Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Zprávy ze světa

 
Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov.

Netflix

 
Související odkaz
 
RECENZE: Nový western s Tomem Hanksem je spíše nudná a neškodná podívaná

Film s Tomem Hanksem Zprávy ze světa, který uvádí Netflix, je pěkná, bohužel však také zbytečně neškodná a nudná podívaná z Texasu po americké občanské válce. Dramatu chybějí emoce a skutečný konflikt. číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.4.2022
Už začínaš nudiť milý Tom...
Tom Hanks je miláčik Ameriky a to je pre jeho   kariéru problém.Vyberá si hrdinské filmy a   vstup do šedej zóny je tabu.Toto   zaškatuľkovanie z neho robí nudného herca.A   tento snímok nudný je.Atmosféra a náučný   presah je fajn, ale to je všetko.A mne to už   prestáva stačiť.
Film s výhradami   doporučujem.
Recycler
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2021
Dobré
Pomalu se sunoucí western bez téměř jakékoli   akce. Příběh o svědomí, kolonizaci Ameriky a   tak. Tom Hanks je uvěřitelný, civilní... a   zodpovědný, jak se ukáže. Ačkoli to může   znít, jako nudný film, opak je pravdou. Ostatně   jména tvůrců mluví za vše.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.7.2021
Paul Greengrass si s Tomem Hanksem zopakovali   Kapitána Phillipse. Jen se přesunuli z moře na   divoký západ. Příběh jednoduchý a plyne   vážně pomalu byť jistě. Vysloužilý kapitán   se snaží odvézt nalezené a indiány vychované   německé děvče k rodičům a příbuzným.   Pomalu a smutně. A párkrát narazí na   nebezpečí. Nečekejte Sedm statečných, ale   poklidný film s Tomem Hanksem bez překvapení. A   ani to není málo.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2021
Osud dívky v rukách válečného veterána z   doby divokého západu. Koně, nekonečné prérie   trocha toho olova a mincí dělají z tohoto skoro   westernu skvělou podívanou.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2021
Filmový plakát jakoby dával najevo, že se   jedná o další předělávku snímku ´True   Grit´ (1969), ale není tomu tak. Dvojice   podobná, ale s jiným osudem dívky. Tom Hanks si   (na stará kolena) střihl westernový žánr,   avšak se zachováním patřičné dramatizace,   což znamená, že o tzv. rodokapsový příběh   se tentokrát nejedná. Příběh je založený na   základě románu Paulette Jiles vyprávějící   dva příběhy, i když to tak nevypadá. První   je o muži objíždějící města krátce po   občanské válce, kde lidem za peníze   předčítá novinové zprávy. Tento motiv je   však použit takřka okrajově, tedy jen v zájmu   charakteristiky muže k vědění, co je vlastně   zač, ve spojení s příběhem druhým   vyprávějící o dívce vychované indiány,   která ztratila všechny své blízké a samotný   muž ji doprovází ke svým posledním   příbuzným. Toto dějství je už pevně   středem zájmu celého vyprávění. Dva cizí   lidé tedy cestující pospolu, čímž se   postupně více sbližují a zažijí mnohé   nemalé útrapy. Tempo je pomalejší, ale dá se   říci, že vše funguje jak má. Ale jo, o   přestřelku na správný western divák   nepřijde, ale vyznívá spíše jako jen z úcty   k žánru. Divoký západ je tentokrát   vyobrazený podle nálady dějství. Chvílemi je   až romanticky přitahován, chvílemi poukazuje   na hodně drsnou dobu. Výprava je však   uvěřitelná, oba hlavní protagonisté se po   herecké stránce ukáží v dobrém světle,   zkrátka,vše je jak má být. Jen neočekávat   kolty proklatě nízko.
p.a.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2021
Bravo slečno Zengelová!
No tak nemusí být v každém westernu Clint a   přestřelka za přestřelkou. Tady se zkrátka   hlavní hrdinové pomalu šinou krajinou Texasu a   prožívají cestu světem, který se probírá po   občanské válce (a je to sakra nepříjemný   probírání). Greengrass to opět zvládl, Hanks   také. Jen mi připadá že Tom Hanks v   posledních filmech hraje stejné typy (aby se   nám nezaškatulkoval). Ne že by to vadilo, hraje   je dobře. Casting se vůbec vydařil (T. F.   Murphy, F. Hechinger), ale perfektní je Helena   Zengelová. Ta je i přes své mládí zkušenou   herečkou a bez obtíží drží krok s Tomem   Hanksem. Dalším obrovským kladem je hudba. Do   filmu zapadá a Howard stvořil perfektní kousek.   Takže fandům westernu vřele doporučuji.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2021
Dlouhá cesta k naději?
Není to klasický western ani dobrodružný film   plný napětí a střílení ba naopak. Hned v   úvodu musím napsat, že pocitově se jedná o   velmi dlouhý snímek, který občas i dost nudí   a přestřelkama se zde šetří. Jenže proč   nakonec jdu s hodnocením o kus výš? Krásná   kamera a záběry, slušné herectví Toma Hankse,   ale i Heleny Zengel. Zprvu vám přijde ta dívka   jako spratek, ale časem pochopíte proč její   duše je zmatená a rozervaná. Také vyznění   snímku je věc, kterou lze pochválit i samotný   příběh. Ošklivá doba, kdy se v Americe   přestalo válčit - Sever / Jih, kdy se ale dál   zabíjeli indiáni, černoši, kdy různé bandy   přepadali a brali si co se jm zlíbilo, doba kdy   lidský život neměl valnou cenu, ale vidíme,   spíše slyšíme i o brutalitě indiánů vůči   bílejm atd. V podstatě se film špatně   hodnotí, na jednu stranu silný příběh a   dobře natočen, ale taky zdlouhavě a nudně, ale   nakonec za tu naději v tom filmu a to   pozitivnější vyznění, musím být ke snímku   milosrdnější....

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih58806minih58806Nehoda (2009) 
Yi ngoi n
minih28313minih28313Jezero (1999) 
Lake Placid n
minih27135minih27135Wild Wild West (1999) 
Wild Wild West n
minih57095minih57095Extrakt (2009) 
Extract n
minih9108minih9108Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989) 
Indiana Jones and the Last Crusade n
minih163966minih163966IO (2019) 
IO n
minih69399minih69399Včera v noci (2010) 
Last Night n
minih27133minih27133Mumie (1999) 
The Mummy n
minih12276minih12276Memfiská kráska (1990) 
Memphis Belle n
minih5423minih5423Čas pomsty (1993) 
Joshua Tree n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Zprávy ze světa (2020)Zprávy ze světa (2020)Zprávy ze světa (2020)Zprávy ze světa (2020)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762965
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10