Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Žoldáci
Jednoho dne navšítí žoldáka Shannona zástupce bohatého amerického konglomerátu s nabídkou, aby pro něj zjistil, jak se vyvíjí politická situace v nezávislém Zangaru v západní Africe. Neboť v Zangaru jsou objeveny zásoby platiny. Shannon souhlasí a odletí do Zangaru, kde se vydává za přírodovědce. V Zangaru zjistí, že prezidentem je Omu Kimba, který má až totalitní sklony k vládnutí. Tamní policie Shannona však odhalí a po brutálním výslechu ho pošle zpět. Shannon dostává novou nabídku, aby sehnal mužstvo lidí, kteří provedou v Zangaru politický puč a dosadí místo Omu Kimba, prezidenta nakloněného k podnikavé opozici. Shannon sežene dobře vybavené mužstvo a všichni se společně vydávají do Zangara. V noci přepadnou pevnost, kde sídlí současný prezident, novým prezidentem se stává Dr. Okoye.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Žoldáci
Christopher Walken ("Lovec"), Tom Berenger ("Četa") a JoBeth Williams ("Poltergeist")hrají v hlavních rolích této pozoruhodné adaptace Forsythova bestselleru. Forsyth se zaměřuje s chladnou přesností na bezcenné, nebezpečné životy žoldáků a na špinavé bitvy, ve kterých bojují, protože by to nikdo jiný nedělal.
Jamie Shannon (Walken) organizuje úderné vojsko, které má vyrvat ze spárů šílence zbídačelý africký bárod. Následují intriky, kdy pravidlem je hra na dvě strany: Shannon a jeho vybraní muži jsou najednou chyceni mezi stínovým mezinárodním kartelem, který je najal, a diktátorem, kterého, jak přísahali, mají svrhnout.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Žoldáci
Snímek Žoldáci byl natočen podle románového bestselleru Fredericka Forsytha. Jeho tématem je politické zákulisí machinací průmyslníků, kteří se snaží "koupit" si malou diktátorskou zemi v Africe, aby z ná mohli levně vytěžit přírodní bohatství. Na špinavou práci (odstranění nepohodlné vlády) si najmou k podobným účelům vycvičené muže, kteří mají za peníze vraždit a ničit. V jednom z nich, Jamiem Shannonovi, se však pohne svědomí: využije situace a po úspěšném svržení tyrana sám ustanoví presidentem muže, který bude užitečný africkému národu, ale rozhodně ne jeho chlebodárcům. - Thriller s prvky politické fikce se nevyhýbá naturalistickému líčení násilí a brutality. Zároveň se však vyznačuje naivitou a nevěrohodností děje, zvlášť pak vyloženě školáckými chybami, jichž se hrdina-tajný agent dopouští, takže připomíná málo inteligentní a nevynalézavou kopii některého ze snímků o Jamesu Bondovi.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Jamie Shannon, patřící mezi elitní žoldáky, je najat mužem, který chce investovat v jedné africké zemi a potřebuje jistotu, že postavení prezidenta není ohroženo. Brzy zjistí, že prezident se drží u moci terorem a investor se rozhodne pro státní převrat. Pro Shannona není problém puč připravit. Scénář, který vznikl podle bestselleru Fredericka Forsytha, dává nahlédnout do politického zákulisí afrických zemí a nechybí mu překvapivá pointa.
Cinema 1992/8/42

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

30 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

10 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani