Duben
ohodnotit

Ztracené město Z

The Lost City of Z

Další název:
Die versunkene Stadt Z; Stratené mesto Z
Rok:
2016
Délka:
140 minut
Premiéra v ČR:
20.4.2017
„Hledal mýtus... To, co objevil, se stalo legendárním.“

Komentáře k filmu Ztracené město Z

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 12
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2017
Tak to jsem asi viděla   úplně jiný film, než   terka69.
Nádherný   životní příběh muže,   který žil pro svoji práci,   muže, který má   neuvěřitelnou manželku a   tři děti, a který se   nakonec i s nejstarším synem   nenávratně ztratí v   Amazonii. Přestože je film   dobrodružný a akční,   všechny dějové linie se   citlivě prolínají tak, že   působí až komorně.Hlavní   filmové postavy jsou obsazeny   kvalitními herci a mají můj   obdiv za své výkony, které   podávali v nehostinném   prostředí džungle. Samotné   natáčení představovalo   půlroční pobyt v drsných   podmínkách a neskutečný   váhový úbytek Roberta   Pattinsona a jeho hereckých   kolegů.Celý snímek je   navíc nádherně ozvučený.   Na Ztracené město Z jsem   byla hodně natěšená a   celkový zážitek dokonce   předčil moje   očekávání.
S   odstupem času jsem mohla   vidět tento snímek s   výborným českým dabingem,   který znásobil kvalitní   zážitek z tohoto   životopisného filmu.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2018
Kvalitní televizní film s   fajn scénářem, dobrou   výpravou a více než   slušným hereckým obsazením   i výkony. Bohužel je to za   mě poměrně nuda - nějak   jsem s Charliem Hunnamem   nesouzněla, nevěřila jsem   mu posedlost Amazonií. V   podstatě se mi zdálo, že to   byl víc sebestředný   floutek, která nebral na   nikoho kolem ohledy, než   někdo zapálený, badatel...   v televizi super, pro kino   zklamání.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.8.2020
Když si chlap něco usmyslí,   tak jde všechno stranou.   Rodina, děti, žena, prostě   musel dokázat, že je   toho..nevím čeho..hoden,   když už ten původ nebyl nic   moc. Pak z toho vznikne film   přes dvě hodiny, kde je   Robert Pattison k nepoznání   zarostlý, Angus   "Bruce" MacFadyen s   pupkem v džungli na ránu a   Tom Holland bez   spidermanských sítí se   snaží otci vyrovnat. A   ženské sedí doma a   čekají. Jako jasně,   rozumím, doba a postavení si   to žádalo, ale vznikl celkem   nudný film, který, kdyby byl   do dvou hodin, mohl nabídnout   daleko víc.
martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.3.2018
Pravdivý příběh o   britském průzkumníkovi   plukovníku Percivalu   Fawcetovi, který zmizel při   hledání tajuplného města v   Amazonii ve dvacátých letech   minulého století. Příběh   je rozvinutý do dvou a půl   hodin stopáže a vše   podstatné lze v ději najít.   Hlavní postava všeho dění   je mladý dělostřelecký   důstojník snažící se   urovnat hraniční spor mezi   Bolívií a Brazílií, aby   během toho na svých cestách   objevil znaky naznačující   možnost ztracené civilizace.   Každé odvětví děje je   natočeno s naprostým   respektem k události, takže   to nejen po vizuální   stránce nabírá na   zajímavosti. Místy však   přeci jen některé úseky   vypadají zbytečně   natahovaně, tudíž nuceně   nudně, ale síla je hlavně v   dialozích než v činech a   podle toho se na to také   musí vzhlížet. Konec už i   tak vypadá zvláštně, ale i   zde záleží na úhlu   pohledu. Námět na   zfilmování je dosti   složitý, avšak tvůrci se s   tím poprali jak jen mohli.   Snímek sice nezaujme   každého, ale stoji za   zhlédnutí.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2018
Dobrodružný příběh o   době kdy nebyl Google a vše   se muselo objevit a vypátrat.   Posedlost tehdejších   hledačů pokladů a dávných   civilizací byla obdivuhodná.   Kdo o městě Z nečetl může   shlédnout. Uklidňující   film.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.10.2017
140 minut nudy...
Neuveritelne dlha minutaz sa   zaobera slavnym cestovatelom   /Percy Fawcett/,o ktorom v   nasich koncinach takmer nikto   nepocul.Prave snaha o   zachytenie vsetkych kapitol   jeho zivota /3 expedicie+WWI/   je kontraproduktivna.Samotnym   expediciam a dobrodruzstvu je   venovanych tak 30 minut z   filmu a zvysok je nudna vata a   prazdne dialogy venujuce sa   feminizmu a rovnosti medzi   ludmi.To je OK a so vsetkym   suhlasim,ale do tohto filmu to   nepatri.Jedinym plusom je   ponaucenie o slavnom   cestovatelovi a na to staci   Wikipedia a 10 minut Vasho   draheho casu.
Film   jednoznacne nedoporucujem.
PS:Ako vidim v komentoch   slovo "nuda" sa   opakuje velmi casto...
Svarcneger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.11.2017
Prisernost...
Sdilim nazory vsech, krome   jedne tady, ale vyjimka vzdy   potvrzuje pravidlo. Zaplat Pan   Buh, ze Brad ma rozum a nevz   hlavni roli, tim se pripravil   o totalni propadak. Pribeh   zajimavy a kdyby se nataceni   chopil nekdo s citem pro   dobrodruzstvi, tak to mohla   byt podivana. Takhle to je   plne kecu, tmavych scen i ve   dne, tahani voru a vubec nic   neni zajimave, akcni nebo   sokujici. Dalsi zbytecne   utraceny cas vsech hercu, tymu   a pak i divaka.
red.mann
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2018
Pro mě velké zklamání.   Utahané, nemělo to jiskru.   Očekával jsem od toho mnohem   víc. Žádné napětí, a to   i v úsecích, které se   odehrávaly v pralese. Byla   celkem nuda.
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 8.7.2017
Nudná cesta za ztraceným městem,,,
Další píčus, kterej si   myslí, že nás oblažil   tím, že natočil   předlouhý, nudný film,   který je sic podle   skutečnosti, ale kdo z nás   ji zná a zajímá ho. Ale ok   to nemusí vadit, mohl to být   řekněme 110 minutový,   dobrodružný film, celé   téma si říkalo o pořádnou   jízdu plnou akce a napětí a   ono to je ukecaný,   nezáživný putování za   nějakým ztraceným městem,   který je vám za chvilku u   zadku a celej film taky.   Příště ty Pepine,   přestaň leštit svoji   ebonitovou tyč a netoč cca   2,5 hodinovej film, když na   to nemáš!!
PORTER
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.9.2017
Nudná dobrodružná   podívaná,hlavní hrdina se   vrátí domů udělá dítě a   odjede a potom znovu a   znovu,putování džunglí   vypadalo jako   procházka,zvířata skoro   žádný,kanibalové   přátelští,efekty   mizerný,herecky   ucházející,celkově ztráta   času podruhé už   nevyhledám.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.7.2017
Nudné putování
Ztracená a promarněná   šance.Objevitelské výpravy   do neznámých končin   nabízejí vždy silný   příběh .V tomto snímku   tomu však takto není.   Výprava do východní   Bolivíe s přesahem do   událostí 1.světové války   je pouze nějakým leporelem   příběhu důstojníka   britské armády který pod   vlivem ambicí k dosažní   medaile která mu na uniformě   chybí přijme nabídku   Královské zeměpisné   společnosti .Odjíždí do   Bolivie i se svým asistentem   jako dvoučlenná expedice.   Nudné a nicneříkající   pasáže na lodi a ve vlaku   klidně můžete přeskočit   jako zbytečné natahování   stopáže.Na místě najímá   jednoho indiána , kterého   jako uvědomělý humanista   vysvobodí ze spáru   místního otrokáře   podnikajícího v kaučukovém   byznysu,dále přibere   několik místních povalečů   a razí proti proudu(i když   ve filmu je jasně vidět   plavba po proudu) za   zmapováním hranice mezi   Bolivii a Brazilii.Na řece se   povaluje bárka s nápisem   HAMBURG,uffff ti Němci jsou   všude! Na naše objevitele   dopadne pár šípů divochů   ,jeden kořala na lodi je   zasažen a padá do vody kde   mají Piraně   hody.Osvobozeného indiána to   přestane bavit a tak vezme   kramle ale předtím ostatním   sdělí , že v dosahu je   "ztracené město" .   Po nálezu kusu jakési   keramiky tomu uvěří i naši   geodeti a tak vezmou kramle   taky a pádí za velkou louži   do Albinonu. Zeměpisná   společnost o tomto objevu   uspořádá seminář kde si   dramaticky vymění názory   příznivci a odpůrci teorie   o dávné civilizaci pod   Andami.Druhá výprava na sebe   nedá dlouho čekat a k týmu   se připojí jeho zbohatlické   lordstvo které si chce užít   trochu toho   "dobrodružna" Je to   však slaboch , parta jej po   právu vyloučí v   očekávání , že už jej   nikdy neuvidí. Opak je však   pravdou a náš major   objevitel má nejen co   vyvětlovat ale je odejit do   zákopů na frontu ve Francii.   Tam zazní několik   patetických frází, trochu   výstřelů .Major je se   ocitá ve špitále a   myšlenkami je stále ve   "ztraceném městě"   které sice neviděl ale už   pojmenoval "Zet"   Čas plyne ale třetí   finální výpravy se náš   objevitel dočká ve   společnosti svého syna. Od   té doby o nich nikdo nikdy   neslešyl a pokud neumřeli   tak tam někde štastně   žijou dál.Roztahané ,   rozvleklé nudné vyprávění   kdy jedinou zajímavou scénou   je hádka v zeměpisné   společnosti ,akční rámec   je zastoupen několika   výstřely z pušky a několik   šípů co prosviští   vzduchem. Velmi slabé   zpracování jinak určitě   skvělého námětu. Snad   někdy příště někdo   natočí skutečně   dramatický a akčí spektákl   z podobného prostředí.
terka69
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.4.2017
nikdy víc
jedním slovem utrpení,   nekonečné, nekončící   utrpení...zbytečně   protahující scény, místy   nesmyslný děj....jediné co   oceňuji jsou herecké výkony   Charlieho, no i Roberta..2* a   víckrát tento snímek nechci   vidět

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8425minih8425Holky z porcelánu (1974) 
Holky z porcelánu n
minih23709minih23709Zborov (1938) 
Zborov n
minih120535minih120535Výchozí bod (2014) [2k digital] 
I Origins n
minih27832minih27832Srdce k pronajmutí (1997) [TV film] 
Borrowed Hearts n
minih22361minih22361Velký útěk (1963) 
The Great Escape n
minih80911minih80911Kronika (2012) 
Chronicle n
minih166213minih166213Princezna a půl království (2019) [TV film] 
Princezna a půl království n
minih39807minih39807Něco, co stvořil Bůh (2004) [TV film] 
Something the Lord Made n
minih49228minih49228Zemský ráj to napohled (2009) 
Zemský ráj to na pohled n
minih19342minih19342Sophiina volba (1982) 
Sophie's Choice n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

01:05 - 01:30

8 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Fantom ze Spandau

00:30 - 01:20

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10