent Cappadora (16)), John Kapelos (George Karras), Ryan Merriman (Sam Karras/Ben Cappdora (12)), Wayne Duvall (detektiv McGuire), Todd Jeffries (policista Ricky), Alexa Vega (Kerry Cappadora), Michael McGrady (Jimmy Daugherty), Brenda Strong (Ellen), Tony Musante (děda Angelo), Rose Gregorio (babička Rosie), Lucinda Jenney (Laurie), John Roselius (Chief Bastokovich), K.K. Dodds (teta Theresa), Robert Cicchini (stýček Joe), Nancy Sullivan (reportérka), Robert 'Bobby Z' Zajonc (pilot helikoptéry), Cory Buck (Vincent Cappadora (7)), Michael McElroy (Ben Cappadora (3)), Joey Simmrin (Vincentův přítel), Holly Towne (hlídání dětí Marta), Olivia Summers (Cecil Lockhartová), Daniel Hagen (hotelový manažer), McNally Sagal (uřednice)
 
 
námět:
Jacquelyn Mitchard
 
 
scénář:
Stephen Schiff
 
 
kamera:
Stephen Goldblatt
 
 
hudba:
Elmer Bernstein, Budd Carr
 
 
střih:
John Bloom
 
 
výtvarník:
Jason Bartolone, Guy Belegaud, John Bullard
 
 
dabing:
Ivana Milbachová (Beth Cappadora), Miroslav Etzler (Pat Cappadora), Jan Dolanský (Vincent Cappadora (16)), Jana Andresíková (Candy Bliss), Jaromír Meduna (George Karras), Jan Škvor (Sam Karras/Ben Cappdora (12)), Bohuslav Kalva (děda Angelo), Radek Škvor (Vincent Cappadora (7)), Petra Hanžlíková-Tišnovská, Zbyšek Pantůček, Petra Jindrová, Miriam Chytilová, Vladimír Kudla, Ivan Richter, Jaroslav Horák, Dana Černá, Jitka Ježková, Filip Jančík, Roman Čapek (zvuk), Miloš Sommer (zvuk), Milan Bouška, Radka Malá, Tereza Blahová
 
 
výprava:
Dan Davis, William Hiney, Philip Toolin
 
 
výkonný producent:
Frank Capra
 
 
producent:
Kate Guinzburg, Steve Nicolaides
 
 
překlad:
Lenka Štěpánková
 
 
režie českého znění:
Karolína Průšová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.