Jeden svět
ohodnotit

Ztracen v džungli

Jungle

Další název:
Stratený v džungli
Rok:
2017
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
28.12.2017
„Příroda zná jediné pravidlo. Přežít.“

Obsah filmu Ztracen v džungli

 
Strhující film Ztracen v džungli vznikl podle těžko uvěřitelného skutečného příběhu. Dobrodružný výlet se v něm proměnil v boj o život za hranicemi lidských možností. V hlavní roli exceluje Daniel Radcliffe. Jako trosečník v nekonečném deštném pralese čelí drsným nástrahám a výzvám, na jaké Harry Potter ani nepomyslel.

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Dobrodružství s vousatým Radcliffem z džungle chybí napětí

Herec Daniel Radcliffe vyrostl z role Harryho Pottera do úlohy cestovatele. Snímek Ztracen v džungli je ovšem tak předvídatelný, že připomíná spíš cestopis než příběh boje o život. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Greg McLeanGreg McLean  
hraje:
Daniel RadcliffeDaniel Radcliffe.....Yossi Ghinsberg [27]   
Thomas KretschmannThomas Kretschmann.....Karl Ruprechter [54]   
Lily SullivanLily Sullivan.....Amie [22]   
Alex RussellAlex Russell.....Kevin Gale [29]   
Jacek KomanJacek Koman.....Moni Ghinsberg [60]   
Joel JacksonJoel Jackson.....Markus Stamm   
Angie MillikenAngie Milliken.....Stela Ghinsberg [52]   
Luis Jose LopezLuis Jose Lopez.....Tico   
Yasmin KassimYasmin Kassim.....Kina   
Joey VieiraJoey Vieira.....Black Jack   
scénář:
Justin MonjoJustin Monjo  
námět:
Yossi GhinsbergYossi Ghinsberg.....kniha   
hudba:
Johnny KlimekJohnny Klimek  
kamera:
Stefan DuscioStefan Duscio  
střih:
Sean LahiffSean Lahiff  
trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
španělská, anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ztracen v džungli >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Edward52
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.2.2022
naivita podle skutečnosti
Jsem v polovině filmu a nechce se mi věřit, že   se v pralese potažmo v džungli chová jak   uprostřed velkoměsta. Když se jim na chvíli   ztratí průvodce, šílí jak by přišli o   rodinu, řvou jak na lesy, místo aby byli v   klidu, navíc to neuvěřitelné setkání   jakéhosi domorodce vedoucí buvola, který se ani   nediví, že tam jsou nějací   "cizinci". No snad to nějak vydržím   do konce, a dá-li režisér a Harry P. tak   nechám 4 ⭐. Jinak to půjde prudce dolů, a už   vůbec se nedivím, že je průvodce nechá   uprostřed džungle. Taky bych se na ty   zpovykovaný froce vykašlal. A konečně finále   - rozpad trojky.
A malý dodatek - jak kdysi při   takových filmech prohlásil jeden z mých kolegů   promítačů, - trochu si s tím pohrát,   sestříhat a byl by z toho krásného 15   minutovej přírodopisného film o džungli. Jen   za tu scenérii nechám 4 ⭐
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2019
Radcliffe survivor...
Snimok podla skutocnej udalosti.Ked si clovek   odmysli tu naivitu a hlupost   "batuzkarov", ktori sa bez vacsich   skusenosti vydaju s neznamym clovekom na trek do   dzungle-Oh my God..., tak sa mozem sustredit na   vykon Radcliffa,ktory bol excelentny.Prijemne   prekvapenie.Ak clovek dokaze prezit skoro 3tyzdne   sam v dzungli, tak to klobuk dole.Holt 3 rocny   vycvik v izraelskej armade bude asi   kvalitny.Prirodne scenerie su nadherne, podobne   ako obrazky divokej fauny a flory.
Film   jednoznacne doporucujem.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2019
Začalo to jako obyčejný výlet do džungle a   skončilo bojem o život. Dobrodružný snímek   mající dvě roviny. Parta starších chlapců   prochází s nějakým průvodcem džunglí a   prožívají typické útrapy co se týče   prožitků a vzájemných sporů. Ale když   průvodce odejde a jim se stane nehoda na   peřejích řeky, vlivem čehož jeden z nich   zůstane v divočině sám, celé dějství se   náhle dostává na zcela jiný level. Daniel   Radcliffe s plnovousem, na jehož vzhled je   potřeba si zvyknout, v hlavní roli, který se   viditelně po herecké stránce snaží, ale co si   budeme povídat, přeci jen mu hodně pomáhá   kamera, vizuální efekty a obrazové ztvárnění   jeho daného psychologického stavu v určitých   situacích. Fyzická i psychická bolest rostoucí   každou minutou je tak skutečně živá. Jedná   se o příběh o snaze přežití jednotlivce v   osamění čelící veškerého nebezpečí,   které divočina přináší. Snímek je rozdělen   na dvě poloviny, což celkovému dojmu hodně   kazí. Výlet je jen pouhopouhým prostý   dějstvím takřka nepřinášejícího nic   zvláštního, ale jakmile vývoj dojde ke stavu   věci, o kterém tento film vlastně je, jakoby se   žánr okamžitě změnil takřka v psychologický   ekohoror. Hrůza to ale je, co si budeme povídat.   Už scéna, kdy si Yossi vytahuje z čela ne   zrovna malého živého červa, přináší   nadzvednutí žaludku. A to ještě není všemu   konec. Když hladový najde v hnízdě vejce a   rozlouskne je… No nic. Obrazové ztvárnění   psychologie a halucinací je dobrý tah. Jeho   prožitky by určitě zažít nechtěl nikdo.   Neuvěřitelný příběh o přežití na   základě skutečné události, jehož skutečné   aktéry máme možnost vidět na samém konci   snímku, se nezdržuje s bližším   seznamováním oněch mladíků, tudíž vlastně   o nich nevíme vůbec nic. Je to ale podstatné?   Možná v rámci většího emočního dopadu,   jinak ne. Ono se v hrůzných zážitcích, které   ve skutečnosti trvaly plné tři týdny, hodně   tlačí na pilu, což se emočnímu pojetí hrůzy   dostává i tak dost. Snímek má své chyby, ale   stojí za to. Tohle prožít, tak kam se hrabe   lovení Foglarových bobříků.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Harry Poter se nám ztratil v lese, a ne v   ledajakém lese. Džungle je to! Ale vážně,   Daniel Radcliffe velmi dobře vypořádal s rolí   a režie s příběhem, který může ve století   internetu a hyper outdoor výbavy vypadat mnohem   víc neuvěřitelně.
Manučao
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.9.2018
Maličký Harry Potter prekvapujúco nenudí a   stará sa o pútavé survival predstavenie, v   ktorom dominuje džungla a z nej vyplývajúci   ľudský strach a beznádej.
T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.7.2018
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA ║Tržby   Celosvetovo ▐ Tak toto mohla byť úplne iná   jazda, v niektorý momentoch to vie riadne   roztočiť (pereje, prechod džungľou,   blúznenie), do riadnych obrátok. Miestami riadna   depka, psycho a nechýba napätie ale chcelo to   ešte o niečo viac popustiť oprate a mohli sme   ísť do kolien, Radcliff sa snaží čo to dá,   aj keď je už strašne moc zaškatuľkovaný ako   Potter, bojuje. /60%/
PROCESOR
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.7.2018
PROCESOR!
Na film jsem se těšil, protože podobné snímky   mám rád. Ale byl jsem spíš zklamaný. Záběry   z panenské přírody jsou trochu málo, když   děj nebyl buhví jak napínavý. Místo boje s   džunglí sledujeme spíše halucinogenní stavy   hlavního hrdiny. A největší odvaz byl, když   snědl ptačí vajíčka. Jasně, že mu tam   muselo hrabat, ale já si představoval zkrátka   trochu něco jiného. Ta stěžejní stránka, jak   tam mohl přežít 20. dní se prostě smrskla na   nicneříkající bludy, které měl.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2018
Kurva dlouhej vejlet!
Nic objevného, nic proč si to koupit nebo to   vidět vícekrát. Na druhou stranu výborný   výkon "Héryho Potra" slušná   technická stránka a podle skutečné události.   To vždy více navnadí. Chybělo větší   napětí, větší švih a o 15 min. se to mohlo   zkrátit, ale i tak snad férových 60%.
aliascobra
Hodnocení:
Přidáno: 7.1.2018
korbel
tento film jsem vypnul,je to fakt nuda, úplně o   ničem, nedoporučuji.. nejdříve podle   ukázek,se zdálo že bude zajímavý snímek,ale   v průběhu filmu,jste poznali že je to psycho..
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2017
Úchvatné i nudné
Trailer k filmu se nás snaží přesvědčit, že   půjde o psychologický thriller s nějakým tím   sáhnutím si na dno, ale bohužel, žádné   pitvání negativních charakterů a jejich   zločinné motivace se nekoná. Od začátku se   vše vyvíjí navzdory očekávání až   pohádkově dobře a i chabé náznaky hlubokého   konfliktu mezi postavami se v polovině filmu   úplně rozplynou. Naštěstí pak přijde   konečně ten survival mód, takže je na co   koukat. Záběry na řece jistě patří k tomu   nejnapínavějšímu, co film poskytne. Pak už je   to jen chození v kruhu a čekání na to, jak to   nakonec dopadne, protože stejně víte, že   dobře, tato část je nudně natahovaná a   nešikovně špikovaná vizualizací myšlenek.   Sice osvědčené filmové zkratky, ale které   neoplývají velkou originalitou, bohužel   snižují celé vyznění filmu a maskují asi   zamýšlené poselství - cesta, hledání,   poznání, cíl. A to hlavně v začátku   (zdrogovaný sex, ošetřování dětí ve   vesnici, předpovídaný déšť) a na konci filmu   (záchrana v poslední minutě).
Ve srovnání s   žánrově podobnými filmy o hledání cesty   (Útěk do divočiny, Divočina s Reese   Witherspoon), tento nepřináší nic   zajímavého, ale jako survival žánr myslím   patří co do napínavosti a surovosti rozhodně k   tomu nejlepšímu, co jsem viděla.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36900minih36900Bolero (2004) 
Bolero n
minih22230minih22230Vekslák aneb Staré zlaté časy (1994) 
Vekslák aneb Staré zlaté časy n
minih55853minih55853Doghouse (2009) 
Doghouse n
minih71879minih71879Butch Cassidy: Bez osudu (2011) 
Blackthorn n
minih162813minih162813Unstoppable (2018) 
성난황소 n
minih36071minih36071Tichá zuřivost (1982) 
Silent Rage n
minih168124minih168124Modelář (2019) [DCP] 
Modelář n
minih56441minih56441Cizinec (2010) 
The Tourist n
minih24199minih24199Zvláštní dny (1995) 
Strange Days n
minih111237minih111237Sviňák (2013) [2k digital] 
Filth n


Hodnocení:n12345678910
Ztracen v džungli (2017)Ztracen v džungli (2017)Ztracen v džungli (2017)Ztracen v džungli (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10