Duben
ohodnotit

Obsah filmu Zrůdy

 
Temný příběh lásky se odehrává mezi skutečnými lidskými zrůdami, znetvořenými nešťastníky, kteří pomstí nešťastné zamilovaného liliputa, jehož odmrštila zhýčkaná akrobatka. Tento snímek si oblíbili surrealisté, nebof svými obrazy překonává nejsmělejší fantazie.

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.6.2021
Kdo jsou tady vlastně zrůdy? Bizarní osazenstvo   panoptika nebo ziskuchtivá dvojice pachtící se   po penězích? Dvojsmyslnost je v tomto ohledu   příznačná. Na svou dobu hodně odvážný   počin obsadit do hlavních rolí skutečné   deformované nebo jinak postižené lidi, avšak o   tohle v tom snímku ani tak nejde. Dramatická   linie se na konci změní v pořádný horor,   scény v bouři mají fakt sílu i teď. Škoda,   že úplný konec musel být vystřižen, i tak si   režisér Tod Browning zadělal na pořádný   průser a jeho kariéra bohužel brzy skončila.   Zrůdy jsou ve svém žánru ojedinělým a   kontroverzním snímkem, mající v sobě ohromnou   atmosféru své doby.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.12.2019
Netuším, co mne na tom zaujalo. Když jsem to   viděl před lety jako horor, tak jsem to odsoudil   a kdybych hodnotil oficiálně, nedostalo by to   ani bod. Ovšem nyní, po letech, tomu musím   něco přiznat. Už jsem věděl že nejde o   horor, takže možná i to dost hodnocení   pomohlo. Celkově jde o naprosto banální   příběhy s jedním hlavním motivem, který tu   již byl mnohokrát. Nebýt zrůdy hlavními   protagonisty, vypadalo by to celé naprosto jinak.   Takže mé body jsou dány jim, jako nehercům.   Příběh nedostává nic, zdůvodnění je   výše. Kupodivu jsem se nenudil, což překvapilo   i mne, ale body dát musím. Takže to nakonec   suma sumárum to tu šedesátku dalo. Ovšem ten   konec dvacítku ubral. Ale přesto, nu, překvapil   jsem sám sebe.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.6.2015
Zrůdy - hodně zvláštní film, popravdě nevím   jak hodnotit správně, mám z něj zvláštní   pocit. Jedno vím jistě znovu se nepodívám,   také nevím jakou verzi jsem vlastně viděl,   film byl údajně i různě vystřihován atd.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2013
Krátká vysvětlivka ke komentáři:   zrůdy=postavy vypadající jako lidi
  „zrůdy“=postavy vypadající jako   zrůdy
Jeden z oněch kultovních filmů s   příměsí něčeho „zakázaného“, divného,   zkrátka bizarního. Tod Browning měl před 80   lety (!) opravdu neuvěřitelnou odvahu. Přijít   s něčím takovým...Četl jsem, že sám velký   šéf distribuční společnosti MGM nechal   originál zničit. By mě ale zajímalo, kdo teda   vlastně odsouhlasil vůbec vznik tohoto   snímku.
Mě osobně nevadí jakékoliv   neobvyklé náměty, dá se dokonce říct, že si   v nich do jisté míry i libuji, přesto mi dalo   velkou práci přemluvit se k tomu, abych si tuhle   věc pustil. Pokud by ony „zrůdy“ byly jenom   maskovaní herci, onen nepříjemný pocit by   zmizel. Ale také by zmizela obrovská část   atmosféry.
Protože, co si budeme povídat –   celý příběh není nijak výjimečný, jde   vlastně jenom o pomstu „slabších“ (v tomto   případě z běžné společnosti vyčleněných   jedinců, kteří jsou „jiní“) někomu, kdo   se cítí být nedotknutelný, protože je   „normální“. A to je asi nejsilnější   myšlenka snímku – ten kdo vypadá jako   „zrůda“ tou zrůdou ve skutečnosti není,   zrůdou je zde naopak „běžný člověk“.   Líbí se mi však, že to celé není o tom, že   nehandikapovaní jsou všichni svině. Jinak by to   všechno bylo až trapně jednoduché a povrchní.   Nejpříjemnější momenty pro mě totiž byly   ztvárněny právě jednáním klauna Phrosa se   „zrůdami“, kdy se k nim naprosto správně   chová jako k sobě rovným.
Rozhodně je blbost   mluvit o týhle věci jako o hororu. Takové   scény tu jsou jenom dvě – první a pro mě   nejpůsobivější je onen nástup „zrůd“ na   scénu, kdy se je hodlá majitel pozemku se svým   „žánem“ vyhodit. Ta první scéna,   přestože se nesnaží o žádnou temnou   atmosféru, naopak je opatřena veselou,   cirkusácky znějící hudbou ale o to silněji na   mě účinkovala. Z první konfrontace s něčím   tak „jiným“ podle mého nemohl režisér   jakýmikoliv (ani současnými) filmařskými   prostředky vytěžit více. Podobně jako ta   scéna těsně před závěrem – ona děsivá   pomsta v dešti.
Snímku trochu škodí onen   fakt, že původní verze měla o třetinu delší   stopáž – díky tomu se zdá býti střih   místy poněkud zmatečný a občas mě ty skoky   docela nepříjemně vytrhly ze sledování.   Škoda, že je to znát i na té dešťové   scéně a některé dialogy působí místy trochu   zbytečně. Na druhou stranu – děkuji za   každou minutu navíc.
Výsledek tudíž není   až tak neuvěřitelný, jak jsem natěšeně   očekával, ale má hned dvě prim, které   přebily všechno, co jsem dosud viděl –   zaprvé to jsou subjektivní pocity – já   zkrátka neviděl dosud nic takového, u čeho   bych se cítil takhle zvláštně. Jo samozřejmě   za to můžou ty „zrůdy“. A zadruhé (to   vychází vlastně přímo z toho prvního) –   ještě nikdy jsem neměl takovou potřebu   vyhledat si VŠECHNY zúčastněné „herce –   zrůdy“ a něco si o nich přečíst. Po tomhle   nestandartním zážitku nabeton vím, že   nezapomenu jména jako Schlitzie, Josephine   Joseph, Prince Randian nebo Johnny Eck. A nejen   jejich jména, snad i část jejich někdy   těžších někdy lehčích životních osudů...
Widlaak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Tento film sice není úplně můj typ, ale musím   uznat, že je velice působyvý až skoro   děsivý. Na jedné straně ukazuje krutost   přírody a na té druhé temnou stranu lidské   povahy. Tento film bych opravdu doporučil lidem,   kteří si zakládají na svém vzhledu.
Kmotr95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2009
Tak plně souhlasím s komentáři, které tu už   někdo napsal. Film sice nemá velký děj, ale je   dost zajímavý od začátku do konce. Na tento   film se rozhodně podívejte !!
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2008
Zajimavy film, ktery za svou hodinu nestaci nudit   a na platno prinasi zajimavou prehlidku   nejruznejsich "zrud", ve skutecnosti   lidi, kteri jsou jen telesne odlisni, ale ve sve   dobe byli predvadeni v cirkusech...
Tatule
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Dějově nic objevného, vzhledem k roku výroby   však jde přes svoji ministopáž (60 minut) o   velmi odvážný film. V době, kdy se filmová   tvorba hemžila krásnými herečkami a   uhlazenými herci, vyšel režisér s velmi   syrovým dramatem o toleranci zdravých a fyzicky   handicapovaných. Nehledejte v tom horror, jak by   napovídal název (i když závěrečná scéna v   bouři a v noci je malinko strašidelná), ale   ojedinělý filmový počin, a to nejen na   tehdejší dobu.
P.S.: Herecké výkony   handicapovaných lidí, kteří patrně nebyli   profesionálními herci, jsou srovnatelné s   "hollywoodskými" profíky.
nick4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2008
celkem dost naturalistický film s cirkusového   prostředí
plného různě talesně   handicapovaných jedinců,dnes už by něco   takového asi nikdo nenatočil.Ve filmu hrají   skuteční trpaslíci,vousatá žena,bezruký a   beznohý muž,bezruká žena a pod.Film je   příběhem o chamtivosti a netoleranci kromě   jiného.Nato kdy byl film natočen má celkem   hodně zajímavé poselství o toleranci. Filmlze   určitě doporučit,jeho shlédnutí za to   určitě stojí.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih169803minih16980321 mostů (2019) 
21 Bridges n
minih80052minih80052Hasta la Vista! (2011) 
Hasta la Vista! n
minih121433minih121433Mikulášovy patálie na prázdninách (2014) [2k digital] 
Les vacances du petit Nicolas n
minih71778minih71778Vanishing on 7th Street (2010) 
Vanishing on 7th Street n
minih24904minih24904Slovo policajta (1985) 
Parole de flic n
minih44358minih44358Planeta Teror (2007) 
Planet Terror n
minih42367minih42367Zmeškaný hovor II (2005) 
Chakushin ari 2 n
minih54691minih54691Vinyan (2008) 
Vinyan n
minih2558minih2558Advokátka (1977) 
Advokátka n
minih62646minih62646Obrácení Ferdyše Pištory (1967) [TV inscenace] 
Obrácení Ferdyše Pištory n


Hodnocení:n12345678910
Zrůdy (1932)Zrůdy (1932)Zrůdy (1932)Zrůdy (1932)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10